Yaşam ve Sağlık - 33. Bölüm - Dr. Murat Güler, Göz Hastalıkları Uzmanı

Dr. Murat Güler, Göz Hastalıkları Uzmanı

OKTAR BABUNA: İyi akşamlar sayın izleyiciler. Pınar hanımla sunduğumuz bir yaşam ve Salık programına hoş geldiniz. Çok değerli bir konuğumuz var, Sayın Dr. Murat Güler Beyefendi. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göz hekimi olarak görev yapıyor kendileri. Buyurun efendim, hoş geldiniz nasılsınız.

MURAT GÜLER: Hoş bulduk iyiyim.

Konuşmamızın ana başlığı kuru göz sendromu. Öncelikle bunu seçmemizin sebebini kısaca açıklayayım size. Günlük poliklinik pratiğimizde biz bir hayli sık karşılaşıyoruz. Özellikle 40 yaşın üzerinde tedavi ettiğimiz kişilerin neredeyse yüzde 20-25’i bu şikayetle bize başvuruyor. Bir ikinci yönü de, bunu kısacık muayene süresi içerisinde hastalarımıza çok detaylı anlatamıyoruz. Çünkü 5-10 dakikada muayenesini tedavisini her şeyini bitirip hastayı göndermek durumundayız. Şimdi hal böyle olunca bu tip programlar bize bir fırsat sunuyor. Hastaların eğitimi açısından bir fırsat oluyor.

PINAR AKKAŞ: Siz de bu vesileyle katkıda bulunmuş olacaksınız, inşaAllah.

MURAT GÜLER: Bu fırsatı sunduğunuz için ben size teşekkür ederim.

OKTAR BABUNA: Göz muhteşem bir organ. Eksikliği olmadığında fark edilmiyor nimetin büyüklüğü. Bir eksiklik olduğunda anlıyoruz ancak. Normalde insanın kuru gözü olmadıkça bir şikayeti yok farkında değil. Halbuki çok hassas dengeler var, değil mi?

MURAT GÜLER: Bir de hastalardan ricamız, bizim burada verdiğimiz bilgilere bakarak kendi kendilerini veya yakınlarını tedaviye çalışmamaları, bu çok önemli. Çünkü yapılacak bir yanlışlık kötü neticeler verebilir. Böyle bir şeye de sebep olmayı açıkçası hiç arzu etmem.


A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler