İnsan niçin yaratıldı?

VTR: Selam ben Azerbaycan’dan Palastinli Elburus. Bakü’de yaşıyorum. Beni düşündüren soru: İnsanların yaratılma sebebi nedir?

ADNAN OKTAR: Siz ne sevimli ne şeker şeylersiniz siz Azerbaycanlılar. Hem ahlakları çok güzel hem kişilikleri güzel hem temiz kalpliler, kuzu gibiler acayip dürüst bir millet Azeriler çok dürüst. Hep böyle mert öyle üçkağıtçı dolandırıcı hiç ben görmedim. Hep yaman, dürüst, haysiyetli insanlar.

İnsanların yaratılma sebebi; insanların yaratılması ne zaman yaratıldı? Yüz bin yıl önce değil mi? Değil, zer aleminde yaratıldı. Ne kadar önce? Bak ne kadar önceyi ben açıklayayım; sonsuz öncede zer alemi vardı. Sonsuz öncede ne demek? Sonsuz sonrada da var yani Allah görüyor. Zer alemini sonsuz öncede bilmiyor muydu? Biliyordu. Sonsuz sonrayı da bilmiyor mu? Biliyor. Cenneti sonsuz öncede bilmiyor muydu? Biliyordu. Sonsuz sonrada biliyor mu? Biliyor, o zaman Allah hiçbir zaman için yalnız değil yani Kendini sevenlerle var her zaman için Kendini sevenlerle var. Ama Kendini sevenlere niye sevdiklerini öğretiyor dünyada, Allah’ı neden sevdiklerini öğretiyor. Biz burada Allah’ı neden sevdiğimizi öğreniriz sebebi budur başka hiçbir sebebi yok buranın. Son derece kıytırık bir yerdir dünya, her şeyi yarım yamalaktır, kasten Allah tarafından yapılmıştır. Adamın ayağı ağrır, dizi ağrır, kulağı ağrır, burnu ağrır, saçı dökülür, kirpiği dökülür. El mafsalları ağrır. Beli ağrır, kemikleri kayar belinin, omurga kayar, boynun omurgaları kayar. Karaciğeri hastalanır, midesi hastalanır hastalanmadık hiçbir yeri kalmaz bak söyleyeyim. Her yeri insanın hastadır her yeri. Burnu sinüzit olur bilmem ne hastalıklar bin bir türlü, bademcik olur. Kan hastalıkları olur. Niye? Dünyaya bağlanmasınlar ahireti istesinler diye çünkü öbür türlü Allah esirgesin çok korkunç olur. Allah’ı unutuyor ahireti de istemiyor sadece dünyayı istiyor, onu soğutmak için Allah olağanüstü tedbirler almış. Hayatı kısa tutmuş, hastalıkları çok fazla yaratmış ancak ucu ucuna insanlardaki o hırs kırılıyor ucu ucuna yüzde beş-on falan kırılıyor. Bakın Allah’ın aldığı bunca tedbire rağmen. İnsanın durumunu anla.


VTR: Selam ben Azerbaycan’dan Palastinli Elburus. Bakü’de yaşıyorum. Beni düşündüren soru: İnsanların yaratılma sebebi nedir?

ADNAN OKTAR: Siz ne sevimli ne şeker şeylersiniz siz Azerbaycanlılar. Hem ahlakları çok güzel hem kişilikleri güzel hem temiz kalpliler, kuzu gibiler acayip dürüst bir millet Azeriler çok dürüst. Hep böyle mert öyle üçkağıtçı dolandırıcı hiç ben görmedim. Hep yaman, dürüst, haysiyetli insanlar. İnsanların yaratılma sebebi; insanların yaratılması ne zaman yaratıldı? Yüz bin yıl önce değil mi? Değil, zer aleminde yaratıldı. Ne kadar önce? Bak ne kadar önceyi ben açıklayayım; sonsuz öncede zer alemi vardı. Sonsuz öncede ne demek? Sonsuz sonrada da var yani Allah görüyor. Zer alemini sonsuz öncede bilmiyor muydu? Biliyordu. Sonsuz sonrayı da bilmiyor mu? Biliyor. Cenneti sonsuz öncede bilmiyor muydu? Biliyordu. Sonsuz sonrada biliyor mu? Biliyor, o zaman Allah hiçbir zaman için yalnız değil yani Kendini sevenlerle var her zaman için Kendini sevenlerle var. Ama Kendini sevenlere niye sevdiklerini öğretiyor dünyada, Allah’ı neden sevdiklerini öğretiyor. Biz burada Allah’ı neden sevdiğimizi öğreniriz sebebi budur başka hiçbir sebebi yok buranın. Son derece kıytırık bir yerdir dünya, her şeyi yarım yamalaktır, kasten Allah tarafından yapılmıştır. Adamın ayağı ağrır, dizi ağrır, kulağı ağrır, burnu ağrır, saçı dökülür, kirpiği dökülür. El mafsalları ağrır. Beli ağrır, kemikleri kayar belinin, omurga kayar, boynun omurgaları kayar. Karaciğeri hastalanır, midesi hastalanır hastalanmadık hiçbir yeri kalmaz bak söyleyeyim. Her yeri insanın hastadır her yeri. Burnu sinüzit olur bilmem ne hastalıklar bin bir türlü, bademcik olur. Kan hastalıkları olur. Niye? Dünyaya bağlanmasınlar ahireti istesinler diye çünkü öbür türlü Allah esirgesin çok korkunç olur. Allah’ı unutuyor ahireti de istemiyor sadece dünyayı istiyor, onu soğutmak için Allah olağanüstü tedbirler almış. Hayatı kısa tutmuş, hastalıkları çok fazla yaratmış ancak ucu ucuna insanlardaki o hırs kırılıyor ucu ucuna yüzde beş-on falan kırılıyor. Bakın Allah’ın aldığı bunca tedbire rağmen. İnsanın durumunu anla.


DEVAMINI GÖSTER