Tarihi Gerçekler: Abdülhamit Dönemi

İngiliz derin devletinin yoğun baskısı altında olan Abdülhamit döneminde- bu baskı sebebiyle- Osmanlı’nın maddi ve manevi çöküşü hızlanmıştır. Abdülhamit’in şahsı milletimiz için kıymetlidir, değerli bir padişahımızdır. Ancak tarihi gerçekleri bilmek ülkemizin geleceği için doğru tedbirler alabilmek açısından önemlidir.
 

Öyle ki, Abdülhamit döneminde fuhuş için Avrupa’dan ve Rusya’dan İstanbul’a gemilerle müşteriler geliyor, rehberlerin en önemli işlerinden biri gemilerle gelen turistleri genelevlerin bulunduğu Zürefa sokağa götürmek oluyordu.
 

Abdülhamit döneminde Osmanlı’ya Polonya, Romanya, Galiçya, Avusturya gibi ülkelerden gemilerle fuhuş için kadın da getiriliyordu. Hatta, bu ülkeler Osmanlı’daki fuhuşla nasıl mücadele edeceklerinin yolunu arıyorlardı.
 

Görüldüğü gibi Abdülhamit’in talimatnamesiyle genelevlerin açılması Osmanlı’yı kısa sürede adeta fuhuş merkezi haline getirmiş ve gayri meşru yaşam büyük bir hızla yayılmıştı. İngiliz derin devletinin Osmanlı’yı maneviyatını elinden alarak içten çökertme, ahlaki dejenerasyonu yaygınlaştırarak yıkma amacı böylece hedefine ulaşmıştı.

 



DEVAMINI GÖSTER