Dünyada büyük bir ekonomik krizin olması Hz. Mehdi (as)'ın çıkış alametidir.


Peygamberimiz (sav) hadislerinde, Hz. Mehdi (as)’ın çıkış alametlerini bildirerek, Müslümanların bu olayların ardı ardına gerçekleştiklerini gördüklerinde Hz. Mehdi (as)'ın zuhur ettiğini anlamalarını sağlamaktadır.

Hadislerde haber verildiği üzere, Hz. Mehdi (as)'ın geldiğini haber veren bu alametlerden biri de, tüm dünyada etkili olan büyük bir ekonomik krizin yaşanmasıdır. Resulullah (sav), ahir zamanda ticaretin durgunlaşacağını, herkesin az kazançtan şikayet edeceğini, hayat pahalılığının artacağını, kısaca ciddi ekonomik bunalımlar yaşanacağını bildirmiştir. 

Hadislerde, Hz. Mehdi (as)'ın ortaya çıkışının öncesinin anlatıldığı dönem,şöyle tarif edilmektedir:

Hz. Mehdi (as) çıkmadan önce, milletler arasında TİCARET ve YOLLAR KESİLECEK, insanlar arasında fitneler çoğalacaktır. (El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 39)

 

 (Hz. Mehdi'nin zuhurundan (ortaya çıkışından) önce) PİYASANIN DURGUN OLMASI, KAZANÇLARIN AZALMASI olacaktır. (Kıyamet Alametleri, s. 148)

Herkesin AZ KAZANÇTAN YAKINMASI, paraları için zenginlerin saygı görmesi olacaktır.  (Kıyamet Alametleri, s. 146)

İŞLERİN KESAD GİTMESİ OLACAKTIR.Herkes "satamıyorum, alamıyorum, kazanamıyorum!" diye yakınacak. (Kıyamet Alametleri, s. 152)

Bilindiği gibi 2007 yılının Ekim ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanmaya başlanan kriz yalnızca ABD’yi etkilemekle kalmamış, İngiltere, Almanya, Çin, Macaristan, Polonya, Arjantin, Hollanda Fransa, Rusya gibi ülkelerin tüm ekonomi piyasalarını sarsıcı şekilde etkileyen küresel bir krize dönüşmüştür. Birleşmiş Milletler bu krizi, "YÜZYILIN KRİZİ" olarak adlandırmıştır. Kriz, onlarca büyük şirketin iflas etmesine, milyonlarca insanın işsiz kalmasına, binlerce insanın evini kaybetmesine, pek çok ülkede üretimin neredeyse durma noktasına gelmesine, hatta ülkelerin iflasına sebep olmuştur. Yoksulluk sadece dünyanın belirli ülkelerini ilgilendiren bir problem olmaktan çıkmış ve modern ülkelerde bile toplumları tehdit eden bir tehlike halini almıştır.

 EKONOMİK KRİZİN DÜNYA ÇAPINDAKİ ETKİLERİNDEN BAZI BAŞLIKLAR

ABD’nin dördüncü büyük yatırım bankası olan 158 yıllık Lehman Brothers, Eylül (2008) ayının ortasında iflas etti.

Dünyanın en büyük aracı kurumu Merrill Lynch, küresel kredi krizi nedeniyle yaklaşık 46 milyar dolar zarar etti.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı rapora göre, Ağustos ayında işini kaybedenlerin sayısı 73 bin iken sadece Eylül ayında 159 bin kişi işini kaybetti. Son dokuz ayda işini kaybeden insan sayısı net olarak 760 bin oldu.

 

ABD'de 700 banka battı, 700 bankanın daha batma ihtimali olduğu biliniyor.

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Japonya’da 98 yıllık bir kuruluş olan ve toplam borcu 2.7 milyar doları bulan sigorta şirketi Yamato Life Insurance, Ekim 2008 tarihinde iflas etti.

 

Birleşmiş Milletler’in “Refah Seviyesi En Yüksek Ülkeler” listesinde ilk sırada bulunan İzlanda, iflas etti.

Dünyanın önde gelen otomotiv şirketleri, küresel talebin azalması nedeniyle fabrikalarında üretimi durdurdu ve binlerce işçinin işine son verdi.

 

Finans kesiminde eylül ayından bu yana işten çıkarılanların sayısı 100 bini aştı.

JPMorgan Chase 9,200 kişi,

Commerzbank 9,000 kişi,

American Express 7,000 kişi,

GMAC LLC 5,000 kişi,

National City 4,000 kişi,

Goldman Sachs 3,300 kişi,

Barclays 3,000 kişi,

HSBC 2,200 kişi ve

UBS 2,000 kişi

 

İngiltere’de ülkenin üçüncü büyük turizm firması olanXL isimli şirket, Eylül 2008 tarihinde iflas etti.

 

Ayrıca British Airways isimli havayolu şirketi de krizi gerekçe göstererek 1400 çalışanının işine son verdi.

Kredi notu düşen Yunanistan iflasın eşiğine geldi. Ülkenin borçlarını ödeyemeyeceği tartışılıyor.

Portekiz de yükselen faizleriyle borç sarmalına girmiş durumda ve iflasa doğru ilerliyor. İspanya'nın da iflas etme tehlikesi olduğu ifade ediliyor.

 

Zenginliğiyle tanınan Dubai de iflas edenler arasında yerini aldı.

 

KURAN'DA DA EKONOMİK KRİZE İŞARET VARDIR

Allah Kuran'da toplumlara bir uyarıcı, bir hatırlatıcı, bir elçi veya bir peygamber gönderdiğinde, o toplumları sıkıntı, yokluk ve zorlukla yani ekonomik krizle uyardığını haber vermektedir.

Biz hangi memlekete bir peygamber gönderdiysek onun halkı yalvarıp-yakarsınlar diye, mutlaka ONLARI DAYANILMAZ BİR ZORLUK (YOKSULLUK) VE SIKINTIYLA yakalayıvermişiz. (Araf Suresi, 94)

Allah elçilerini toplumların kurtuluşu için vesile kılmıştır. Her peygamber, her elçi gönderildiği devrin Mehdisi’dir. İçinde bulunduğumuz ahir zamanda ise insanlığın kurtuluşuna Hz. Mehdi (as) vesile olacaktır.

Peygamber Efendimiz (sav) hadisinde

"… Biz O şahsı (Hz. Mehdi(as)’ı) aramak için geldik ki, FİTNELER ONUN ELİYLE SÖNEBİLİR. "(Kitab-ül Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s.52) diye bildirmektedir.

Allah nasıl daha önceki kavimleri ekonomik krizlerle uyarıp imtihan ettiyse, ahir zamanda da Hz. Mehdi (as)'ın çıkışının öncesinde büyük bir ekonomik kriz meydana getirmiştir. Allah'ın izniyle bu kriz, Hz. Mehdi (as)'ın İslam ahlakını dünyaya hakim etmesiyle birlikte tam anlamıyla ortadan kalkacak, yokluğun yerini eşi görülmemiş bir bolluk ve zenginlik alacaktır. 


DEVAMINI GÖSTER