Mekke'deki Saat Kulesi ve Tüneller Mehdi'nin Çıkış Alametlerinden Biridir

Şuanda Mekke şehrini ve Mekke'de açılışı yapılan dünyanın en büyük saat kulesini görüyorsunuz. Ancak bunlar sıradan görüntüler değil. Birazdan hayret verici bir gerçeğe şahit olacaksınız.

 

Peygamberimiz (sav)’in 1400 yıl önce Hz. Mehdi (as)'ın çıkış alameti olarak bildirdiği bir olay daha günümüzde gerçekleşti.

 

MEKKE DAĞLARINI DELİNMİŞ, (tüneller inşa edilmiş), BİNALARI DAĞLARA ERİŞMİŞ, saatin gölgesini inananların üzerine düşmüş gördüğünde vakit (Mehdi’nin çıkış vakti) gelmiştir. (Suyuti) (İbn Abi Şeyfah – El- Muşannef – Hadis 124) (El Ezraki – Kitab-ı Akbar Mekka – Hadis 1724)

 

Şimdi dikkatle izleyin.

 

“MEKKE DAĞLARINI DELİNMİŞ...”

 

Şuanda izlediğiniz görüntülerde de çok açık bir biçimde görüldüğü gibi hadiste geçen “Mekke dağlarının delinmiş” olması ifadesi Mekke dağlarına inşa edilen çoklu tünellerin tam açıklamasıdır.

 

Bir diğer hadiste ise daha detaylı bilgi verilmiştir:

 

Mekke’yi karnı açılmış içinden nehir gibi yollar geçerken (tünellerin inşa edilmesi) gördüğünde... (Nuaym Bin Hammad – Kitab-ı Fiten 1:42, Hadis no: 59) denilmektedir.

 

Tam hadiste belirtildiği gibi tünellerle Mekke’nin adeta karnı açılmış, yani tünel yollarıyla dağlar delinmiştir ve nehir gibi akan arabalar bu yollardan geçmektedir.

“BİNALARI DAĞLARA ERİŞMİŞ...”

Başka hadiste ise, “binalar dağları aşmış” (Nuaym Bin Hammad – Kitab-ı Fiten 1:42, Hadis no: 59) ifadesi kullanılmaktadır.

 

Mekke’den izlediğiniz bu görüntülerde son yıllarda gökdelenlerin dağlardan daha yüksek boyutlara ulaştığı açıkça görülmektedir.

 

“SAATİN GÖLGESİNİ İNANANLARIN ÜZERİNE DÜŞMÜŞ GÖRDÜĞÜNDE MEHDİ’NİN ÇIKIŞ VAKİT GELMİŞTİR...”

 

Resulullah (sav) “dikkat et” ifadesiyle özel bir duruma işaret etmektedir.

 

Saatin gölgesi üzerinizde ise artık dikkat et... (Mehdi’nin çıkış vaktidir).” (Nuaym Bin Hammad – Kitab-ı Fiten 1:42, Hadis no: 59)

 

Tam Resulullah (sav)’ın söylediği gibi Mekke’ye inşa edilmiş olan dünyanın en büyük saat kulesinin gölgesinin Kabe’de ibadet eden Müslümanların üzerine düştüğünü görüyorsunuz.

 

Saat kulesinin yapım aşaması ve açılışı çok konuşulmuş ve tüm dünyanın dikkatini çekmişti. Hadiste 1400 yıl önce bildirilen bu detayların tek tek gerçekleşmiş olması büyük bir mucizedir.

 

Peygamberimiz (sav)'in 1400 yıl önce tarif ettiği detayların günümüzde gerçekleşmesi Mehdi (as) devrinde olduğumuzun delilidir.



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler