Osman Ünlü'nün yanılgılarına cevap: ''Peygamberimiz (sav) Hz. Mehdi (a.s)'ın çıkış alametlerinin adeta ''tesbih taneleri gibi'' arka arkaya meydana geleceğini bildirmiştir.


 

İbn-i Hacer Hazretleri 200 kadar Hz. Mehdi’nin alametlerini saymakta. Alamet-i Mehdiyi kitabında 200 kadar alametleri bildirilmekdedir. Bunların hiç birisi yok.

Hadislerden Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Hz. Mehdi (a.s.)’ın çıkış alametlerinin adeta “tesbih taneleri gibi” arka arkaya meydana geleceğini bu gelişmenin de Hz. Mehdi (a.s.)’ın çıktığının habercisi olacağını açık bir şekilde bildirmiştir:

Kıyamet alametleri birbirini takiben meydana gelir. Bir dizideki boncukların artarda kopması gibi. (Ramuz-El Ehadis, 2776; Camiü’s-Sagir, 3167)

Alametler , ağı koparılıb kaçan balıkların birbirini kovaladığı gibi kovalar. ( Ölüm, Kıyamet ve Diriliş, İmam Şarani,s.478)

Gerçekten de Hicri 1400’ün başlamasıyla birlikte söz konusu alametler “ bir dizideki boncuklar gibi” arka arkaya zuhur etmeye başlamıştır.

FIRATIN SUYUNUN KESİLMESİ. Hicri 1400’de Fıratın suyu ilk defa kesilmişdir, üzerinde inşa edilen 210 metre yüksekliyindeki Keban barajı fıratın akışını kesmiş böylece Peygamberimizin hadisinde işaret edilen alamet gerçekleşmişdir.

HZ. MEHDİ (A.S)’IN İSTANBULA GELİŞİNİ İNSANLARA HABER VEREN BÜYÜK ALAMET. 15 Kasım, 1979 , hadisde verilen bilgilere göre bu Hz. Mehdi (as)’ın İstanbu'la ayak basdığı günler içerisinde gerçekleşecek bir olaydır. Bu olayla Hz. Mehdi (as)’ın İstanbul'a gelişi gök gürültüsü gibi şiddetli bir sesle, günlerce süren dev ateş, ışık ve duman bulutuyla ve zaman zaman süre gelen patlamalarla Allah tarafından insanlara haber verilmiştir.

İRAN-IRAK SAVAŞI. Hicri 1400, Miladi 1980 yılı Ekim ayında İran- Irak arasındakı savaş tam anlamıyla başlamışdır.

AFGANİSTANIN İŞGAL EDİLMESİ- 1979 . Hadisde Afganistanın Ahir Zamanda işgal edileceyine işaret vardır. Gerçekten de Rusların Afganistanı işgalı olan 1979 yılı Hicri 1400 yılına denk gelmekdedir.

HALLEY KURUKLU YILDIZNIN DOĞMASI. Dünyamızın yakınından ancak 76 yılda bir geçen Halley Kuyruklu Yıldızı 1986 yılında Yani Hicri 1406’da geçmişdir.

DOĞU TARAFINDAN BİR ATEŞİN GÖRÜNMESİ. 1991 Yılında Irakın Kuveyti işgal etmesi ve Kuveyte ait petrol kuyularını ateşe vermesi sonucunda Kuveyt ve Basra Körfezini çok büyük bir ateş sarmıştır.

RAMAZAN AYINDA AY VE GÜNEŞ TUTULMALARI. Hicri 1400 içinde 1981 ve 1982 yıllarında arka arkaya ve tam Ramazan ayında güneş ve ay tutulmaları gerçekleşmişdir.

KABE BASKINI VE KABE’DE KAN AKITILMASI-Kabe baskınıda Hz. Mehdi (as)’nın çıkışının diğer alametlerinin gerçekleşdiyi dönemin tam başında yani hicri 1400 yılının ilk gününde 1 Muharrem 1400 yani 21 Kasım 1979 tarihinde meydana gelmiştir.

TOZLU DUMANLI BİR FİTNE. 2001 -11 EYLÜL SALDIRILARI

BAĞDATIN ALEVLERLE YOK EDİLMESİ. 2003-IRAK SAVAŞI

BİR ORDUNUN ÇÖLDE KAYBOLMASI. Amerikanını 2003 yılında Irakı işgal etmesinin ardından İrak ordusunun Cumhuriyet muhafızları olarak bilinen 60 bin kişilik bölümü ve fedayiler olarak bilinen 15 bin kişilik askeri kayb olmuşdur.

IRAKIN ÜÇE BÖLÜNMESİ. 2003 Yılında Irak üçe bölündü.

İKİ UÇLU LULİN KUYRUKLU YILDIZININ ÇIKIŞI. Hz.Mehdi (as)’ın çok belirleyici çıkış alametlerinden biri olan ve İmam-i Rabbani tarafından bildirilen önemli bir alametde boynuzu andıran iki uçlu bir yıldızın çıkmasıdır. Bu kuyruklu yıldız 24 Şubat 2009 yılında dünyaya en yakın noktadan geçen Lulin Kuyruklu Yıldızıdır . Bir daha binlerce yıl sonra geçeceyi düşünülen bu kuyruklu yıldız hadisdeki tarife tam olarak uymaktadır.

DEPREMLERİN ARTMASI. Peygamberimiz (sav)’ın hadislerde belirtdiyi gibi dünya tarihinde ilk defa 1980’den sonra depremlerin sayısında böylesine bir artış olmuştur.

DÜNYAYI GİTTİKÇE SARAN GÖKTAŞLARI. Milyonlarca göktaşı dünya tarihinde ilk kez 1980 yılından sonra atmosferde bu şekilde yoğunlaşmaya başlamıştır.

Tüm bu alametlerin Hicri 14. Yüzyıl başından itibaren ard arda ortaya çıkmaları, İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DÖNEMİN HZ. MEHDİ (AS)’IN YERYÜZÜNDE BULUNUŞ YILLARI OLDUĞUNU çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. 


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler