Mehmet Kırkıncı Hocaefendi'nin hayatı


Said Nursi’nin vefatından bu yana Nur talebeleri 10’dan fazla gruba bölünmüştür.

Ancak Nurcular arasında Kırkıncı Hoca olarak tanınan Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, Said Nursi’nin ölümünden bu yana “talebeler” içindeki saygın önder konumunu hiç kaybetmemiştir.

Mehmed Kırkıncı Hocaefendi1928 yılında, Erzurum merkeze bağlı Güllüce köyünde dünyaya geldi. Said-i Nursi’nin, “Evlerinizi medrese yapın” çağrısına uyup Erzurum Karanlık Kümbet Medresesi’ni kuran Kırkıncı Hocaefendi, yaşamını burada  sürdürmektedir. Risale-i Nur camiasında seçkin şahsiyetlerin yetişmesine vesile olmuştur.

Zaman zaman çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları çıkmaktadır.
 

Fethullan Gülen Hocaefendiyi'i Risale-i Nur'la tanıştırması ve onun Nur talebesi olmasına vesile olması nedeniyle hem kendi müridleri hem de Fethullan Gülen Cemaati taraftarları arasında özel bir otoriteye sahiptir.
 

Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, Hayatım-Hatıralarım adlı kitabında Hz Mehdi'nin ahir zamanda zat olarak geleceğinişöyle ifade etmektedir:


"... Risale-i Nur'dan öğrendiğimize göre, her asırda büyük Mehdinin vazifesini görecek mehdi-misal zatlar geldiği gibi ahir zamanda da Mehdi-i Azam gelecek ve en büyük bir tecdit (yenileme) hareketinde bulunacaktır."


"...Ahir zamanda gelecek Mehdi-i Azam Peygamberimizin evladından bir ZATTIR. Ve ahir zaman fitnesinin en dehşetli olduğu bir zamanda bu ümmetin imdadına koşacak ve onların hidayetlerine vesile olacaktır. Bu hususta pekçok hadis-i şerif vardır. Ahir zamanda gelecek Hz. Mehdi ile Hz. İsa'yı bir kabul etmek hem büyük bir hata, hem de itikadi yönden büyük bir tehlikedir.

Bir defa ahir zamanda gelecek Mehdi, Peygamberimiz'in (sav) evladındandır. Peygamberimiz bir hadis-i şerifinde: "Hz. Mehdi benim neslimdendir. Fatıman'nın evlatlarındandır" buyuruyor...

(Hayatım-Hatıralarım, Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, sayfa 382-383. Zafer Yayınları)


DEVAMINI GÖSTER