Milliyetçi ve vatansever bir dava adamı olan Necdet Sevinç

ETİKETLER:


Milliyetçi ve vatansever bir dava adamı olan NECDET SEVİNÇ1944 yılında Gaziantep'te doğdu. Gaziantep Lisesi son sınıf öğrencisiyken okul dergisine haşa "Allah'ın olmadığını" yazan felsefe öğretmenine bir gazetede verdiği cevap sebebiyle okuldan uzaklaştırıldı. Bu olaydan sonra, Gaziantep'te başladığı gazetecilik mesleğini devam ettirmek için İstanbul'a gitti.

1969'tan itibaren Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Günaydın, Kurultay, Yeniçağ, Tercüman gazetelerinde genel yayın müdürü ve köşe yazarı olarak görev yaptı. Yazılarından dolayı birkaç kez silahlı saldırıya uğradı.

Fikirleri nedeniyle birçok kez yargılandı ve yaklaşık 5 yıl hapis yattı.Hakkında en çok dava açılan ve yüzlerce yıl hapis cezası ile yargılanan yazarlardan oldu.

Eserlerinden bazıları şunlardır. Yazarını Kurşunlatan Yazılar, Ajan Okulları, Sanık Yazılar, Ülkücüye Notlar, Gaziantep'te Türk Boyları,İstiklalin Bedeli 

Necdet Sevinç tüm eserlerinde Türk milletiçiliğini savunan ve Türk-İslam Birliği’nin kurulması için çalışan bir dava adamıydı.

“İslamiyet ruhumuz Türklük bedenimizdir. Ruhsuz beden ceset olur” fikrini savunarak Türklük ve  İslam ahlakının ayrılmaz bir bütün olduğunu dile getirmiştir.

Türk milliyetçiliğinin usta kalemlerinden olan Necdet Sevinç 23 Temmuz 2011 tarihinde 67 yaşında vefat etti.

Sayın Adnan Oktar’ın 23 Temmuz 2011 A9 TV roportajından

Necdet Sevinç Ağabey ülkücü milliyetçi vatansever aklı başında kaliteli bir insandı. Allah cennette kardeş etsin, ne diyelim. İnşaAllah. Güzel faydalı hizmetler verdi. Fikirleri ile düşünceleri ile yazdığı güzel eserlerini gençler okuyorlar. Herkes istifade ediyor, biz de ediyoruz. İnşaALLAH Türk İslam Birliği oluştuğunda onun da ülküsü oluşmuş olacak inşaALLAH.


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler