Sayın Adnan Oktar'ın Yeni Açıklamaları (21 Temmuz 2016; 18:00)

KURAN’DA AÇIK HÜKÜM VAR, ZULÜM İÇİN YEMİN EDİLMEZ

Adam öldürmek için yemin edilmez. Hırsızlık için yemin edilmez. Kuran’da açık hüküm var, zulüm için yemin edilmez. Helali haram yapmak için, haramı helal etmek için yemin edilmez. O yemin zaten fasittir o yemin yok yani, hükmen yoktur o yemin. Öyle yemin olur mu? Adam diyor ki “Ben bu insanları öldüreceğim bunu gizleyeceksin.” O da yemin diyor, o yemin geçersiz olur öyle yemin olmaz. O yemin zaten haramdır. Yapılan yemin haram olan bir eylem. Haram yemin geçerli olmaz. Bakara Suresi 224. ayette şeytandan Allah’a sığınırım: “Bir de yeminlerinizi bahane ederek;” bak ne yapıyor bu? Yeminini bahane ediyor değil mi? Ayetin hükmü açık bak “Bir de yeminlerinizi bahane ederek; iyilik yapmanız, sakınmanız ve insanların arasını düzeltmenize Allah'ı engel kılmayın.” Çünkü “ben yemin ettim” diyor Allah’ı engel kılıyor kendisi. Allah “bu haram bunu yapmayın” diyor. “..iyilik yapacaksanız sakınma yapacaksanız” “ben bir kere yemin ettim deyip Allah’ı engel kılmayın” diyor. Çünkü “Ben böyle bir şey demem” diyor Allah. Yani “yeminle beni engel haline getirmeyin” diyor Allah. Haramdır bu fiil. “Allah işitendir, bilendir.” Bak “yeminlerinizi kendi aranızda bir bozgunculuk unsuru edinmeyin.” Darbe için yemin edilir mi? Bozgunculuk değil mi bu darbe? Ee? Bak “Yeminlerinizi kendi aranızda, bir bozgunculuk unsuru edinmeyin;” Yani fitne için kullanmayın “sonra sapasağlam basan ayak kayar” ayağın kayıyor işte “ve Allah'ın yolundan alıkoyduğunuz için kötülüğü tadarsınız.” Gördünüz işte. Başlarına gelenleri de görüyorsunuz. Bak “Allah’ın yolundan alıkoyduğunuz için” Allah’ın yolundan nasıl alıkoyuyorsun? Allah’ın yolunda adam öldürmek haram. Allah’ın yolundan alıkoyuyorsun, adama adam öldürtüyorsun. O zaman diyor ki Allah: “O zaman kötülüğü tadarsınız. (Ayrıca) Büyük azap da sizin içindir.” [Nahl Suresi, 94] diyor. Bak bir tek dünyada belanızı bulmakla kalmazsınız ayrıca ahirette de canınızı yakacağım diyor Allah, belanızı vereceğim diyor.

Nahl Suresi 92: “Bir ümmet diğer bir ümmetten (sayıca ve malca) daha gelişkindir diye, yeminlerinizi kendi aranızda bir bozgunculuk unsuru yaparak, ipini kuvvetle eğirdikten sonra bozup-çözen (kadın) gibi olmayın.” Yani Türkiye mesela birleşmiş değil mi gayet güzel, sen bozgunculuk yapıyorsun, ayrı ayrı ayırıyorsun diyor Allah. Ayet çok manidar. “Bozup-çözen kadın gibi olmayın.” Yani yeminlerinizi Allah’ın yolundan insanları alıkoymak için kullanmayın diyor. Ayetler çok açık. 

 

RİSALE-İ NUR’DAN AÇIKLAMALAR

Bediüzzaman Said Nursi: "İmanlı millet" diyor, "Kahraman ordu." diyor. “Hakikat hali anlayacağı” diyor. “Deccal komitesinin oyununu bozacağı rivayetlerden anlaşılıyor” diyor. Bediüzzaman diyor ki; “Gariptir, hem çok gariptir. 700 sene müddetinde İslamiyet’in ve Kuran’ın elinde şeref-şiar, bârik-âsa bir elmas kılınç olan Türk Milletini ve Türkçülüğü, muvakkaten İslamiyet’in bir kısım şeâirane karşı istimâl etmeğe çalışır. Fakat muvaffak olamaz, geri çekilir. Kahraman ordu dizginini Deccalın elinden kurtarıyor” diye rivayetlerde anlaşılıyor” diyor. Demek ki orduya Deccal el atacak.

Bediüzzaman diyor ki; “Onlar iyi bilsinler ve titresinler ki gürültüye pabuç bırakmıyoruz. Zira Risale-i Nur eserlerinde hak ve hakikati görmüş, öğrendik ve inandık. Türk Gençliği uyumuyor. Bu kahraman İslam Türk milleti başka bir devletin boyunduruğu altına giremez.”

“Fedakar Müslüman Türk gençliği sahip olduğu tahkiki iman kuvvetiyle vatanını sattırmaz. Dindar cengaver Türk milleti ve imanlı cesur Türk gençliği korkmaz“ diyor Bediüzzaman. Görüyor musunuz Bediüzzaman’ın güzelliğini? Garip dönem çok gariptir diyor Bedizüzzaman. “Yedi yüz sene müddetinde İslâmiyet’in ve Kur’ân’ın elinde şeref-şiar, bârika-âsâ bir elmas kılınç olan Türk milletini“ Türk milletini görüyor musun nasıl övüyor Bediüzzaman? Diyorlar ki Kürtçü mürtçü. Baksana ne diyor? Yedi yüz sene müddetinde İslâmiyet’in ve Kur’ân’ın elinde şeref-şiar, bârika-âsâ bir elmas kılınç olan Türk milletini ve Türkçülüğü, muvakkaten İslâmiyetin bir kısım şeâirine karşı istimal etmeye çalışır! Fakat muvaffak olmaz, geri çekilir. Kahraman ordu, dizginini deccalın elinden kurtarıyor diye rivayetlerden anlaşılıyor.” Demek ki şuan bir deccal musallatlığı var orduya ve yakasını kurtarıyor inşaAllah.

“Şeair-i İslâmiyeye ve siyaset-i İslâmiyeye darbe vuranlar on iki, on üç, on dört, on altı sene zarfında büyük darbeler yiyecekler. On altı diye bana ihtar edildi” diyor. Acaba 2016’ya mı işaret ediyor? Çünkü bak on iki diyor bu 12 Eylül’e işaret ediyor herhalde. On altı da 2016’ya işaret ediyor olabilir. Tabii aramak bakmak lazım. “Evvelki meselenin aksine olarak, geniş dairede vuku bulan o hâdisâtı ve büyük cemaatlere gelen o tokatları, küçük bir dairede şahıslara gelecek tokatlar suretinde mânâ vermiştim ki, tam aynen iki dairede, hem küçük, hem büyük, on iki sene sonra en müthiş dünyayı terk ettiği gibi, büyük dairede de onun gibi dehşetli cemaatler on iki, on üç, on dört, on altı tarihlerinde aynı tokatları yediler ve yiyecekler diye ihtar edildi“ diyor Bediüzzaman.



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler