ŞEYH NAZIM KIBRISİ HAZRETLERİNİN VEKİLİ ŞEYH AHMED YASİN: “HZ. MEHDİ (A.S)’NİN VAKTİ TAMAM OLDU”


 

Şimdi o günahlardan çok daha fazlaları işleniyor. Nüfuz oranına göre dünyanın her yerinde. Ama Cenab`ı Allah hiçbir kuvvet kademesini harekete geçirmiyor. Bekletiyor, bekletiyor. Allah-u Teala bütün bunlarda Mehdi (A.S)`ın vaktinin tamam olduğunu, yakında belki tecelli edeceğinin alametidir. Yalnız şurda bir noktaya bir kere daha parmak basıyorum. İnsanlar ne için evliyayı bulamıyorlar. Çünkü herkesin hayalindeki evliya başka. Kimse Allah`ın evliyasını aramıyor. Kendi hayalindeki evliya`yı aradığı için bulamıyor. Mehdi (A.S) da aynı . Herkes kendi hayalindeki Mehdi`yi bekliyor. Cenab`ı Allah`ın indireceği Mehdi`yi beklemiyor. O`nu beklese bulacak. Cenab`ı Allah vaktin sahibinden Sahib-ül zamandan, Gavs-ül Azam’dan, irşadül mürşiddinden  ve sırr-ı sadıkından, sırrül kaşifinden, O`nun hikmet nazarından hiç birimizi ayırd etmesin.

  • Allah razı olsun.

Sizden de.

  • O zaman Mehdi (A.S`dan sözetdiniz. Son sorumu soruyorum. Çok yorduk sizi de.

Mehdi (A.S)`ın büyük fitneyle geleceği söylenir.

Mehdi (A.S) büyük bir fitne zamanında gelecek.

Elbette. Şimdi düşünebiliyor musunuz?

Bakın, siz en iyi bir alimim derseniz, önce karşınıza alimler çıkar. En iyi bir doktorum derseniz, doktorlar sizin önünüze çıkar. En iyi mühendisim derseniz, bütün mühendisler: “Ben senden iyiyim” diye onlar kavgaya.

Ben devlet idaresini en iyi bilenim derseniz, bütün devletler sizinle yarışır: “Sen ne biliyorsun?”. Bundan büyük fitne olur mu?

Fitne zamanında zaten gelecek.

Bütün peygamberler de fitnenin arttığı, Cenab`ı Allah`a, Yaratıcıya karşı ibadetlerin azaldığı ve ya unutulduğu devrede gönderilmiştir. Bunun gibi, insanların gaflet`e daldığı, nefislerinin peşinde koştuğu Allah`ı Celal hazretlerine ibadet ve itaat`i unuttukları vakit`te Cenab`ı Allah kurtarıcı dediğimiz, onlara ilimle, hikmetle, irfanla kurtaracak olan Mehdi (A.S) vasfındakı zat`ı gönderecek. O geldiği zaman, zaten mevcut fitneler varken yeni baştan fitneler de çıkacak. Eğer bu bir  cemaat`ten çıkarsa, diğer cemaatler: “Niye bizden çıkmadı” diye çoğu kabul etmeyecek. Allah muhafaza etsin. Onun için dinimiz tevhid dini, birlik dini, vahdet dini. Eğer herkes bir olursa, Allah`ın emirlerine, Resullullah (s.a.v)`in sünnetinin kriterileri içerisinde ararsa kimden çıkarsa, çıksın yeterki hakk çıksın. O hakk`ın etrafında birleşilir.

  • Evet

O`nun haricinde bir birilerini yiyerler.

  • Evet

O da bizim imtahanlarımız olacak. Allah`u Teala şiddetli imtahanlardan hepimizi muhafaza etsin.

  • Amin. Allah razı olsun.  

DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler