Beyan dergisi'nin Kasım 2002 sayısı dünyanın ömrünün 7000 yıl olduğuna dair hadislerin varlığının İsmailağa cemaati tarafından kabul edildiğini ispatlamaktadır


Cübbeli 2 Ağustos 2009 tarihinde Kanal D de Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına katıldığında insanlık tarihinin Hz. Adem (as)’dan itibaren en fazla 7000 yıl kadar olduğunu ancak buna dair hiçbir bir hadis-i şerif olmadığını söylemişti. Oysa Beyan Dergisi’nin Cübbeli’nin kontrolünde çıktığı Kasım 2002 sayısında; DÜNYANIN ÖMRÜNÜN 7000 YIL OLDUĞUNA DAİR 8 HADİSİN YER ALDIĞI “Celaleddin Suyuti’nin tasnifinden hadisler- Ahir zaman Mehdisinin Alametleri” kitabının ilanı yer almaktadır. Kasım 2002 tarihli Beyan Dergisi’nin 15. sayfasında yer alan ve bizzat yöneticileri tarafından dergi okuyucularına tavsiye edilen bu kitabın içeriğinden Muhterem Mahmut Hocaefendi Hazretleri başta olmak üzere Cübbeli ve diğer İsmailağa cemaati mensuplarından oluşan dergi kadrosunun haberinin olmaması imkansızdır. Aksine Beyan dergisinde yer alan tüm yazılar, tüm ilanlar, tüm tanıtımlar, bizzat bu kadronun onayını almış, ehl-i sünnet görüşüne uygun olduğu tasdik edilerek seçilmiş, özel yazı ve ilanlardır. Ayrıca Cübbeli’nin başka konuları örtmek için kullandığı diğer teviller gibi bu ilan için de “bu ilan benim kontrolümde değildi” gibi bir teville ortaya çıkması mümkün değildir. Çünkü Cübbeli 2002 yılında ne hapiste ne de başka bir yerdedir. Bizzat Beyan Dergisi’nin başındadır.

Bu nedenledir ki Cübbeli’nin dünyanın ömrünün 7000 yıl olduğuna dair bir hadis bulunmadığına dair yaptığı açıklaması gerçeklere ve İsmailağa cemaatinin görüşlerine tamamen terstir. Eğer İsmailağa cemaati mensupları bu hadisleri muteber görmemiş olsalar ve ehl-i sünnet itikadine muhalif bulsalar söz konusu kitabın ilanının, o camia tarafından takip edilen Beyan Dergisi’nde yer almasına kesinlikle izin vermezlerdi.

Zaten Cübbeli; 2 Ağustos 2009 tarihinde Fatih Altaylı’nın Teke Tek programında yaptığı bu hatalı açıklamadan 1 ay sonra 13 Eylül 2009 tarihinde İsmailağa cemaatinin yayın organlarından olan Lalegül FM de bu hatasını düzeltmiş ve dünyanın ömrünün 7000 yıl olduğuna dair hadis olduğunu söylemiştir. Bu düzeltmesi de Dünyanın ömrünün 7000 yıl olduğunun Peygamberimiz (sav)'e kadar bu ömürden 5600 yılın geçtiğinin ve bizim de geride kalan son 100 yılın içinde yaşadığımız gerçeğini ortaya koymaktadır.


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler