Ramazan ayında arka arkaya gerçekleşen ay ve güneş tutulmaları Hz. Mehdi (a.s)'ın çıkış alametlerindendir


Mehdi için 2 alamet vardır ki, Ramazan'da iki defa tutulma olacaktır... (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 49-53)

Güneş ve Ay tutulmaları, dünya tarihi boyunca defalarca yaşanmış son derece olağan fiziksel olaylardır. Ancak bu rivayetlerde belirtilen şekilde bir tutulmanın olması, pek rastlanan bir durum değildir. İşte bu “pek rastlanmayan” durum, yakın tarihte gerçekleşti. Hem de üst üste iki yıl...

1981 yılında yani Hicri-1401'de Ramazan ayının 15. günü Ay, 29. günü de Güneş tutuldu. 1982 yılında ise yani Hicri-1402'de Ramazan ayının 14. günü Ay, 28. günü de Güneş tutuldu.

Bu olayların Hz. Mehdi'nin diğer çıkış alametleriyle aynı dönemde meydana gelmesi ve Hicri 14. yüzyıl başlarında, arka arkaya iki yılda mucizevi bir tarzda tekrarlanması rivayetlerin işaretinin bu olaylar olabileceğini kuvvetlendirmektedir.

Üstelik hayret uyandıracak şekilde benzer bir tutulma olayı 2002 ve 2003 senelerinde de gerçekleşmiştir.

2002 yılında yani Hicri-1423'de Ramazan ayının ortasında Ay, 15 gün sonra da Güneş  tutuldu.

2003 yılında ise yani Hicri-1424'de yine Ramazan ayının ortasında Ay, 15 gün sonra da Güneş  tutuldu.

Peygamber Efendimiz (sav)’in hadisleriyle mutabık olarak, Ramazan aylarında 15 gün arayla üst üste gerçekleşen Güneş ve ay tutulmaları diğer ahir zaman alametleri gibi büyük gelişmelerin habercisidirler. Kısa bir zaman dilimi içinde arka arkaya yaşanan bu olaylar, asırlar önce Peygamberimiz (sav) tarafından tarif edilmiş ve aynen hadislerde bildirildiği şekilde yaşanmıştır. Bu durum, çok önemli bir gerçeği tüm insanlığa duyurmaktadır: Hz. Mehdi (a.s.)’ın çıkma zamanı gelmiştir.


DEVAMINI GÖSTER