LA 7 TV, Sn. Adnan Oktar’ın Italya’da En Çok Satan “islam Terörü Lanetler” Kitabından Bahsediyor


 

Vittorio Feltri:

“İslamın terörü lanetlemesi” gerçeklere baktığımda hiç de kavrayamadığım yeni bir kavram.

Aslında büyük bir İslam topluluğunun gösteri yapıp terörizme karşı çıktığını şimdiye kadar hiç görmedim. Pek çok terör saldırısı oldu ama Milano’daki Müslümanların sokaklara çıkıp teröre karşı gösteri yaptıkları olmadı. Aynı şey Roma için de geçerli ama yine de bir kitap kapağında böyle bir şeyi görmek insanı rahatlatıyor. Umuyorum ki bu, yani İslam’ın terörü lanetlemesi, doğrudur.

Ne var ki sadece kitap yayınlamak yeterli değil; bunu fiiliyatta ve tavırlarda görmemiz gerek. Şimdilik İslam’ın teröristlere o kadar da düşman olmadığını düşünelim.

David Parenzo:

Stüdyodaki konuklara ve evlerinde bizleri izleyenlere şunu söylemek istiyorum: Smokin içerisinde gördüğümüz bu çok şık beyefendi (…evet, teşekkürler Francesco) söz konusu kitabın yazarı. Kitaplarını Harun Yahya takma ismi ile yazan Adnan Oktar 1956 Ankara doğumlu. “Kimin umurunda” diyebilirsiniz fakat bir de şuna bakın. Yazarın burada belirttiği gibi 73 dile çevrilen kitabının amacı şu şekilde ifade edilmiş: “Allah’ın izniyle,” yani Arapların dediği gibi “İnşaAllah”, “Harun Yahya’nın Külliyatı, 21. Yüzyılda dünya insanlarını Kuran’da tarif edilen huzur ve barışa, doğruluk ve adalet ve mutluluğa taşımaya bir vesile olacaktır.” Bu İtalyanca çevirisinde yazılanlar: Bunun İtalyanca olması dışında, ki bu yeterli zaten, İtalyan versiyonu olduğunu nereden anlıyoruz? Kapağından. Kapakta 9/11’de uçağın saldırı düzenlediği İkiz Kuleler ve özellikle, Feltri’nin söylediği gibi (lütfen şuraya zumlayalım), Milano’da yaşayanlar hemen tanıyacak, Milano gökdelenleri kullanılmış.  Minarelerin yanında ünlü gökdelenler görülüyor. Bütün bunlardan söz konusu çalışmanın açıkça İtalya’da İslam için yapıldığını söyleyebiliriz. Bu nedenle kitabın kapağının dikkate değer ve ilginç olduğunu söylüyorum.


DEVAMINI GÖSTER