Azerbaycan'ın işgali, Hz. Mehdi (a.s.)'ın çıkış alametlerindendir


 

Azerbaycan'ın işgali, hz. Mehdi (a.s.)'ın çıkış alametlerindendir

...Ebu Basîr der ki: İmam Ebu Abdullah Cafer-i Sadık aleyhisselam şöyle buyurdu: Babam bana şöyle buyurdu: AZERBAYCAN’DAN MUTLAKA BİR ATEŞ ÇIKACAKTIR. VE HİÇBİR ŞEY ONUN KARŞISINDA DURAMAYACAK. BÖYLE BİR ŞEY OLUNCA EVİNİZDE OTURUN. Biz ne yaparsak siz de onu yapın. (Yani biz evde otururken siz de oturun). Ve bizim kıyam edenimiz (Hz. Mehdi (a.s.)) hareket ettiğinde süratle ve hiç durmadan ona doğru koşun... (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 311)

 

Peygamberimiz (sav)'in hadisinde 1400 sene öncesinden verdiği bu haber, geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen Azerbaycan işgaline bakmaktadır. Bilindiği gibi Ermenilerin, Dağlık Karabağ üzerinde hak iddia etmeye başlamasının ardından, Azerilerin bağımsızlık isteklerini dile getirmeye başladıkları Azerbeycan’da tarihi bir katliam yaşanmıştır. 20 Ocak 1990'da, ateist Masonların ve ateist siyonistlerin komplosu sonucu, yüzlerce Azeri Müslüman kardeşimiz şehit olmuştur. 

Gorbaçov yönetimindeki Kızıl Ordu tarafından, tank ve askeri panzerleri kullanılarak, Bakü'nün tüm giriş noktalarında Rus tanklarının önünü kesen sivil ve silahsız Azeriler’in üzerine ateş açılmış, Hazar Denizi’ndeki Rus donanmasından şehre bombalar yağdırılmıştır. 

Şehre giren askerler, yüzlerce insanı tank ya da donanma gemilerinin ateşiyle şehid etmiş, binlerce Azeri yaralanmıştır. Birçok Azeri Rus tankları altında şehit olmuş, sokaklar şehit kanı ile sulanmış, yaralıların ve şehitlerin toplanmasına izin verilmemiştir. Yardım yapanlara ateş açılmış, hastanelerin elektrikleri kesilmiş, yaralılar mum ışığında ameliyat edilmiştir.

Ardından 26 Şubat 1992 tarihindeyaşanan Hocalı katliamında da çoğunluğu kadın, yaşlı ve çocuklardan oluşan 1300 Azeri kardeşimiz şehit olmuştur. 1275 kişi rehin alınmış ve 150 kişi ise kaybolmuştur. Müslüman şehit kardeşlerimizin cansız bedenleri üzerinde yapılan incelemelerde birçok kişinin şiddetli işkenceler sonucunda hayatını kaybettiği ortaya çıkmış, birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu ve  başlarının kesildiği görülmüştür. Tanıkların anlattıkları ise yaşanan vahşetin boyutlarını gözler önüne sermektedir:

Katliama tanık olan bir gazeteci, yaşananları şu şekilde aktarmaktadır: 

“Dağlık Karabağ’ın Hocalı kentinin düşüşünü bir gün boyunca yaşadım. Görüntülerle belgeledim ve video çekimleriyle bir günde 1.300 Azerbaycan Türk’ünün Ermeni çetecilerce öldürülüşünü bütün dünyaya duyurdum. Hocalı katliamı anlatılamaz bir vahşetti. Ermeni bıçaklarından, kurşunlarından kurtulmayı başaranlar; kadınlar, çocuklar, ihtiyarlar karlı dağlarda tipi altında Ağdam’a gelmeyi başardıklarında çoğunun ayakları donmuştu. Bazılarının ayakları ise kangrenden dolayı kesilmişti. İhtiyar dedelerin, yaşlı anaların yüzleri jiletlerle doğranmış, genç kadınların vücutları kesilmiş, bebeklerin kafa derileri yüzülmüştü. Hocalı ile Ağdam arasındaki 12 kilometrelik orman boyunca cesetler dizilmişti.”

HOCALI KATLİAMINA TANIK OLAN ERMENİ GAZETECİ DAUD KHEYRİYAN İSE VAHŞETİ ŞÖYLE ANLATIYOR: 
"...Gaflan denen ve ölülerin yakılmasıyla görevli Ermeni grup, Hocalı'nın 1 kilometre batısında bir yere 2 Mart günü 100 Azeri ölüsünü getirip yığdı. Son kamyonda 10 yaşında bir kız çocuğu gördüm. Başından ve elinden yaralıydı. Yüzü morarmıştı. Soğuğa, açlığa ve yaralarına rağmen hala yaşıyordu. Çok az nefes alabiliyordu. Gözlerini ölüm korkusu sarmıştı. O sırada Tigranyan isimli bir asker onu tuttuğu gibi öteki cesetlerin üstüne fırlattı. Sonra tüm cesetleri yaktılar. (Daud Kheyriyan For the Sake of Cross, sf: 62-63)

Görüldüğü gibi Azerbaycan bu olaylar sırasında büyük felaketler yaşamıştır. Bu da, Peygamberimiz (sav)'in hadis-i şerifinde bildirdiği gibi, Hz. Mehdi (a.s.)'nin çıkış alametlerinden birisidir.

AZERBAYCAN’DAN MUTLAKA BİR ATEŞ ÇIKACAKTIR. VE HİÇBİR ŞEY ONUN KARŞISINDA DURAMAYACAK. BÖYLE BİR ŞEY OLUNCA EVİNİZDE OTURUN. ....Ve bizim kıyam edenimiz (Hz. Mehdi (a.s.)) hareket ettiğinde süratle ve hiç durmadan ona doğru koşun... (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 311)

Dünyadaki Ateist masonlar ve ateist Siyonistler, uyguladıkları bu şiddet ve provakasyon ile Ermenilerle Azerbeycan’ın arasını açmıştır. Ancak Hz. Mehdi (a.s.)'nin çıkışıyla birlikte bu suni anlaşmazlık yerini tamamen dostluk, barış, kardeşlik, sulh ve selamete bırakacaktır. Yaşanan tüm bu acılar bitecek; kardeşçe, dostça, güzel, aydınlık bir çağ başlayacaktır.

Adnan Oktar:Geçmişte olanlar için herkes hakkını helal etsin, geçmişi artık unutalım. O Darwinizm’in, fitnenin getirdiği bir kabustu, bir akılsızca mantıktı ve o devirde gereksiz yere Müslümanlarla Ermenileri birbirine bir düşman haline getirdiler adeta, bazı yerlerde. Fakat o karanlık çağ artık kapandı, o yok oldu. Bir daha dönmemek üzere yok oldu inşaAllah. Ermenilerin Türklere karşı yaptığı, mesela Hocalı Katliamı veyahut Güneydoğu’da veyahut Güney’de o bölgede de Ermenilerin yaptığı iddia edilen katliamlar var. Onu Ermeni Milleti yapmaz, onu masonlar zorla ve cebren yaptırmışlardır ve biz de hakkımızı gani gani helal ediyoruz. Öyle bizim kin ve intikam hissimiz yok. Eğer onların da bizlere hakkı geçtiyse onlar da onu helal etsinler. Konu inşaAllah yepyeni, güzel bir başlangıçta, yeniden en güzel şekline gelecek inşaAllah. (Sayın Adnan Oktar'ın Gece TV (Tokat) Röportajı -Eylül 2008)


DEVAMINI GÖSTER