Zamanın kısalması Hz. Mehdi (as)’ın çıkış alametidir


 

Zamanın kısalması
Hz. Mehdi (as)’ın çıkış alametidir

Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır… Zaman kısalacak ve vasıtalarla mesafeler kısalacak. (Buhari, Fiten: 25; Ahmed bin Hanbel, Müsned, 2/313)

Yaşadığımız yüzyılın sesten hızlı uçakları, trenleri ve diğer gelişmiş ulaşım araçlarıyla, eski dönemlerde aylar süren yolculuklar günümüzde birkaç saat içinde, üstelik çok daha güvenli, rahat ve konforlu bir biçimde yapılabilmektedir.

Hadisin işareti de bu şekilde gerçekleşmektedir.

Peygamberimiz (sav) başka bir hadisinde ise zamanın kısalması konusunda şu bilgileri vermiştir:

Hz. Enes (ra) anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Zaman yakınlaşmadıkça kıyamet kopmaz. Bu yakınlaşma öyle olur ki, bir yıl bir ay gibi, ay bir hafta gibi, hafta da bir gün gibi, gün saat gibi, saat de bir çıra tutuşması gibi (kısa) olur. (Tirmizi, Zühd: 24, 2333)

Zaman tekarüb ederek (yaklaşarak) gece ile gündüz birbirine yaklaşır… (Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahirzaman Alametleri, s. 374, no. 681) 

Bu hadislerde de görüldüğü gibi ahir zamanda geçmişe göre büyük bir zaman kazancı olacaktır.

Nitekim asırlar önce kıtalar arasında haftalar alan haberleşme, günümüzde internet ve iletişim teknolojileri sayesinde saniyeler içerisinde tamamlanmaktadır.

Geçmişin kervanları ile aylar süren seyahatler sonucu elde edilebilen eşyaları, günümüzde kısa sürede temin etmek mümkündür.

Çok değil, daha birkaç yüzyıl önce tek bir kitabın basılması için geçen sürede bugün milyonlarca kitap basılabilmektedir.

Bütün bunların yanı sıra temizlik, yemek yapma, çocuk bakımı, tamirat, alışveriş gibi gündelik işler, gelişmiş teknolojik ürünlerin yardımıyla vakit almaktan çıkmıştır.

Böylece bu ahir zaman alameti de tam Peygamberimiz (sav)'in haber verdiği şekilde günümüzde gerçekleşmektedir.

 

Zamanın kısaldığı bilimsel olarak da ispatlandı

          Yeryüzü ile iyonosfer tabakası arasındaki boşlukta doğal bir titreşim oluşur. Dünyanın kalp atışı diye de tabir edilen bu temel frekansa Schumann Rezonansı denir. Alman fizikçi Schumann tarafından 1952’de  ortaya konmuştur.

Dünyayı çepeçevre sardığı için tüm doğayı ve canlıları etkileyen Schumann Rezonansı çok önemli olup Dünyanın önde gelen fizik araştırma merkezleri tarafından devamlı ölçülerek kontrol edilmektedir.

1950’li yıllarda yapılan ölçümlerde Schumann Rezonansı 7.8 Hertz olarak ölçülmüştür. Bu değerin hep sabit olacağı düşünülüyordu. Hatta bu nedenle global askeri haberleşme sistemi bu frekans üzerinden geliştirilmiştir.
Oysa 1980’lerde durum birdenbire değişti. Bilim dünyası büyük bir şok yaşadı.

Çünkü 1980 yılından sonra yapılan Schumann Rezonası ölçümlerinde devirin 11 Hertz'in üzerine çıktığı tespit edildi. Son raporlar bu oranın yükselmeye devam ettiğini söylüyor.
Schumann Resonance’ının değişimi ise zamanın hızlanmasına sebep oldu. Buna göre 24 saatlik zaman dilimi 16 ya da daha az saatte yaşanmış oluyor. Yani algıladığımız zaman kısaldı.

Bilim bu oranın neden yükseldiğini ya da yükselişe neden olan etkenin ne olduğunu bilemiyor. Zamanın kısalması ile birlikte Peygamber Efendimiz (sav)’in 1400 sene önceden bildirdiği bir kıyamet alameti de günümüzde bilimsel olarak ispatlanmıştır.

Dünya kıyamete hazırlanıyor ve bunun alametleri de Allah’ın dilemesiyle birer birer gerçekleşiyor.

 

 

ADNAN OKTAR: “Ahir zamanda, Mehdi (a.s.) devrinde günler kısalacak” diyor Peygamber Efendimiz (s.a.v.), haftalar. Herkes birbirine sorsun. Eskiye oranla günler, haftalar kısaldı mı, kısalmadı mı, aylar? “Hayır” diyen bir kişi varsa bana yazsın. Herkes ittifakla diyorlar, “eskiden günler uzundu, gün içinde biz birçok şeyi yapıyorduk. Zaman kısaldı” diyorlar. Bu net, bu Ahir zamanın bir alametidir. Mehdi (a.s.) devrinin bir alametidir. Peygamberimiz (s.a.v.)’in belirttiği bir mucizedir. (Sayın Adnan Oktar’ın 18 Ağustos 2010 tarihli Samsun AKS TV ve Kayseri TV röportajından)

 

ADNAN OKTAR: Bunu herkes söylüyor. Hafta sonu anında geliyor. Eskiden hafta sonu gelir miydi? Gün geçmezdi. Anında bitiyor gün. Uyku uyumaya vakit ayırıyorsun. Mesela, yedi, sekiz saat uyuyor adam, kalkıyor yemeğini yiyor, akşam oluyor, bitiyor. İşe gidiyor adam, gelmesiyle yatması bir oluyor, nefes alamıyor adam. Ne yapacağını şaşırmış vaziyette. Eskiden zaman bitmek bilmezdi, inşaAllah. Kıyametin yakın olması, o bizim kardeşlik bağımızı daha da güçlendirir. Sevgiyi körükleyen bir şeydir kıyametin yakın olması. Ahirette de beraber olmamızın bir anlamı var. Bir güzelliği var, inşaAllah. (12 Haziran 2011 , A9TV)


DEVAMINI GÖSTER