Komünist Manifesto kitabını okudunuz mu? (İzleyici sorusu)

Adnan Oktar’ın 11 Aralık 2017 tarihli A9 TV röportajından


VTR: Komünist Manifesto kitabını okudunuz mu?

ADNAN OKTAR: O zamanlar komünist seri vardı, allı güllü. İşte Das Kapital’den başlıyordu Ekonomi Politik’ten çık. Öyle hep alengirli süslü laflar vardı. Çok heyecanlı olur onları okuyanlar. Tamam da 150 senelik kitaplar Allah aşkına. Artık bit yemiş kitaplar, oyulmuş yani. 150 sene, insaf. 150 yıl önceki fikirler. Her tarafı fikir olsa ne olur onun? Marks ne yapmış? Tevrat’tan ilham alarak bir şeyler anlamaya çalışıyor. Kuran’dan ilham alarak bir şeyler yapmaya çalışmış. Peygamberimiz (sav)’den ilham alarak bir şeyler yapmaya çalışmış. Olmamış tabii sonunda deccali bir düşünce çıkmış. Dolayısıyla o kitaplarda anlatılan şeyler hamur, boş şeyler. Kapital adam inşaat tuğlası gibi. Doldurmuş, oku oku bitmiyor. Hiçbir şey yok. En son şunu anlatıyor; “Zenginin malını alacaksın fakire vereceksin” diyor. Ne uzatıyorsun? Dır dır dır dır. Tek satır. “Zenginin malını fakire vereceksin” de. İşte bu kadar. Mesela Komünist Manifesto’yu Marks- Engels birlikte yazıyorlar. Nerede? Londra’ da. Yazdıran kim? İngiliz derin devleti. Amaç ne? İşte dünyayı birbirine kırdırmak. Marks’ın mezarı dahi İngiltere’ de. Hep İngiltere’ de.

EBRU ALTAN: Yıllarca orada kalmış.

ADNAN OKTAR: Tabii. Mesela Marks, Das Kapital kitabında İngiliz borsasından servet kazanıp hazırlıyor. Borsaya giriyor orada para kazanıyor. O parayla gidip bu kitabı bastırıyor.

YASEMİN AYŞE KİRİŞ: Bu konular Üst Akıl İngiliz Derin Devleti’nin İç Yüzü kitabının 2. Cildinde belgeleriyle var.

ADNAN OKTAR: Tabii. Zenginlere karşı olduğunu söylüyor, Marks. Londra’nın İş Adamları Kulübü’ne başkan seçiliyor. Zenginler Kulübü’ne başkan seçiliyor. “Zenginlere karşıyım” diyor, Marks. Ne işin var dede? Ne işin var, değil mi? O kadar paran var git bir berbere sakalı, bıyığı falan bir düzelttir. Berbere para vermemiş adam. Sıfır, berber paraları hep cepte. Dolayısıyla böyle şeylerden etkilenmek doğru değil. İsimlerden çok heyecanlanıyorlar görüşlerinden. Bomboş bilgiler. Hiçbir şey yok. Darwinizm de bomboştur. Bütün kainatın tesadüfen olduğunu iddia eder. Bak bütün kainatta ne var ne yoksa hepsinin tesadüfen. Bilimle uzaktan yakından alakası olmayan çok uydurma bir pagan dinidir, Darwinizm. Bilimde tesadüf olur mu? Şu nasıl oluyor? “Tesadüf” diyor. Bu nasıl oluyor? “Bu da tesadüf.” Şu? “O da tesadüf.” Milyarlarca tesadüften bahsediyorsun. Sonunda kainat oluyor. Zeytin nasıl oluyor? “Tesadüf.” Portakal? “Tesadüf.” Üzüm? “Tesadüf.” Maydanoz? “Tesadüf.” İnsan? “Tesadüf.” Filler, kuşlar, göz? “Tesadüf.” Burun? “Tesadüf.” Kulak? “Tesadüf. Başka laf bilmiyor musunuz siz? Nereye dönsek tesadüf diyor. Bunun bilimle alakası yok. Kendi hallerine ileride gülsünler mi, ağlasınlar mı şaşıracaklar. Çok garip bir tünele girmişler. Yanlışlığın içine girmişler. Ben güzel yüzlümü bir daha dinleyeyim.

VTR: Komünist Manifesto kitabını okudunuz mu?

ADNAN OKTAR: Canımın içi çok güzel bir kızsın. Çok tatlı bir kızsın. Ben komünistlerle konuşma tarzım tabii onların anlayacağı dilde olur ama seni tenzih ediyorum sen canımsın ben seni çok saygıyla değerlendirdim. Çok da beğendim gayet güzel hoş bir kızsın. Gayet normal kitap hakkında bilgin var mı okudun mu, komünizmi araştırdım mı onu öğrenmek istiyorsun. Evet bütün kitaplarını okudum zamanında ben. Kapital’i satır satır okumuşumdur. Altları böyle tek tek çizilidir bilir arkadaşlarımız. Atlarına hepsinin yorum da yaptım satır satır onların hepsine. Okumadığım kitap kalmamıştır onlardan.

AYLİN KOCAMAN: Onun üzerine de sayısız kitap yazdınız.

ASLI HANTAL: Kitabınız Komünizm Pusuda.

ADNAN OKTAR: Evet bu kitabımı okursan orada çok zengin kaynaklar var orada hepsini öğrenebilirsin.


DEVAMINI GÖSTER