Kuran dışı din anlayışında kadın karşıtlığının geldiği aşama budur

- Bu filmdeki konuşmalar Kuran'a ve İslam'a uygun değil “EKSERİ CEHENNEM EHLİ KADINLARDI. Resulullah (sav) 'cehenneme girdim gördüm, ekseri halkını kadınlardan gördüm.'”

 

BU SÖYLENEN HADİS DEĞİL, PEYGAMBERİMİZ (SAV) ADINA UYDURULMUŞ BİR HURAFEDİR.

 

Allah'ın sınırlarını çiğneyen her insan -kadın veya erkek- bu yaptıklarından Allah katında eşit sorumludur. KİMLERİN CEHENNEMDE OLACAĞINI YALNIZCA ALLAH BİLİR.

 

- Bu filmdeki konuşmalar Kuran'a ve İslam'a uygun değil “Geçime nankörlük ederler. İyiliğe nankörlük ederler. Kocaya saygı etmezler. Kadınlar çok lanet okurlar. Onun için cehenneme ekseri onlar girecekler. Hepimizin evinde var, kadınlardan.”

 

Kadını potansiyel suçlu, ahlaken bozuk, yarım akıllı gören zihniyet KURAN'A UYGUN OLMAYAN BİR DİN ANLAYIŞIDIR. Bu yanlış anlayış kendi annesini, kız kardeşini, hayatını birleştirdiği eşini böyle değersiz görmektedir. KURAN'A GÖRE İSE KADIN DEĞERLİ VE ÖZELDİR.

 

- Bu filmdeki konuşmalar Kuran'a ve İslam'a uygun değil “'Allah benim de belamı versin' diyor, ne diyeceksin buna? Amin diyeceksin.”

 

Bir Müslüman bir başka insan için önce bela değil hidayet ister. MÜSLÜMAN, TÜM İNSANLARIN İYİLİĞİ İÇİN GAYRET EDER. “EĞER KARŞIMDAKİ KADINSA MUTLAKA ONUN İÇİN BELA İSTENİR” üslubu ise KURAN'A UYGUN OLMAYAN ÇOK ÇİRKİN BİR MANTIKTIR.

 

- Bu filmdeki konuşmalar Kuran'a ve İslam'a uygun değil “Kocana iyi davran. Kadın da kalkmış, feminist midir, komünist midir belli değil… O da diyor ki niye hep ben iyi davranıyorum? Şimdi bir şey diyeceğim… İslamiyet sana diyor ki, kocana iyi davran.” -

 

Kuran İslam’ında kadının iyi olmasının ölçüsü sadece kocasına iyi davranması değil, Allah korkusu, Allah sevgisi, Allah yolunda ilmi mücadelesi, cesareti, gayreti ve takvasıdır.

 

- Bu filmdeki konuşmalar Kuran'a ve İslam'a uygun değil “Niye, iyi davranırsan o da sana iyi davranır, herifi raydan atlatma, SOPAYI YİYECEKSİN ondan sonra. Kolay bir şey değil, hele bir de Ramazan’da, adam bir de oruçlu… Geldi eve 7’de iftara kalmış 1 saat, bir de sigara içen biriyse zaten kafa duman olmuş.” -

 

ÖFKESİNE HAKİM OLMAK MÜSLÜMAN İÇİN FARZDIR. MÜSLÜMAN ERKEK ÖFKELENİP RAYDAN ÇIKAR SONRA DA KADINI DÖVER ZİHNİYETİ KURAN'A TAMAMEN AYKIRIDIR.

 

Ramazan'da erkekler gibi KADINLAR DA ORUÇ TUTMAKTA, onlar da Allah için zevkle ibadet etmektedirler.

 

ERKEKLERE ÖFKELENMEYİ, KADINLARA DAYAK YEMEYİ HAK GÖRMEK İSE ÇOK ÇİRKİN BİR YORUMDUR.

 

- Bu filmdeki konuşmalar Kuran'a ve İslam'a uygun değil “Bu adama şimdi kadın bir hareket çekerse bu ne yapar ya… Benden size tavsiye Ramazan'da iyi davranmazlarsa SIKINTI ÇIKAR BAK adam oruçlu çünkü, ona göre dikkat edin.” -

 

ORUÇ MÜSLÜMANIN ZEVKLE YERİNE GETİRDİĞİ BİR İBADETTİR. ORUÇ TUTUNCA SİNİRLENİLİR, SİNİRLENİNCE KARISINI DÖVER MANTIĞI İslam'a ve Müslümanlara saygıya yakışmayan, Müslümanın asaletiyle bağdaşmayan ÇOK YANLIŞ BİR BAKIŞ AÇISIDIR.

 

- Bu filmdeki konuşmalar Kuran'a ve İslam'a uygun değil “Çünkü kadın malıyla da fitne olabiliyor güzelliğiyle de fitne olabiliyor ve toplumdaki itibarıyla da fitne sebebi olabiliyor.” -

 

Kadını dış görünümüyle, toplum içinde sahip olduğu konumla, aklıyla, karakteriyle haşa fitne unsuru olarak görmek KURAN DIŞI DİN ANLAYIŞININ ÇİRKİN YORUMLARINDAN BİRİDİR. KURAN'A GÖRE KADIN GÜZELLİKTİR, NİMETTİR.

 

- Peygamberimiz (sav) böyle bir söz söylememiştir, bu hurafe hadistir. “'Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı bir fitne bırakmadım' buyuruyor Resulullah (sav). 'Öyle bir fitne ki ümmet için en zararlı bir fitne. Ümmetim için erkeklere kadından daha şerli bir fitne bırakmadım' buyuruyor Resulullah (sav)”.

 

PEYGAMBERİMİZ (SAV) KURAN'A MUTABIK OLMAYAN BİR SÖZ SÖYLEMEZ. BU SÖZLER İSE HAYATI BOYUNCA KADINLARA SEVGİ VE HÜRMET GÖSTEREN RESULULLAH (SAV)'A İFTİRADIR.

 

- Bu filmdeki konuşmalar Kuran'a ve İslam'a uygun değil “Erkeğin erkeğe baktığında şehvet duyma olayı daha çok tüysüzlere karşı olur. Yüzünde tüy olmayan genç çocuklara 12-13-15 yaşlarındaki genç çocuklara BAKILDIĞI ZAMAN BÖYLE HALLER ZUHUR EDEBİLİR.”

 

KADINI AŞAĞILAYAN VE FITRATINI BOZAN Kuran dışı din anlayışı olduğunda YAKIŞIKLI ERKEK ÇOCUKLARINA KARŞI DA GAYRİ AHLAKİ BİR BAKIŞ AÇISI GELİŞMEKTEDİR. BÖYLE GAYRİ AHLAKİ BİR ANLAYIŞ KURAN İSLAM’INDA ASLA YOKTUR.

 

- Bu filmdeki konuşmalar Kuran'a ve İslam'a uygun değil “DELİKANLI TÜYSÜZ VE BİLHASSA GÜZEL OLAN OĞLAN ÇOCUKLARINA BAKMAMALIDIR. HOCALAR BÖYLE TÜYSÜZ TALEBELERİNE ÇOK BAKMAMALIDIR.”

 

Kuran dışı din anlayışının kadın ve dekolte karşıtlığının geldiği aşama ERKEK ÇOCUKLARININ YÜZLERİNE BAKMANIN BİLE GAYRİ AHLAKİ ANLAM TAŞIDIĞI ÇOK ÇARPIK BİR DÜNYA OLUŞTURMAKTADIR.



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler