Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı


Türk İslam aleminin önemli liderlerinden biri olan Muhsin Yazıcıoğlu 1954 yılında Şarkışla'nın Elmalı köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirdi.

1968'de lise öğrenimi sırasında siyasi  çalışmalarına başladı. Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı; üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra da, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı.  Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapan Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin de kurucu Genel Başkanı oldu. 1980 sonrası yapılan yargılamalarda da beş yılı hücrede olmak üzere yedi buçuk yıl hapishanede yattı ve suçsuzluğu anlaşılınca beraat etti.

Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'ne girdi. 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde Sivas'tan milletvekili seçildi. 1992'de, Milliyetçi Çalışma Partisi'den ayrıldı, Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.

ADNAN OKTAR -4 Mart 2009 tarihli röportajından: "Türk İslam âleminin en mühim liderlerindendir Sayın Yazıcıoğlu. Bu davanın aşığıdır o. Bütün ömrü boyunca bu güzel davaya, Allah’a, Kuran’a hizmete, Kuran ahlakıyla yaşamaya kendini adamış mübarek bir insandı. Hep onun ahlakı Kuran’dı, Kuran ahlakıydı. Elinden yüzünden nur akıyordu, çok efendiydi biliyorsunuz. Yalan söylemez, kimsenin hakkında dedikodu yapmaz, dürüstlük, efendilik, nezaket, nezahet, temizlik, terbiye hepsi üzerindeydi."

Yazıcıoğlu 25 Mart 2009 günü seçim çalışmalarını yürütmek üzere helikopterle Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nden Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne giderken kaza geçirdi ve helikopteri düştü.
Yazıcıoğlu bu kazada şehid oldu.
Vasiyeti üzerine cenazesi, Taceddin Dergahının bahçesine defnedildi.

Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum... 

ADNAN OKTAR: "Eğer Muhsin Yazıcıoğlunu kastediyorsanız O Ulubatlı Hasan. Sancağı dikti şimdi fetih vakti inşaAllah.Yani ilimle, kültürüyle, bilgiyle bir fetih meydana gelecek.Bi tane şehit verdik milyonlarsa Muhsin Yazıcıoğlu Türkiyeye dağıldı şuan bi tane şehit var ama milyonlarca Muhsin Yazıcıoğlu oluştu şuan onun için bu çığın önünde bu kasırganın önünde hiçbir güç duramaz."

 

MUHSİN YAZICIOĞLU TÜRK İSLAM BİRLİĞİ’NİN KURULMASINI İSTİYORDU


Sayın Yazıcıoğlu tüm ömrünü Kuran ahlakının yeryüzünde hakim  olması ve Türk İslam birliğinin bir an önce kurulması için yaptığı çalışmalar ile geçirmiştir. Yazıcıoğlu davasına sadık, gerekirse zorluklarla mücadele etmekten çekinmeyen bir liderdi.  Bu özelliğini kendisi de şöyle ifade ediyordu:

Haksız bir dava uğruna sultanlık yapacağıma, gerekirse haklı davada tek başıma yürüyeceğimi söylüyorum.

Türk milletine olan coşkulu sevgisini  ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne olan inancını ise  şöyle ifade etmişti:

Ben Türk'üm, Türk esir olmaz
Ben Türk'üm Türk devletsiz olmaz
Ben Türk'üm Türk bayraksız olmaz
Ben Türk'üm Türk ezansız olmaz
Ben Türk'üm Türk hürriyetsiz olmaz...

Muhsin Yazıcıoğlu Türk İslam Birliği’nin kurulmasına olan özlemini yaptığı konuşmalarında açıkça dile getirmiştir:

Muhsin Yazıcıoğlu: "… BİZİ MUTLU EDECEK ŞEY TÜRK İSLAM MEDENİYETİDİR. YENİDEN TÜRK İSLAM DEĞERLERİ ETRAFINDA KENETLENEREK, KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜN VE DEĞERLERİMİZİN İSTİKAMETİNDE BİR MEDENİYET İNŞASINI BAŞARABİLİRSEK O ZAMAN DÜNYANIN GÜÇ MERKEZİ OLACAĞIZ. BUNUN İÇİN DE ÖNCE ANADOLU DİYORUZ, ÖNCE TÜRKİYE DİYORUZ"

ADNAN OKTAR  27 MART 2009 "Muhsin Yazıcıoğlu şehidimiz Türk İslam Birliği’nin ateşini yaktı. O diyor ya bir şiirinde ben üşüyorum diyor bu ateşle herkesi ısıtacak artık Allah’ın izniyle, yaktı bu ateşi. Türk İslam Birliği’nin o güzel, sıcak ateşinde hepimiz ısınacağız. O da cennette Hz. Hamza’larla, Hz. Ali’yle güzel bir ortamda inşaAllah bizleri görüyordur inşaAllah."


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler