Sayın Adnan Oktar'ın 1 Şubat 2018 tarihli sohbetinden önemli başlıklar

A9 TV, 1 Şubat 2018

 

(Zeytin Dalı Harekatı 12. gününde devam ederken Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından toplam 24 nokta kurtarılmış oldu. Tüm bunlar olurken PKK, PYD’ye bir darbe de Esad rejiminden geldi. Suriye rejimi de Afrin’e ulaşan geçiş noktalarını PYD, PKK’ya kapattı.)

İyi güzel hayırlı haber. Oradan PKK’yı söküp atalım. Bölgede hiçbir yerde kalmamaları lazım, çok ciddi tehlike, büyük bir tehlike. Biz ilerideki 10 yılı düşünmek durumundayız, 20 yılı düşünmek durumundayız. PKK diye bir şeyin kalmaması gerekiyor. Ama fikri mücadele çok hayati fikri. Buna devlet bir an önce girmesi lazım bu konuya.

 

(Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Zeytin Dalı Harekatı’nın 10 günlük bölümünde aralarında sivillerin de bulunduğu yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti. “Türk hükümeti YPG’ye karşı başlatılan askeri harekatın Birleşmiş Milletler tüzüğünde yer alan devletlerin öz savunma hakkına uygun olarak yapıldığını ve terör örgütlerini yok etme amacı taşıdığını belirtiyor. Ancak elde edilen bilgilere göre 10 günlük süreçte ölü sayısı birkaç yüze ulaştı.” Ancak Milli Savunma Bakanımız “TSK ve ÖSO kaynaklı hiçbir sivil zayiat olmamıştır” açıklaması yaptı.)

Türk ordusu kadar dünyada merhametli bir ordu yoktur. Varsa söylesinler. İtidalli, aklı başında, şefkatli, müşfik, tutarlı, akılcı hareket eden hiçbir ordu yoktur Türk ordusu gibi. Dünyanın en disiplinli, en efendi, en şefkatli, en merhametli ordusudur Türk ordusu. Bıraksınlar bana yani. Adamlar varil bombaları atıyor mahvediyorlar yani öyle nerede sivil var. Türkiye dantel gibi işliyor dantel. Bu yavaş ilerlemenin nedeni o yoksa çoktan bitmişti. Öyle süpürme hareketi yapsalar halı bombardımanı orada taş taş üstünde kalmaz. En fazla iki saatlik işi var, en fazla iki saat sürer. Böyle bir şeye girmiyor Türk ordusu bak günlerden beri o soğuk havada Mehmetçikler aslanlar tek tek seçerek özenle yavaş yavaş ilerliyorlar. Dolayısıyla bu sözler yakışık almaz.

 

(“Komünizm nedir, nasıl korunabiliriz?” izleyici sorusu)

Komünizm işte PKK, şu anki PKK hareketi komünist harekettir. Sırf Güneydoğu’yu istiyorlarmış gibi bir inanç var. Güneydoğu bölgesinde kastettikleri yeri alabileceklermiş gibi. Tabii onlar öyle demiyor. Güneydoğu’yla bitirmiyor Karadeniz’i de dahil ediyorlar. “Karadeniz bölgesini de alacağız” diyorlar Akdeniz’e kadar. Şöyle bir yarım daire şeklinde diye düşünüyor onlar. Türkiye’yi alırken yarım daire şeklinde doğuyu da içine alacak şekilde. “İç Anadolu’yu bırakacağız sadece size” diyorlar ve Akdeniz sahillerine kadar, Akdeniz’e kadar “oraya kadar alacağız” diyor yani “Hem Karadeniz hem Akdeniz bağlantılı bir devlet kuracağız” diyor. Tamam doğru bu birinci aşaması. İkinci aşaması “tamamını alacağız” diyorlar “her yeri komünist yapacağız” diyorlar. Dolayısıyla Darwinist-materyalist eğitimin derhal durdurulması lazım. Komünizmin temel dayanağı Darwinizm’dir. Darwinizm olmadan komünizm olması mümkün değildir. Diyalektik felsefenin kökeni Darwinizm’dir. Karl Marks bunu söylüyor, Lenin bunu söylüyor, Stalin bunu söylüyor. Bütün Marksist liderler bunu söylerler. Darwinizm olmadan komünizm olmaz. Darwinizm yıkıldığında komünizm de yıkılır.

 

(HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Fransa Ermeni Örgütleri Koordinasyon Konseyi tarafından Paris’te düzenlenen akşam yemeğinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Teröristlere destek vermesiyle tanınan HDP’nin vekili Paylan, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO’nun Afrin operasyonunda sivilleri öldürdüğünü iddia ederek Fransa’ya duyarlılık çağrısı yaptı.)

Kardeşim bu kuyruklu yalan. Olabilecek en yüksek özeni gösteriyor Türk ordusu ben biliyorum. Yani olabilecek en yüksek özen. Mehmetçiğin en çekindiği şeydir yanlışlıkla bir sivile bir şey olması. Acayip çekiniyorlar çok özen gösteriyorlar. Bu kadar niye uzatsın? En fazla iki saatlik işi var oranın en fazla, boydan boya her yer alınır. Ama çok geniş sivil zayiatı olur Allah esirgesin. O yüzden yapılmıyor. Yoksa süpürme hareketi yaparsın halı bombardımanı, taş taş üstünde kalmaz. Mehmetçiğin çatışmaya girmesine de gerek kalmaz. Çünkü çatışacak adam kalmaz. Dümdüz düz yolda gider gibi giderler. Bu özenden kaynaklanıyor bu çatışmalar şunlar bunlar. Çok çok özen gösteriyorlar.

 

(Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye’nin Afrin operasyonunun terörle mücadele odaklı olması gerektiğini ve bir işgal operasyonuna dönüşmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Türkiye’nin bu harekatta Avrupa ülkeleri de dahil tüm müttefikleriyle koordinasyon halinde olması gerektiğini belirtti. “Afrin operasyonu hem Avrupalılar hem de daha geniş olarak müttefikler arasında tartışmaları ve karar vermeyi gerektiriyor” dedi.)

İşte aralarında konuşsunlar PKK’yı oradan kaldırsınlar kazısınlar. Orada komünist, Stalinist, terörist bir örgütün ne işi var? Almanya, Fransa falan hep birleşsinler Amerika konuşsunlar desinler “biz bunları buradan sürüp-kaldıralım” desinler. Konu biter kökünden.

Bu Macron, devlet başkanı olacak statüde falan biri değil. Bu sokakta gezerken bulunmuş bir adam. Hiçbir özelliği yok siyasetten falan da anlamaz. İngiliz derin devletinin göreve getirdiği bir adam. Konuş deyince konuşuyor. Buna konuş dediler, İngiltere konuş dedi bu da konuşuyor. Onun için kaale alınacak birisi değil. Hiçbir şey bilmez bomboş bir adam. Yeni moda, böyle eli-yüzü düzgün tipler gördüler mi artiste benziyorsa devlet başkanı yapıyorlar. İngiliz derin devletinin yeni taktiği bu. Kanada’da orada burada falan her yerde yapıyorlar, Yunanistan’da, şimdi de burada yapıyorlar. Macron mikron bilmem ne falan kendi aklını kendine saklasın. İyilik yapacaksa PKK’nın aleyhine demeç versin, PKK’nın bir an önce ortadan kalkmasını sağlasın. İngiliz derin devleti bu aralar kudurdu. Buraya sürekli adamlarını falan gönderiyorlar. Dikkat ederseniz buraya adamları geldikten sonra bize karşı azgın bir saldırı başladı. Talimat İngiltere’den, İngiliz derin devletinden. Buradaki yerli işbirlikçilerine, uşaklarına, parayla besledikleri kahpelerine “hadi bakalım” dediler, onlar da zıplamaya hoplamaya başladılar. 

 

(“Şeytan neden Allah’a itaat etmedi?” izleyici sorusu)

Şeytan tabii Allah tarafından yaratılıyor, Allah’a isyan edecek şekilde yaratılıyor. İmtihanın bir gereği olarak bu oluyor. Şeytan homoseksüel ruhludur yani homoseksüeldir. Lut Kavmini de homoseksüel yapan odur. Homoseksüel erkek görünümünde gelmiş onları homoseksüel yapmıştır. Dikkat ederseniz hep böyle melanet falan çıktığında kaynak bellidir yani belli tiplerden çıkar. Dolayısıyla züppeydi şeytan. Allah’tan büyük olduğu kanaatinde, Allah’a akıl vermeye kalkıyor haşa. Allah’tan daha tutarlı, daha mantıklı olduğu kanaatinde. Bütün münafıklar böyledir zaten. Çakal mizaçlıydı, zaten şu an iyilerle kötülerin savaşında bu görülüyor. İyiler hep tutarlı, mantıklı konuşuyorlar, kötüler hep züppe, hep pislik böyle karmaşacı, ahlaksız yani insanlar hep şok oluyor adiliklerinden. Dolayısıyla kötülerin safının kumandanıdır şeytan. Dünyadaki bütün kötülerin safının kumandanıdır. Zaman zaman bunu insan kumandan şekline çevirir şeytan. Buna da deccal diyoruz deccallar. Mesela Hülagü bir deccaldı, Firavun mesela bir deccaldı. Nemrut bir deccaldı. Şimdi de ahir zaman deccalı ortaya çıktı. Hz. Mehdi (as)’ın zuhur ettiğini anladığı için kudurmuş gibi Türkiye’ye ajanlarını gönderiyor, yağmur gibi yağdırıyor. İlk defa oluyor hiç olmamış bir şey, cumhuriyet tarihinde yok böyle bir şey.

 

(“Hayvanları döverek terbiye ediyorlar. Bunun önüne nasıl geçeriz?” izleyici sorusu)

Döverek hayvan terbiye etmek çok büyük bir ahlaksızlık ve cezası çok ağır olması lazım, müthiş bir zulüm. Yazık o zaten evin içinde bir yere de kaçamaz hayvan, kimseye şikayet edemez dili de yok, değil mi? Hakime, savcıya da gidemez. Herkes herkese yardım edip böyle bir şeye müsaade etmemesi lazım. Burada ihbar da edip rezil-kepaze etmek lazım öyle tipler varsa. Kanunla hukukla yakasına yapışmak lazım.

 

Samimiyetin Tek Amacı Sevgidir. Güzel Gördüğümüz Her Şeyin Amacı Sevgidir. Şeytan Bunu Öldürmeye Çabalıyor

Sadece sevgi için yaşıyoruz. Tek amaç budur. Sonsuza kadar Allah'ın istediği tek şey sevgidir. Samimiyet de, sevgi içindir. Bak “Ancak samimi olan kullarım kurtulur” diyor ya Cenab-ı Allah, samimiyetin de tek amacı sevgidir. Beş duyunun bütün amacı sevgidir. Güzel gördüğünüz her şeyin tek amacı yine sevgidir. Yani Allah'ın tek istediği şey sevgidir. Dünyada da, bunu öldürmeye çalışıyor şu an şeytan; her yerde bunu öldürmeye çalışıyor. Gelenekçi Ortodoks kesimde de, Darwinist kesimde de, materyalistlerde de bunu yok etmek için gayret ediyor şeytan. Biz de, bütün gücümüzle sevgiyi ayakta tutuyoruz ve genişletiyoruz; ama şeytanın gücü yetmiyor. Bak, deccalin adamları geldi; önce öncü kuvvetleri geldi. Şimdi bizzat kendisi gelecek bir süre sonra deccalin, öncülerine zemin yoklatıyor şu an.

 

(“Futbol oynayan gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?” izleyici sorusu)

Birbirlerinin dizine vurmamaları lazım. Kaval kemiği çok nazik. Ayak, bilekten falan kırılma durumunda tamiri çok zordur. Tekrarlama riski de var, kolay kolay da iyileşmez. Çok rahat kırılıyor, tendon kopması oluyor. Çok özen göstermek lazım. Olsa bile kalın dizlikler giyerek olabilir yani ayağa tekme gelmesi ihtimaline karşı -çok iyi ihtimalle yaralanacağını bereleneceğini düşünelim- yine de koruyucu bir zırh oluşturmak lazım yünden veyahut başka bir maddeden.

 

(“İş hayatımızda nasıl başarılı olabiliriz?” izleyici sorusu)

İş hayatını Allah'a adaman lazım; yoksa Allah, halk tabiriyle dünetir, perişan olur. Dünya ondan kaçıyor o, dünyayı kovalıyor, mahvoluyorlar. Yani kedinin kuyruğunu yakalamaya çalışması gibi. O dönüyor o dönüyor, o dönüyor o dönüyor. Perişan olur. Ancak, Allah'a kendini adarsa, kazancını Allah'a adarsa olur. Yoksa adam, burayı eğlence yeri gibi görüyorsa Allah, onu burada boğar yani çok sıkar. Nitekim çok perişan oluyor insanlar, birçoğu görüyorsunuz.

 

(“Acı çeken, insanın beyni midir yoksa ruhu mudur?” izleyici sorusu)

Tabii ki ruh hisseder yani bilinç. Beyin, et parçasıdır beynin hiçbir özelliği yok. Beyin tamamen sebep olarak yaratılmıştır. Blok bir et parçası, yağlı bir et parçası, hiçbir şey yok beyinde. Şamata yapıyorlar, uzaktan yakından alakası yok. Tamamen sebep olarak kullanıyor Allah onu. Göz de, kulak da, dil de yani hepsini hisseden ruhtur. Yaşayan ruh, ruhun dışında bir şey olmaz ve bir gölge varlık vardır o kadar.

 

(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin tamamında gerçekleştirilen faaliyetlerle çeyrek milyon gencimize ulaşılması önemlidir. Yapılacak daha çok iş olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin geleceğine ümitle bakması ancak bu nüfusu bilinçli bir şekilde yetiştirmemizle mümkündür. Eğitim, öğretim her işin başıdır. Gençlerimize iyi bir eğitim ve öğretimle birlikte, gönül dünyalarını dolduracak bir iklim de sunmamız gerekiyor. Biz 15 yıldır hem fiziki alt yapımızı güçlendirerek hem de zihniyeti değiştirerek hedeflerimize uygun eğitim, öğretim yapısı oluşturma gayretindeyiz” dedi.)

Evet daha cesur rahat olsun. Allah yardımcısı olacak inşaAllah, hiç gönlüne fütur gelmesin. 3-5 yıla kadar İslam aleminin lideri olacağız inşaAllah. 2023'te de başta, 2033'te de baştasın, 2043'te de baştasın evvelAllah, inşaAllah. 

 

Bağnazlık Şeytanın Bir Oyunudur, Şeytanın Dinidir. İslam Kuran’ın Dinidir. İslam Dini Arı ve Tertemiz Nur Gibi Dindir 

Yobazlık şeytanın bir oyunudur. Şeytanın oluşturduğu bir dindir. Kuran'ın anlattığı din ayrıdır, yobazlığın anlattığı din ayrıdır. Yobazlığın anlattığı din şeytana ait bir dindir. İslam'la karıştırmıştır onu yani balla zehri karıştırmıştır şeytan. İslam dini arı ve tertemiz bir dindir. Nur gibi, ışık gibi bir dindir. Huzur dinidir, sevgi, şefkat, merhamet, akıl, bilgi, sanat, kültür, kalite, görgü, klaslık dinidir İslam dini. Dolayısıyla bu oyunun bittiği görülüyor. Can çekişiyorlar şu an yobaz takımı ilimle irfanla, kanunla hukukla.  

 

(Türkiye sınırında muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesi istikametinde PYD-PKK’lılar tarafından kazılmış 6 metre derinlikte, 50 metre uzunluğunda yeni bir tünele daha rastlandı. Tünelde fark edilen 4 PKK’lı teröristin 2’si çatışmada etkisiz hale getirildi, 2’si de sağ ele geçirildi.)

Allah Allah. Arazi düz olunca, bunlar mağara sistemine alışıklar ya bu sefer tünel sistemi kullanıyorlar. Ama kaya porsuğu gibi yakalanıyorlar. Ahmaklar aşağı indiler dağdan, bizim aslanların eline düştüler. Betona ayakları bastı. Bu tabir o aslanların tabiri. Betonlara, betona ayakları bastı. Ondan gerisi kolay. Bunlar böyle kaya porsuğu gibi yakalanacaklar her yerde. Köstebek gibi delseler de orayı burayı her yerde yakalanacaklar. Allah ordumuza, askerimize, polisimize güç kuvvet versin. Onları kahpe kurşunlardan korusun. Melekleriyle yardım etsin. Allah şevklerini artırsın. Deccaliyeti Allah kahr-ı perişan etsin.

 

(Cumhurbaşkanımız’ın gençlik buluşmasından bir konuşması vardı Adnan Bey. “Eğitim-öğretim her işin başıdır. Vakıf faaliyetleri, sivil toplum çalışmaları bir gönül işidir. Vakıf geleneğimizi çok daha kapsamlı hale dönüştürüyoruz. PKK’yla onun güdümündeki yapılar özellikle gençlerimizi hedef almışlardır. FETÖ’nün de hedefinde de gençlerimiz vardı. Devlet ve millet olarak yaptığımız müdahalelerle ülkemize verdikleri zararı bir noktada kesmeyi başardık. Gün mücadele günüdür. Şayet imanımız tamsa bu kanarya bin bir başlı kartalı da, yedi düveli de hizaya getirir.”)

EvvelAllah, evvelAllah. Yalnız lidere sadakat, lidere vefa Türk geleneğidir. Beş bin yıllık gelenektir. Ya devlet başa, ya kuzgun leşe denmesinin nedeni budur. Devletin bir başı vardır. Ona sen ona çok sadık olursan, devlet demir gibi olur. Ama çok başlı olursa Allah muhafaza. Hep Türk geleneğinde tek baş vardır. Hep tek baş. İki-üç başlı olunca hep yıkılmıştır, mahvolmuştur. Allah esirgesin. Onun için tek bir başa bağlanıp yolumuzda ilerleyeceğiz. 83 milyonuz, imanlıyız, akıllıyız, cesuruz, yiğit bir millet, kabadayı bir millet evvelAllah kimse bizimle baş edemez. Allah’ın dilemesiyle. Ayrıca en önemlisi inayet altındayız. Yani silah işi değil bu. İnayet altındayız. Hiçbir şey yapamazlar elhamdülillah. Hiçbir şey yapamazlar inayet altında olduğumuz için. Bu bir mucizedir. Harikadır, inayet altında olmak. Ahir zamanda bu millet inayet altında.

 

(Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti; “Sosyal medyada yorumlarınızla, televizyonda anlatımınızla, yorumlarınızla ülkemizin haklılığını anlatarak mücadele edeceksiniz. Gereken bilgiye, kararlılığa, cesarete, iradeye sahip olmanız gerekiyor. Ne olduklarına, ne olacaklarına pişman olsunlar. Biz gençliğimize güveniyoruz. Şunu unutmayın korkaklar zafer anıtı dikemez. Çanakkale’de ecdadımız yedi düvel üzerine gelmesine rağmen korkmadı zafere ulaştı. Terörle mücadelemizi karşımızdaki ihanet şebekelerinin arkalarında kim olduğuna bakarak değil, yüreğimizdeki cesarete bakarak başarıya ulaştırdık. Bugün Afrin’de mücadele eden 20-25 yaşlarındaki kahraman Mehmetlerimiz o tepelerde o zor coğrafyada tarih yazıyor. Afrin’de jandarma kızlarımız da var. Onlar da mücadelenin içinde. Bizim Nene Hatunlarımız yok muydu? Şerife Bacılarımız yok muydu? İşte bugün de var.”)

Yani kabadayılar maşaAllah. İşte cumhurbaşkanı olarak o ancak bu kadar yapabilir. Bak ondan gerisi diyor ki “siz televizyonlardan elinizden geleni yapın imkânınız varken” daha ne desin? “Televizyonlardan anlatın” diyor. “Sahip çıkın orduya, millete, devlete ve başa” en önemlisi. Daima lidere sadakat, davaya sadakat, devlete sadakat hayati. Bu oldu mu hiçbir şey yapamıyorlar. Bir mucizedir bu. Hiçbir şey yapamaz. Felç olur. Buna çok dikkat etmek lazım. Geldiler it gibi hırlayarak. Kuyruklarını sıkıştırıp gittiler. Yine hırlayarak geldiler, yine kuyruklarını sıkıştırarak gittiler. O sözünü bir daha tekrar et. Televizyonlardan gençlere söylüyor ya.

 

(“İman hakikatlerinin önemi nedir?” izleyici sorusu)

Allah’ın sanatını görmek açısından çok önemlidir. Ama ben şöyle diyorum iman hakikatleri tabii ki çok çok hayati Allah’ın sanatı. Ama şu ekrana bakarsan, eğer şuur sahibiysen, iki büklüm olursun. Allah’a Hakku’l yakin iman edersin. Yani bu ekranı kimin gördüğünü bir görürsen, şu ekranı renkli ekranı kimin gördüğünü bir görürsen Hakku’l yakin iman edersin. Bir de üstüne ses, konuşmayı duyanı fark edersen bir kere daha Hakku’l yakin iman edersin. Bir de dokun bir yere, bir yere dokun. Bak birisi bir yere dokunuyor. O dokunanın kim olduğunu bir fark etsen bir kere daha Hakku’l yakin. Gülü kokla o gülü kimin kokladığını bir bulursan bir kere daha Hakku’l yakin. Beş duyunun beşi de hepsi Hakku’l yakin içindir hazır. Allah diyor “size kendi nefsinize göstereceğim ayetleri mi siz de görüp, bilip tanıyacaksınız” diyor. Dikkatlice bakarsak görürüz.

 

(“Afrin operasyonu Amerika ile ilişkilerimizi nasıl etkiler?” izleyici sorusu)

Amerika İngiltere'nin emrinde İngiltere'nin kurduğu bir koloni devlettir yani sonradan oluşturulmuş, yeni oluşturulmuş bir topluluktur. Dolayısıyla o garibanları kullanırlar, daima kullanmışlardır. Amerikan ordusu da tamamen İngiltere'nin kontrolündedir, İngiliz derin devletinin kontrolündedir. Onlar ne emir gelirse onu yerine getirirler ama Türkiye inayet altında, şimdi burada bir harikuladelik var. Onu çözmeye çalışıyorlar yani güç getirememe var bir harikuladelik var. İnayet altında olduğu için de baş edemezler yani Türkiye istediği gibi indirir istediğini yapar hiçbir şey de yapamazlar. Deccalin gözüne kum saçıldı yani artık bundan sonra gücü yetmez, bu inayet tarif edilecek bir şey değildir.

 

(“Basitliğin göstergesi nedir?” izleyici sorusu)

Bencillik, egoistlik. Bir insan egoist ve bencilse basittir zaten yani doğal olarak adidir, her şeye her yerde adiliğini gösterir yani negatif bir pislik unsurdur hissedilir. Yani insan onun varlığından bile çok rahatsız olur. Fedakârlıktan kaçınır hayvan gibi sadece kendi için yaşar, kendi çıkarları için yaşar başkaları onu ilgilendirmez. Hayat onun için bir yarıştır, hayvan gibi öne geçmesini gerektiren bir yarış. Vahşi bir hayvanın ruhu vardır.

 

(“Çok sesli konuşan insanlara ne tavsiye edersiniz?” izleyici sorusu)

Sinirleri bozuk oluyor onların genellikle, zaten tansiyonları falan çok yüksek oluyor, kavgacı, huzursuz, sürekli hareketli halde duran, panikatak ruhunda olan problemli insanlar. O bir hastalık Allah vermesin. Doktora gitmesi lazım belki ilaç tedavisi gerekecek bir şey gerekecek falan. O ruhundaki sıkıntıdan kaynaklanıyor. Tabii Allah'a teslim olsa, Kuran'a tam teslim olsa süt liman olur derhal düzelir inşaAllah.

 

(Sayın Bahçeli MHP'nin 18 Mart’taki 12. Olağan Büyük Kurultayı’nda yapılması gerekenlere ilişkin parti teşkilatlarına 10 maddelik genelge gönderdi Adnan Bey. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; milli ittifak ruhunun küresel ve bölgesel kanlı operasyon ve oluşumlara karşı set çekeceğini belirtti.)

Doğru söylüyor yerden göğe kadar haklı, sonuna kadar da yanındayız. MHP'yi de bu yönüyle destekliyoruz, ülkücü hareketi de bu yönüyle esaslı şekilde destekliyoruz. Çok bilinçli, aklı başında, tutarlı, ciddi bir devlet adamı. Osmanlı terbiyesi var, Cumhuriyet terbiyesi var 5000 yıllık geleneğin ruhu var, devlet terbiyesi tam ruhuna oturmuş. Devletin, milletin menfaatlerini en güzel şekilde değerlendiren çok değerli bir insan, tarihe geçecek bir insan. Allah ömrünü uzun etsin.

 

(“Neden sevdiğimiz insanlardan gerekli karşılığı alamıyoruz?” izleyici sorusu)

Değerinizi bilmiyorlar ki. Yani onlar sizi et kemik gibi görüyorlar yani senin içindeki o yüce ruhu, o derin tutku gücünü, o ruhundaki sonsuzluğa açılan muhteşem sevgiyi görmüyor; eti kemiği görüyor. Et kemikten de hemen bıkıyor, bir kere de bile bıkar. Dolayısıyla sizin değerinizi bilmeleri için Allah'tan korkmaları, Allah'ı sevmeleri, egoist bencil olmamaları, sizin Allah'ın muhteşem sanatı olduğunuzu görmeleri gerekiyor.

 

(“İnsanlar neden kendini sürekli savunma isteği duyar?” izleyici sorusu)

Öbür türlü küçük düşeceğini düşünür herhalde, mahcup olacağını düşünür. Yani savunma derken fiziki savunmayı da sözlü savunmayı da kastediyordur herhalde. Fiziki görüyorsunuz felaket kol geziyor orada burada adamlar her türlü rezaleti yapıyorlar. İnsanlar tabii ki makul bir savunma refleksi içinde olmaları gerekir. Sözlü olarak da kendine kötü söz söyletmemesi tabii ki doğru bir insanın. Öbür türlü insanın aklı zayıf insanların aklında kötü kalabilir. Nezaketiyle açıklama yapmasında fayda var. Yani kötü bir şey değil bu, kötü bir şey değil abartmadıktan sonra kötü bir şey değil.  

 

(TÜGVA Gençlik Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afrin'deki operasyonlarda şu ana kadar 800 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristleri temizlemeye devam edeceğiz. Akşama kadar bu sayı daha da artacak. Bizim de, 20 civarında 25 kadar şehidimiz var. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.)  

Tayyip Hocam aklı başında delikanlı, dürüst delikanlı, dindar insan. Bazı çakallar onun etrafını boşaltmaya çalışıyorlar. Türk Milleti’nin en az yüzde 70-80’ini oylarıyla cumhurun başına yine getireceğiz. Beklesinler dediğimi görecekler. İtin, çakalın oyunları ile hiçbir netice alamazlar.



DEVAMINI GÖSTER