Sayın Adnan Oktar'ın Yeni Açıklamaları (20 Mayıs 2016; 16:00)

HZ. MEHDİ (AS) ÇOK SABIRLI OLACAK

Hz. Mehdi (a.s)’ın azami sabır cihetiyle manevi makamı çok yükseliyor. Çok sabırlı bir insan. Allah talebesi etsin, beni de sizleri de, inşaAllah.

“Deccalın muhasarası Hz. Mehdi (a.s)’ın üstünden kalkmayacaktır” diyor “en son ana kadar.”

“Bütün kederlere ve şiddetli fitnelere azami sabır gösterecektir” diyor “Hz. Mehdi (a.s).”

“Hz. Mehdi (a.s) sabrıyla Hz. Eyüp (a.s)’a benzer” diyor Peygamberimiz (s.a.v.).

 

HZ. MEHDİ (AS) ALLAH TARAFINDAN VERİLEN ÖZEL BİR İLME SAHİP OLACAK

“Hz. Mehdi (a.s)’a en yüksek kutbiyet makamı verilecektir Allah Katında” diyor. “Makamların en yükseği ve son merhalesi olan makam verilecektir” diyor.

“Hz. Mehdi (a.s)’ın içtihat yapma özelliği vardır” diyor. “Çalışıp kazanarak değil emin makamında bunu elde edeceği bildirilmektedir.” Allah tarafından veriliyor.

“Hz. Mehdi (a.s)’a daha çocukluğundayken çokça ilim ve amel ihsan edilecek.”

İbni Kesir’deki hadise göre “İlim ve vakar Hz. Mehdi (a.s)’ın ziyneti olacak.”

“Onun uzun boylu ilim öğrenmeye ihtiyacı yoktur.” Yani üniversitede, herhangi bir yerde “ilim öğrenmeye ihtiyacı yoktur. Çünkü ahir zamanın en dehşetli döneminde alabildiğine önemli bir hizmetle muvazzaf olarak Allah tarafından gönderilecektir. Onun için de bu ilmine olağanüstü bir tarzda kavuşacaktır.” Yani mekteple medreseyle değil. Onu bir çok alim de söylüyor hadislerde de var.

 

CENNET DÜNYANIN DAHA MÜKEMMELİDİR, ÇOK YABANCI OLACAĞIMIZ BİR YER DEĞİLDİR

Cennet dünyanın daha mükemmeli, daha düzgünüdür. Çok çok yabancı olacağımız bir yer değil.

Cennette dünyadaki bütün teknik cihazların en gelişmişleri var. Bunları da aynı sistemle yaratıyor Allah. Ahirette en mükemmeli vardır. Araba, tekne, uçak, hepsi vardır. İsteyen araba yarışı da yapar, isteyen tekne yarışı yapar. Yani hoşuna giden her şey cennette mevcuttur. Çünkü giden zaten söylüyor. “Bu daha önce de rızıklandığımızdır” derler. Bu, onlara, (dünyadakine) benzer olarak sunulmuştur.” (Bakara Suresi, 25) Cennetteki de aslıdır. “Benzerini görmüştük” diyorlar.

 

CENNET BİR ADIMDA GEÇİLECEK KADAR YAKINDIR

Cennet yakın, Allah Kaf Suresi 31. ayette “Cennet de, muttakiler için, uzakta değildir, (o gün) yakınlaştırılmıştır.” Cennetin yakın olduğunu söylüyor. İnsanlar çok uzakta zannediyorlar, hâlbuki bir adımda geçilecek gibidir cennet. Bak, “(O gün) Cennet takva sahiplerine yaklaştırılır.” (Şuara Suresi 90).

 

GERÇEK HAYAT CENNETTE BAŞLAYACAKTIR

Gerçek hayat cennette başlıyor. Ankebut Suresi 64’te “Gerçekten ahiret yurdu ise, asıl hayat odur.” Asıl hayatın orada başladığını söylüyor Allah. Hud Suresi 23’te de “Rablerine kalpleri tatmin bulmuş olarak bağlananlar', işte bunlar da cennetin halkıdırlar.” kalpleri tam samimiyetle, coşkuyla, mutmain olarak Allah’a bağlanmış olanların cennete gireceğini söylüyor Allah.

 

CENNET SONSUZA KADAR BİTMEYEN BİR ŞÖLEN YERİDİR, SEVGİ YURDUDUR

Sonsuza kadar bitmeyen bir şölen yeridir cennet. Sonsuza kadar hastalık dert, sıkıntı, hiçbir şey yok. Uyku yoktur, yorgunluk yoktur. İstediğin gibi gezersin ama Allah’ı anma var tabii. Sürekli Allah’a şükretme, Allah’ı anma vardır. Namaz yok. Müminler Allah tecelli ettiğinde - güzel bir insan şeklinde tecelli ediyor - müminler hemen Allah’ın tecellisini görünce secdeye kapanıyorlar. Allah, “hemen kalkın secdeden” diyor. “Artık bundan sonra namaz yok” diyor. “Çünkü siz kıldınız namazı. Benim zaten size kanaatim geldi” diyor. “Bundan sonra sadece selamlaşacağız” diyor “ve sevginizi ifade edeceksiniz.” Allah müminlere, müminler de Allah’a sevgisini ifade ediyor. Allah da müminleri sevdiğini söylüyor. Müminler de Allah’ı sevdiğini söylüyorlar. Sevgi yurdudur cennet.

 

CENNETTE KALP SEVGİYİ HİSSETMEK İÇİN, AKCİĞERLER GÜZEL KOKUYU İÇİNE ÇEKMEK İÇİNDİR

İç organları yok. Kalbi var, ciğeri var. Ama bizim anladığımız anlamda değil. Kalbi de bizim anladığımız anlamda değil. Kan pompalamıyor yani. Heyecanı hissetmek için var. Nefes almak için de ciğeri var. Yani güzel kokuyu almak için ihtiyacı var. Nefese ihtiyacı yok. Ama alıştığı için dünyada hoşuna gidiyor. Güzel kokuyu mesela içine çekerek alıyor. Normalde havaya ihtiyacı yok.

 

CENNETTE MÜMİNLER EN ÇOK ALLAH'IN TECELLİSİNİ GÖRMEKTEN HAZ ALACAKLAR

Müminlerin cennette en hoşlarına giden şey Allah’ı görmek oluyor. Şiddetli haz alıyorlar Allah’ı gördüklerinde. Yani müthiş bir sevinç meydana geliyor. Allah selam verdiğinde müminler kendilerini kaybediyor zevkten. Yani özel bir hale geliyorlar. Kendilerini kaybediyorlar.

 

CENNETTE HERKES GÜZEL AHLAKLIDIR. KİN, ÖFKE, KORKU, HÜZÜN YOKTUR

Herkes güzel ahlaklı cennette. Rahman Suresi 70’te Cenab-ı Allah “Orada huyları güzel, yüzleri güzel kadınlar vardır.” Diyor. Kin, öfke hiçbir şekilde yok. Korku yok. Tedirginlik yok, üzülme yok. Dünyada özel verilmiştir onlar. Allah cennet için, “Onda ebedi olarak kalıcıdırlar, ondan ayrılmak istemezler.” diyor Kehf Suresi 108’de. Hiçbir şekilde ayrılmak istemezler.

 

DÜNYADA ÖĞRENDİĞİMİZ KÜLTÜR CENNETTE DE DEVAM EDECEK

Hiç kimsenin hizmete ihtiyacı yok. Ama dünyada hizmet edilmek hoşuna gittiği için cennette civanlar, gılmanlar hizmet ediyorlar. Mesela onlar getiriyor yemeği, tabağı. Hâlbuki tabağa “gel” dersin, gelir tabak. Suya “gel” dersin, gelir. İçeceğe “gel” dersin, gelir. İşaret etse, içinden geçirse gelir. Ama orada hizmetçi getiriyor hoşuna gitsin diye. Yani dünyadaki kültürüyle orada devam ediyor mümin. Orada alışmış ya.

Mesela döşekler var. “Oh” diye hemen direkt kendini atıyor döşeğe. Hiç ihtiyacı yok normalde. Döşekte ne işi var? Döşekte yatılır. Hiç ihtiyacı yok. Yani cennetin her yeri döşek gibi. İstediği an rahatça yatabilir, uzanabilir. Ama dünyada alıştığı her şeyi orada yapıyor. Mesela ayakkabılar var. Kıyafetler var. Ayakkabıya ihtiyacı yok. Yani ayakkabıya ne ihtiyacı olacak? Cennette diken yok, çalı yok. Hiçbir şey yok. Çıplak ayakla, havada da gider istese ama ayakkabı var. Mesela gömlek giyiyor. Kıyafet giyiyor. Bütün kıyafetleri giyiyor süslü olmak için. Hoşuna gidiyor. Mesela cennet yastığı var. Kafasının ihtiyacı yok ki cennet yastığına. Ama süs olarak alışmış, istiyor. Çünkü yastık, kafası rahat etsin diye, boynu ağrımasın diye. Orada öyle bir dert yok ki. Ama süslü güzel yastıklar var özel olarak yapılmış Allah tarafından.

 

DÜNYA İMTİHAN İÇİN EKSİK YARATILMIŞTIR. ALLAH “EĞLENCE DİLEDİĞİMDE EN MÜKEMMELİNİ YAPARIM” DİYOR, BUNU CENNETTE GÖRECEĞİZ

Cenab-ı Allah “Eğer bir 'oyun ve oyalanma' edinmek isteseydik, bunu, Kendi Katımız'dan edinirdik. Yapacak olsaydık, böyle yapardık.” (Enbiya Suresi, 17) diyor. Yani böyle yarım burada eksik imtihan ortamı olduğu için “Ben böyle yapmam” diyor Allah “yaptığımda. Bunu özellikle yarım yaptım.” diyor, “bozuk yaptım dünyayı imtihan için. Ben yaptım mı şanıma uygun yaparım” diyor. “Oyun eğlence dilediğimde mükemmelini yaparım” diyor.

Dürüst, samimi olmak iyi insan olmak yeterli Allah için. Allah diyor, “Samimi olan kullarım kurtuluşa ermiştir” diyor. Samimi olmak önemlidir.

Sevgi en yüksek derecede oluyor imanın derecesine göre. Yani sevmek için uğraşmıyor. Zaten sevgi hazır oluyor.

 

HZ HIZIR İSTEDİĞİ AN İSTEDİĞİ YERDE OLUYOR VE İSTEDİĞİ EŞYANIN ŞEKLİNE GİRİYOR. İŞTE BU, CENNETTE OLAN MODELDİR

Gönüllerinin istediği her şey oluyor. Bak “Orada diledikleri her şey onlarındır” Kaf Suresi, 35. Ne diliyorsa. Havada uçmak istiyor mesela yahut bir ördeğin üstünde uçmak istiyorsa ördeğin üstünde uçuyor. Tek başına uçmak istiyorsa tek başına uçar. Aklına hayaline gelen ne varsa mesela ayakkabısının içine girip de uçabilir isterse. Ne istiyorsa olur. Her türlü hacmi alabilir, her şekle girebilir. Mesela Hızır (a.s)’da var o. Cennette işte asıl o hâkim olan özellikten Hızır (a.s)’a verilmiştir dünyada bir parça. İstediği eşyanın şekline giriyor. İstediği an istediği yerde oluyor. Aslında gayet kolay bir sistem asıl sistem budur. Ama dünyada Allah imtihan olarak bu sistemi uygulatmıyor. Asıl olan sistem budur.

 

CEHENNEM MANEVİ AZAPLARIN ÇOK OLDUĞU BİR YERDİR

Cehennem her türlü sıkıntının rahatsızlığın yaşandığı bir yerdir. Yüreklere tırmanan bir ateşten bahsediyor Allah. Manevi azap çoktur cehennemde. Yoksa her yerde kazanlar kaynıyor her yerde ateş yanıyor anlamında değildir o. Yüreklere tırmanan bir ateşten bahsediyor Cenab-ı Allah. Zaten Bak ayette de diyor: “Cehennemin yakıtı insanlar ve taşlardır” İnsan azabını oraya kendi getiriyor cehenneme. Kendini yakacak azabı oraya kendi getiriyor. O dünyadaki bütün sıkıntısı onunla beraber oraya gidiyor. O sıkılma, korkma, tedirgin olma, azap çekme özelliği var ya, o kalkmıyor işte. Allah cennette müminlere kaldırıyor onu. Küfre onu kaldırmıyor. Kendi ateşiyle oraya gidiyor. O kendi ateşiyle orda yanıyor.

 

CEHENNEMİN AMACI MÜMİNLERİN CENNETİ SEVMESİDİR. KÜFÜR CEHENNEMDE DE ARSIZLIĞINA DEVAM EDER

Cennet ehlinin cenneti sevmesi içindir. Asıl amacı budur. Yoksa cehennem küfür için önem taşımaz. Aynı arsızlıklara aynı hayasızlıklarına devam ediyorlar. Yani küfür cehennemden etkilenmiyor o anlamda. “Pişmanlıklarını gizlerler” diyor Allah. Pişmanlığı gizlemek ne demek? Arsızlığı devam ediyor demektir. Bak, “Allah’ınıza söyleyin de, Rabbinize söyleyin bize yiyecek versin size verdiklerinden” diyor. Kendisi Allah’tan istemiyor. Ağırına gidiyor.



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler