Flamingo yuvaları

Flamingo yuvaları

Flamingo'lar pembe rengini,sığ sularda çok fazla tükettikleri tek hücreli organizmalar olan mavi-yeşil alglerden alır. İsimlerine rağmen mavi-yeşil algler,kırmızı,mor,kahverengi , sarı hatta turuncu olabilirler.

Bütün Kuşlar gibi flamingolarda yuva yapmak için her zaman en güvenli yerleri ararlar ve Afrika’nın yakıcı soda göllerinin en ücra köşelerini seçerler. Bu Kuşlar su geçirmez yumurtalar yumartlarlar. Buna rağmen flamingolar, gölde su taşması ihtimaline karşı, yumurtalarını çamurdan yaptıkları özel yuvaların üstünde korumaya alırlar. Ayrıca yuvanın üstü biraz da olsa daha serindir. Çünkü zemin seviyesinde sıcaklık 50 dereceye kadar çıkabilir. Yavru yumurtadan çıktıktan sonraki ilk 6 gününü yuvada geçirir, en korunmasız olduğu zamanlar da bu zamanlardır ve tamamen anne-babasına bağımlıdır. 

Yakıcı çamur yırtıcı hayvanların gözünü korkutup kaçırır. Ama yetişkin flamingolar uzun bacakları vesilesiyle bu sorunun üstesinden gelirler. Fakat yuvadan düşen yavrular için bu durum tehlikelidir. Bu yetişkin, yavrusunu güvenli bölgeye tırmanmak için teşvik ediyor. Yavruları büyütmek için çok fazla zaman ve emek sarf etmek gerekiyor.   

 



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler