Hz. Mehdi (a.s.)’ın Talebelerinin Üstün Özellikleri 4. Bölüm

ETİKETLER:


 

 

 

 

4.BÖLÜM -


Zorluklar Ve Baskılar Hz. Mehdi (a.s.) Ve Talebelerini Yıldırmayacaktır

Hz. Mehdi (a.s.)'ın talebeleri kendilerine yapılabilecek baskılara karşı korkusuz olacaklardır.Hz. Mehdi (a.s.)'a ve talebelerine münafıklardan, inkarcılar ve ehl-i dalaletten çok şiddetli baskılar gelecek, işkencelerle, iftiralarla karşılaşacaklar. Fakat asla yılmayacaklar ve yenilmeyeceklerdir.

Hz. Mehdi (a.s.) elini yardımcılarının omzu ile göğsü arasına sürecek, böylece onlar HAKLARINDA ALINACAK HİÇ BİR HÜKÜMDEN ÇEKİNMEYECEKLER, HİÇ BİR KARAR ONLARA ZOR GELMEYECEK. (Bihar-ül-Envar, cilt: 52, sayfa:345, El Melahim va el Fitan, sayfa:205; Mikyaal el-Mekarim, cilt.1, sayfa:144/235)

 

Ayrıca hadiste Hz. Mehdi (a.s.)’ın talebelerinin aleyhlerinde mahkeme hükümlerinin de çıkabileceğine işaret edilmektedir. Ancak onlar aleyhlerine çıkabilecek kararlardan etkilenmeyecek ve Allah rızası için yaptıkları ilmi çalışmalarda, şevklerinde hiç bir eksilme olmayacaktır.

ADNAN OKTAR: “Onun, Mehdi (a.s.)’ın kumandanları insanların en hayırlısıdır” diyor Peygamber Efendimiz (s.a.v.), El Kavlul Muhtasar’da. “Onlar Allah yolunda hiçbir kınayıcının kınamasından (dedikodusundan) korkmayan İslam ahalisidir.” Sünen-i İbn-i Mace sahih hadis kitabı, 10. cilt, 259’uncu sayfa. Kınama, dedikodu; mesela televizyonlarda, radyolarda, gazetelerde aleyhlerinde hakaretler, iftiralar, olmadık yazılar çıkacak, Mehdi (a.s.) ve talebeleri hakkında. Etkilenecekler mi? Asla, muhatap dahi olmazlar. Ne diyor Peygamberimiz (s.a.v.)? “Onlar Allah yolunda hiçbir kınayıcının kınamasından (dedikodusundan) korkmayan İslam ahalisidir.” Böyle yiğitler, maşaAllah. “Resulullah (s.a.v.) buyurdu ki: ‘Ümmetimden bir cemaat Allah’ın emri tahakkuk edinceye kadar batıla galebe çalarak hak üzere devam edecek ve onları yardımcısız bırakanlar, onlara zarar veremeyeceklerdir.” Sünen-i Tirmizi 4. cilt, 91’inci sayfa. Demek ki onları yardımcısız bırakmak isteyenler de olacak. Ne yapacak adam? Çıkacak diyecek ki; sakın onlarla görüşmeyin, gazeteler onlarla ilgili yazı yazmasın, alimler görüşmesin, diyen böyle azılı yobazlar, aşağılık mahluklar çıkacak Mehdi (a.s.)’a karşı mücadele veren. Yalnız bırakmaya çalışacaklar. Ama zarar verebilecekler mi? Veremeyecekler. Kendilerini rezil rüsva edecekler. Bunu kim söylüyor? Resulullah (s.a.v.) söylüyor sahih hadis kitabında, Sünen-i Tirmizi’de...

Hz. Mehdi (a.s.) Ve Talebeleri Çok Yiğit ve Cesur Olacaklardır

İmam-ı Zaman (Hz. Mehdi (a.s.))’ın talebeleri ASLANLARDAN DAHA CESUR VE MIZRAKTAN DA DAHA KESKİN olacaklar. (Mikyaal al-Makaarem, cilt 1, Sayfa 65)

Onların (Hz. Mehdi (a.s.)’ın talebeleri) kalpleri ÇELİKTEN DAHA GÜÇLÜ olacaktır. Onların her biri kırk güçlü adama eşit olacaklardır. (Mikyaal al-Makaarem, cilt 1, Sayfa 65)


DEVAMINI GÖSTER