Peygamberimiz (sav)'in hadislerinde haber verdiği 'büyük bir olayın meydana gelmesi' 1 Mayıs 1977'deki kanlı Taksim olayına işaret etmektedir.


Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisinde ahir zamanda Hz. Mehdi (a.s.)'ın çıkışından önce gerçekleşecek bir olayı haber vermiştir. Hadiste verilen bilgilere göre, ‘Hz. Mehdi (a.s.)'ın çıkacağı tarihten hemen önce’, ‘büyük bir şehirde’ yine ‘büyük ve kanlı bir olay’ yaşanacak ve pek çok masum insanın kanı akıtılacaktır.

Peygamberimiz (sav)'in hadiste verdiği bu detaylar dikkatlice incelendiğinde, Hz. Mehdi (a.s.)'ın çıkışından önce gerçekleşecek olan bu olayın, 1977 yılında İstanbul Taksim’de meydana gelen ‘Kanlı 1 Mayıs olaylarına’ işaret ettiği görülmektedir:

 

"(1) Hz. Mehdi (as) çıkmadan önce (2) medinede (3) simsiyah taşların bile (4) kan içinde kaybolacağı (5) büyük bir vak'a olacaktır. (6) Bu olayda bir kadının öldürülmesi (7) bir kamçının sallanması kadar kolay olacaktır. (8) Ve bu olay 2 km kadar yayılacaktır. "

(Ahmet İbn-i Hacer-i Mekki (Heytemi), Beklenen Mehdi’nin Alametleri, ‘EI-Kavlu'l Muhtasar Fi AlamatilMehdiyy-iIMuntazar’, s. 41)

 

  1. Hz. Mehdi (a.s.) çıkmadan önce...

Hadis-i şerifin bu ifade ile başlaması, bu olayın Hz. Mehdi (a.s.)'ın çıkış öncesi alametlerinden biri olduğunu göstermektedir. Peygamberimiz (sav)'in hadislerinde ve büyük İslam alimlerinin eserlerinde Hz. Mehdi (a.s.)'ın faaliyetlerine başlayacağı zaman, Hicri 1400 yani (Miladi 1979-1980) yılı başları olarak bildirilmiştir. Dolayısıyla bu hadiste geçen, "Hz. Mehdi (a.s.) çıkmadan önce" ifadesi, hadiste bildirilen “büyük olay”ın Hz. Mehdi (a.s.)'ın ortaya çıkacağı tarihten kısa bir süre önce gerçekleşeceğini göstermektedir.  Nitekim İstanbul Taksim’deki bu olay da 1977 yılında meydana gelmiştir.

 

(2) .... Medinede...

‘Medine’kelimesi Arapça'da‘büyük şehir’ anlamında da kullanılmaktadır. (DEMEKTİR) Peygamberimiz (sav) hadislerinde Medine’nin  yani büyük şehrin İstanbul olduğunu açıkça belirtmiştir.

 (3) ... Simsiyah taşların bile kan içinde kaybolacağı...

Hadis-i şerifin bu kısmında daPeygamberimiz (sav), bu büyük kanlı hadisenin üzerinde cereyan edeceği zemin yüzeyi tarif etmiştirHadiste geçen ‘siyah taş’ ifadesi, bu büyük kanlı olayın ‘asfalt bir yol’ üzerinde gerçekleşeceğine işaret etmektedir.

Zira ‘asfalt yol’, ufak çakıl taşlarının asfalt maddesi ile karıştırılmasından oluşur. 
Bu karışım yola döküldüğünde görünüm olarak ‘yekpare siyah taş halini almaktadır’.

Nitekim 1 Mayıs’ta Taksim’de gerçekleşen olayda, 34 ölü ve 200 kişinin yaralanması sonucunda akan kanlar, siyah taşlar yani asfalt yol üzerine dökülmüş ve bu kanlar caddeye yayılmıştır.

 (4) ... kan içinde kaybolacağı...

Çatışmalar neticesinde akan kan, bazı kısımlarda asfaltı bir örtü gibi örtmüş ve asfalt yer yer görülmez hale gelmiştir.

(5) ... büyük bir vak'a olacaktır...

1 Mayıs Taksim olayı, anarşi döneminde çok sayıda insanın katledildiği ve çok fazla kanın akıtıldığı büyük bir hadise olarak tarihe geçmiştir.

(6) ... Bu olayda bir kadının öldürülmesi...

Peygamberimiz (sav)'in verdiği bu bilgiden, meydana gelecek bu olayda kadınların da öldürüleceği anlaşılmaktadır.

 

(7) ... Bir kamçının sallanması kadar kolay olacaktır...

Hadiste geçen bu ifade ile bir benzetme yapılmış ve bu olayda öldürmenin çok kolayca gerçekleştirileceğine dikkat çekilmiştir. Nasıl bir kamçı, basit el hareketleriyle her tarafa doğru kolaylıkla sallanabiliyorsa, kamçı gibi kabzasından tutulan ve her tarafa yönetilebilen tabanca da aynı kolaylıkla, sadece tetiğinin çekilmesiyle hedefteki şahsı öldürebilmektedir.

(8) ... Ve bu olay 2 km kadar yayılacaktır... 

Peygamberimiz (sav)'in hadiste bildirdiği bir başka önemli detay da, bu olayın ‘2 km kadar geniş bir alanda gerçekleşecek olması’dır.

Nitekim 1 Mayıs 1977 günü İşçi Bayramı'nı kutlamak üzere çeşitli illerden İstanbul'a gelen yaklaşık 500 bin kişi Taksim Meydanı'nda toplanmıştı. Ancak katılan gruplar Taksim meydanına sığmamış, buradan çok daha geniş bir alana yayılmıştı.

ADNAN OKTAR RÖPORTAJ:

Medine'de büyük bir vaka olur, şehide ahir zamanda Hz. Mehdi (a.s) zamanında yani İstanbul’da. Öyle ki yağ taşları kan içindekalır.‘Yağ taşları’, yani ‘asfaltla yapılmış düz yollar, yağ gibi olan asfalt’. Kadınların öldürüleceğinden bahsediyor. Bir kırbacın sallanması, mesela adam silahı eliyle tutup, salladığında, silah her seferinde elinde sekiyor. Kırbaç sallaması gibi oluyor. Bu kadar kolay bir ölümle öldürülecekler diyor.Silahın sekmesine işaret etmiş oluyor kırbacın sallanması ile. Bu vakada bir kadının öldürülmesi, bir kırbacın sallanması kadar kolaydır. Bu olay Medine’de 24 mil kadar yayılır. Yani acayip yayılır, şehir aralarına, sokak aralarına kadar yayılır.Çok yayılır ve büyük olay olur, diyor. Bu hadisle, 1979'da İstanbul'da 1 Mayıs Taksim olaylarına işaret edilmiş oluyor. Dağ taş kan içinde kaldı, çok büyük bir katliam oldu, Mehdiyet zamanında İstanbul'da başka böyle olay olmadı. Yağ taşları yani asfalt kan içinde kalmıştı.Bu olaydan sonra Taksim'de toplantı olması yasaklandı. Orada birçok kadın da silahla öldürüldü. Hadiste de tabancayla insanların öldürüleceklerinedikkat çekiliyor. ‘Kırbacın sallanması gibi’ diyor yani her el hareketinde sürekli bir insan ölecek diyor ve kadınlar da ölecek diyor.silaha işaret ediyor. ‘Yağ taşları’ diyor yani ‘asfalt’.

(Sayın Adnan Oktar’ın 6 Ocak 2011 tarihli Samsun AKS TV röportajı)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler