Bedenimizdeki Ayetler - 4 - Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Ortodonti Uzmanı, AKP 22-23. dönem milletvekili (30 Kasım 2011)

Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Ortodonti Uzmanı, AKP 22-23. Dönem Milletvekili (30 Kasım 2011)

 

ONUR YILDIZ: Sayın izleyicilerimiz, bugün de Bedenimizdeki Ayetler programında beraberiz. Bugün çok kıymetli bir konuğumuz var inşaAllah. Sayın Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt Hocamız, Ortodonti uzmanı,  AK Parti 22-23. Dönem Milletvekili, inşaAllah bugün bizlerle birlikte.

Hocam, herhalde herkesin merak edeceği konu ortodonti nedir? Ortodonti deyince ne anlamamız gerekir?

 

MUZAFFER GÜLYURT: Evet, konuya ortodontiden başladınız ama ben izin verirseniz bedenimizdeki ayetler konusundan biraz konuşmak isterim. Bir kere bu program bu isimle çok çok mükemmel bir program. Bedenimizdeki ayetler ismi bir kere son derece güzel oturmuş, onun için sizi tebrik ediyorum.

Ortodontiyi sordunuz, ona değineyim ondan sonra diğer konulara izninizle geçmek isterim. Ortodonti malum, bütünüyle insanın ağzındaki dişlerin düzenli, düzgün bir şekilde sıralanmasını, dişlerini birbirleriyle olan ilişkilerini, dişlerin çeneyle olan ilişkilerini, çenelerin de yine birbirleriyle olan ilişkilerini düzenleyen ve buradaki düzeni tespit eden, onun düzenin dışına çıkmış yanlış problemlerin ortaya çıkarmış olan vakıaları da tedavi eden diş hekimliğinin bir bilim dalıdır. Burada tabii dikkat ederseniz düzenden, düzgünlükten bahsettik. O halde baktığınız zaman dişlerimiz, bütün vücudumuz, bütün organlarımızda olduğu gibi son derece düzenli, düzgün ve olması gereken en mükemmel şekliyle yaratılmıştır. Bu, herhangi bir sebeple bir şekilde bozulduğunda ortodonti o bozulan vakaları normaline getirmeye çalışan, düzeltmeye çalışan bir bilim dalı. Aslında Allah onu mükemmel yaratmış, düzgün yaratmış ama bazen, bilhassa insanların kendi eksikleri kusurları ve yanlışları sebebiyle bozulmalar meydana gelebiliyor ve o bozuklukları da bizler tedavi edip düzeltmeye çalışıyoruz. Şimdi ortodontiden bahis açılmışken, oradaki düzenden de bahsetmişken şunu ifade etmek isterim; bizim dişlerimiz kapanış haline geldiğinde çiğnemek için, fonksiyonel konuşma yapmak için, emme fonksiyonu yapmak için vs. fonksiyonel görevlerini yerine getirirken alt ve üst çene dişlerinin karşılıklı bir dizilişi vardır, bir kapanış ilişkisi vardır. İnsanlar, bilim adamları yaptıkları çalışmalarda dişlerin bu kapanış ilişkisinde bile çok güzel özellikler tespit etmişler. Ve bunu 6 tane altın anahtar diye ifade ediyorlar. Öylesine mükemmel bir diziliş var ki bunun altın değerinde anahtar hükmünde ifade etmişlerdir bilim adamları. İşte bu altın değerindeki dişlerin kapanış ilişkisi, dizilişi bozulduğu takdirde ortodontistler bunu düzeltmeye çalışıyorlar. Ne kadar düzeltebilirlerse o kadar da kendilerini başarılı olarak kabul ederler. Gerçekte orada zaten bir düzen var ve güzellik var. İşte o güzellik bedenimizdeki ayetlerden bir tanesidir.


A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler