Bedenimizdeki Ayetler - 7 - Dr. Aybars Akkor, Nöroşirürji uzmanı (28 Aralık 2011)

Dr. Aybars Akkor, Nöroşirurji Uzmanı (28 Aralık 2011)

OKTAR BABUNA: İyi akşamlar sayın izleyicilerimiz. Bir Bedenimizdeki Ayetler programına daha hoş geldiniz. Bu akşam çok değerli bir konuğumuz var, Dr. Aybars Akkor. Dr. Aybars Akkor benim hem fakülteden sınıf arkadaşım, hem de liseden arkadaşım, çok uzun yıllardır tanışıyoruz. Çok başarılı bir beyin cerrahı, nöroşirurji uzmanı kendisi. Doktor Aybars’ın tahsil hayatı hep başarılarla dolu. Aybarscığım hep şampiyonlukların var. Milliyet yarışmasını kazanmıştın, milli kültür yarışması ilkokulda onun birincisi olmuştun. Ondan sonra TUBİTAK ödüllerin var, Marmara ödülleri var, lisede aldığın ayrı ödüller var. Son derece başarılı bir öğrenciydin. Fakat hatırladığım çok önemli, Aybars hiçbir zaman kapanıp ders çalışan birisi olmadı. Sosyal yönü de çok kuvvetlidir, hekimliği de çok iyidir. Çok güzel ahlaklı iyi bir insan yani doktor olmasının iyi özelliklerini merhametli, sevgi, şefkat dolu dürüst bir insan. Kendisini ağırlamaktan da şeref duyuyoruz. Hoş geldiniz Doktor Aybars Bey.

 

AYBARS AKKOR: Çok teşekkür ederim iltifatların için. Bunca zaman sonra da seni görmek çok keyifli. Ben de senin için çok şeyler söyleyebilirim ama bu herhalde izleyiciler göre göre burada senin nasıl biri olduğunu biliyorlar. Senin de ne kadar başarılı biri olduğunu burada yaşamışlardır, duymuşlardır herhalde.

 

OKTAR BABUNA: Estağfirullah. Sen tabii çok iyi bir dost, iyi bir insansın. Mesela hastalığım döneminde de Türkiye çapında büyük kampanya yapıldığında hakikaten çok emeklerin vardı, Allah razı olsun. Bu çalışmalar da yaşamama vesile olmuştu. Dost zor günde belli olur, gerçek kardeşliğin, güzel ahlakının örneklerini vermiş oldun.

 

AYBARS AKKOR: Bundan sonra ihtiyacın olmasın da olursa her zaman hazırız.

 

OKTAR BABUNA: Aybarscığım, omurga cerrahisi üzerine uzmanlığın var senin, omurga problemleri çok yaygın. Yani belinde ağrı çekmemiş olan, boynunda ağrı çekmemiş olan, sırtında ağrısı olmayan, bacağında sorun yaşamamış olan kimse hemen hemen hiç yok gibidir. Hayatının bir döneminde bir kere bile ola bu herkesin başına gelebilecek sorunları oluşturuyor. Dolayısıyla senin anlatacakların şimdi çok önemli. İzleyicilerimiz tarafından dikkatle dinlenecek. Önce bir omurganın mükemmel yapısından, fizyolojisinden bahsedersen nasıl bir yapısı olduğunu, ondan sonra da hastalıklarını konuşalım.

 

AYBARS AKKOR: Omurgamız bizi ayakta tutan vücudumuzun en önemli bölümü. Üst üste kemiklerden oluşuyor. Ama üst üste kemikleri koyduğumuz zaman vücut hareket edemiyor. Allah yaratırken onların arasına disk denilen elastiki maddeler koymuş, onların sayesinde de öne eğilebiliyoruz, yana doğru eğilebiliyoruz. Vücudumuzun en önemli organı bizi yöneten beynimiz. Beynimizden giden sinyalleri vücudumuzun çeşitli yerlerine yönlendirmek için de omurilik adı verilen böyle yüzlerce sinirin geçtiği hortum gibi bir organımız var. Omuriliği de tam omurganın arkasına koymuş Allah yaratırken. Niye; bunu korumak için, bir kemik koruma içine almış. Ve oradan vücudumuzun çeşitli yerlerine sinirler geçiyor. Eğer bu omurgada veya disklerde bozulma olursa, bir zorlanma, bir yırtılma, bir dışarı doğru taşma olursa hemen omuriliğe ve o sinirlere bası oluyor. O sinirler nereye gidiyorsa vücudumuzun orasında bir takım problemler hissediyoruz. Ve bu omurgadaki rahatsızlıkların en önemli sebebi de stres. Keyifliyken yaptığımız hiçbir hareket dokunmuyor. Ama ne zaman sinirli ve gerginsek ufacık bir ağırlık kaldırmak, yukarı uzanmak, öne doğru eğilmek bile orada bir taşmaya yani fıtıklaşmaya sebep olabiliyor. O da bizde dayanılmaz ağrılar veya başka sorunlar yaratabiliyor. Amerikalılar son yıllarda hep araştırma yapıyorlar, yayınlar yapıyorlar, stres ile omurga hastalıklarının ilişkilerini ortaya koymak için. Halbuki biz Türkler omurga hastalıklarının stresle ilgili olduğunu, daha doğru fıtıkların bel fıtığı, boyun fıtığı, sırt fıtığı dediğimiz olayların stresle olduğunu biz Türkler çok uzun yıllardır biliyoruz. Nereden biliyoruz? Çünkü dilimizde çok güzel bir deyim var, birine kızdığımız zaman ne deriz; “beni fıtık ettin” deriz. İşte strese bağlı olduğunu biz yıllardır biliyoruz, Amerikalılar yeni yeni araştırmayla bunu ortaya koyuyorlar.

Şimdi en üstten başlayayım; bizim boynumuzdaki omurgalardan bir dışarı doğru taşma olursa yani bir fıtıklaşma olduğu zaman biz ağrıyı omzumuzda ve kolumuzda hissederiz. Hepimizin boynu ağrır, mesela gerginlikten dolayı ağrıyabilir, soğuk yeriz boynumuz ağrıyabilir, yoruluruz sırtımız ağrıyabilir. Ama ağrı omza ve kola yayılıyorsa o zaman boyun fıtığından şüphelenmemiz lazım. Sadece boyun ağrısı yani ensedeki bir ağrı boyun fıtığının belirtisi değil. Ama ağrı kola vuruyorsa, kolda bir uyuşukluk yaratıyorsa, güç kaybı yaratıyorsa o zaman boyun fıtığında şüphelenmek lazım.


A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler