Hz. Mehdi (a.s.)’ın Talebelerinin Üstün Özellikleri 7. Bölüm


 

Hz. Mehdi (a.s.)’ın Talebelerinin Üstün Özellikleri

7. Bölüm

 

Hz. Mehdi (a.s.)’ın Talebeleri Teknolojiden Faydalanacaklardır

Hadislerde Hz. Mehdi (a.s.)'ın yardımcılarının ihtiyaçları olan her bilgiye kolayca ulaşabildiklerinden bahsedilmektedir. Günümüzde bu internet yoluyla olabilmektedir.

DÜNYADAKİ HİÇBİRŞEY HZ. MEHDİ (A.S.)’IN TALEBELERİNE GİZLİ KALMAYACAK. (Mikyaal al Makaarem, cilt:1, Sayfa: 235-236)

Hz. Mehdi (a.s.)’ın talebeleri internet ile uydu görüntüleme sistemlerinden faydalanacaklardır ve bu şekilde dünya üzerinde istedikleri her yeri anında görüntüleyebileceklerdir.

BÜTÜN DÜNYAYI BİRKAÇ DAKİKADA DOLAŞACAK güçleri olacaktır. (Mikyal el-Mekarim, Cilt:1, sayfa: 144)

Bir başka hadiste ise, Allah'ın yeryüzünde özel olarak seçip hazırladığı bu kişilerin Hz. Mehdi (a.s.)'ın konuşmalarını dünyanın çeşitli yerlerindeki televizyon ve radyo yayınları yoluyla duyarak, uçakla ya da diğer süratli vasıtalarla çok kısa bir süre içerisinde Hz. Mehdi (a.s.)'ın yanına geleceklerine işaret edilmektedir.

İmam Sadık şöyle buyurmuştur: (Hz. Mehdi (a.s.)) Rükn ve Makam arasında durur, yüksek sesle şöyle seslenir: "Ey benim temsilcilerim, özel dostlarım, ey BEN ZUHUR ETMEDEN ALLAH'IN BANA YARDIM ETMESİ İÇİN YERYÜZÜNDE HAZIRLADIĞI KİMSELER, itaat ederek bana gelin." Onlar YERYÜZÜNÜN DOĞU VEYA BATISINDA MİHRAP VEYA YATAKLARINDA OLDUĞU HALDE İMAM MEHDİ (a.s.)'IN SESİNİ İŞİTİRLER. Bu bir tek ses onların HEPSİNİN KULAĞINA GİDER VE HEPSİ ONA DOĞRU HAREKET EDERLER. ÇOK GEÇMEDEN GÖZ AÇIP KAPATINCAYA KADAR HEPSİ HUZURUNA VARIRLAR. Bu (azametli toplantı) Rükn ve Makam arasında (Güneş doğmadan önce) gerçekleşecektir." (Bihar-ül Envar, C. 53, S. 7)

Hz. Mehdi (a.s.)’ın Talebeleri Boğaz Köprüsü’nden Geçecekler, Uçakla Seyahat Edeceklerdir

... (Hz. Mehdi (a.s.)’ın talebeleri) SU ÜZERİNDE YÜRÜR VE BULUTLAR ÜZERİNDE DOLAŞIRLAR...(Bihar-ül Envar, Cilt 52, Sayfa 318; Mikyaal al-Makaarem, Cilt 1, Sayfa 148 Basaaer al-Darajaat’dan aktarıyor.) 

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’den rivayet edilen bu hadiste Hz. Mehdi (a.s.)’ın talebelerinin Hz. Mehdi (a.s.)’dan edindikleri bilgileri insanlara anlatmak için sık sık seyahat edeceklerine, daima hareket halinde olacaklarına bu amaçla Boğaz Köprüsü’nden geçeceklerine ve uçakla seyahat edeceklerine işaret edilmektedir.


DEVAMINI GÖSTER