Doğanın uyanış zamanı ilkbahar

ETİKETLER:

Bahar yeni başlangıçların mevsimi demektir. Bu mevsimde bitkiler tomurcuklanır, çiçekler açar, göç eden kuşlar tekrardan geri gelirler. Kedi ve köpek yavruları ise adeta her köşe bucakta oyunlar oynarlar. Kelebekler ve arılar için ise tekrardan çiçek mesaileri başlar. Tüm dünya sanki yeniden hayat bulur.

 

İlkbahar canlanma ve yenilenme zamanıdır. Artan sıcaklık kış ayları boyunca donmuş olan toprağı yumuşatır. Böylece toprak ekinlerin çıkması, tohumların filizlenmesi için en uygun hale gelir. Yağışlar toprağa kök salan tohumları sular, ormanlar ve tarlalar kahverengiden yeşile döner. Günler uzar, çiçekler açmaya başlar. Ağaçlar ve çalılar yeniden filizlenir. Daha sıcak bölgelere göç eden canlılar geri dönerken kış uykusuna yatanlar uyanır, ortaya çıkarlar. Pek çok hayvanın baharda yavruları olur. Bahar tüm doğanın rengini değiştirirken bazı hayvanlar da yeni çevreleriyle uyum sağlamak için renk değiştirir.

 

Ve kendi rahmetinin önünde rüzgarları müjdeciler olarak gönderen O'dur. Biz, gökten tertemiz su indirdik; Onunla ölü bir beldeyi (toprağı) canlandırmak ve yarattığımız hayvanlardan ve insanlardan birçoğunu onunla sulamak için. Andolsun bunu, onların arasında öğüt alıp-düşünsünler diye çeşitli biçimlerde açıkladık. Ama insanların çoğu nankörlük edip ayak direttiler. [Furkan Suresi, 48-50]



DEVAMINI GÖSTER