Türk Milleti artık birlik ruhunda

TÜRK MİLLETİ ARTIK BİRLİK RUHUNDA

15 Temmuz gecesi modern tarihin en büyük ve en geniş kapsamlı sivil hareketi Türkiye’de yaşandı.

Bu kara darbe girişimi gecesinde silahsız olarak Allah rızası için canını, imanını, yüreğini ortaya koyarak Türk halkı vatanına, demokrasiye sahip çıktı. Tankların altında ezildi, havadan bombardımana tutuldu, otomatik silahlarla tarandı, keskin nişancıların hedefi oldu ama imanlı milletimiz vatanını sahipsiz bırakmadı.

Ardından ellerinde bayraklarla 7’den 70’e Türk halkı haftalarca sokakta demokrasi nöbeti tuttu. Allah sevgisine dayalı vatan aşkı, birlik ruhu 7 Ağustos’ta İstanbul’da 5 milyondan vatan evladını biraraya getirdi. Bu mahşeri kalabalıkta her dünya görüşünden insan sevgi ve birlik ruhunda yani Mehdiyetin gölgesinde tek yürek oldu. 

Allah başarısız darbe girişimini yarattı, bu milleti bir gecede eğitti ve gerçekleşmesi adeta mümkün görünmeyen birlik ruhunu bir anda hakim kıldı. Neden? Çünkü İstanbul'un kaderinde Mehdiyet var. Türkiye'nin kaderinde Mehdiyet var.

Mehdiyet, Allah’ın Kuran’da bildirdiği birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik, sevgi ruhudur. Cennet gibi bir ortamın dünyaya hakim olmasıdır.

7 Ağustos günü sağ görüşlüsü, sol görüşlüsü, ateisti, dindarı, genci, yaşlısı Mehdiyetin ruhunu yani Kuran’da bildirilen sevgiyi, kardeşliği, birliği bir kez yaşadı ve artık asla çözülmeyecek bir bağla birbirine kenetlendi.

Allah Kuran’da diyor ki: Şeytan’dan Allah’a sığınırım. “Çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider.” (Enfal Suresi, 46)

15 Temmuz gecesi bu millet öyle güzel bir eğitim aldı, öyle onurlu bir ahlak sergiledi ki, Allah’ın izniyle artık asla dönüşü olmayan Kuran ahlakı ve sevgi birliği ruhuna yani Mehdiyet yoluna girildi.

 



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler