Hz. Mehdi (as)'ın çıkış alametlerinden biri: Semadan uzanan bir el


 

 Uzaydainsanelibiçiminde bir görüntü oluşacaktır. Bu Hz.Mehdi (A.S)`nin çıkış alameti olacaktır.

... İşte o zaman (Hz. Mehdi (A.S)`nin zuhuru zamanında)

SEMANDAN KENDİNİ BELLİ EDEN BİR EL GÖRÜNÜR...

(Cemalettin Suyuti`nin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Ali Bin Hüsameddin El- Muttaki, S. 51)

... Esma binti Umeys dedi ki: O günün (Hz. Mehdi (A.S)`nin  zuhurunun) alameti SEMADAN UZATILMIŞ VE İNSANLARIN KENDİSİNE BAKIP DURDUĞU BİR ELDİR.

 (Cemalettin Suyuti`nin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Ali Bin Hüsameddin El- Muttaki, S. 69) 

Bu hadis`te Hz.Mehdi`nin çıkış alametlerinden biri olan Gök`ten uzatılan bir el`den” bahsedilmektedir. NASA`ya bağlı Chandıra Röntgen Gözlem evi tarafından çekilen bir uzay fotoğrafında el şeklindeki bir nötron yıldızları kümesi başka bir yıldız kümesini kavrıyormuş gibi görülmektedir. Bu yıldız kümesi NASA tarafından Tanrı`nın Eli olarak adlandırılmışdır.

15nisan 2009`ta dünyaca ünlü CNN haber ajansı bu alametin gerçekleşdiği kozmik olayı haber verirken nerdeyse hadiste yer alan ifadeleri birebir tekrarlayaraq “UZAYA UZATILAN BİR İNSAN ELİ” ŞEKLİNDE AKTARMAKTADIR.

NASA FOTOĞRAFLARI DEV KOZMİK ELİ GÖSTERİYOR.

Haber şöyledir:

NASA tarafından yayınlanan yeni fotoğraflar “UZAYA UZATILAN BİR İNSAN ELİ”ne benzeyen çok büyük bir yıldız formasyonunun görüntülerini yakalamış. NASA`nın uzay-üslü Chandra Gözlem teleskobu 150 ışık yılı uzunluğunda bir X- ışını gösteriyor.

Parlak alevli kırmızı bir buluta uzanan ruhani mavi parmaklar- başparmak ve açıkca farkedilen pembe işaret, yüzük ve orta parmaklar-“

Aynen hadiste tarif edilen şekilde gerçekleşen uzaya uzanan bu el görüntüsü Hz.Mehdi (A.S)`ın zuhur etdiğine, faaliyyete başladığına, insanlar tarafından farkedilmesinin de iyice yaklaşdığına kuvvetle işaret etmektedir. En doğrusunu Allah bilir.

Hadiste geçen “İnsanların kendisine bakıp durduğu” ifadesinden de göye uzanan bu elin görevleri teleskoblarla sürekli bakma, seyretme, gözlemleme üzerine kurulu gök bilinclerin ilgi alanına giren kozmik bir olay olduğu, mucizevi bir biçimde bildirilmektedir.

HADİSLERDE BELİRTİLEN “GÖKTEN BİR ELİN  UZANIP, ŞU HZ.MEHDİ (A.S)`DIR, ONA UYUN DEMESİ”, TV VE İNTERNETTE GÖRÜNECEK OLAN HZ.MEHDİ (A.S)`NİN ELİ OLACKTIR.

Ahir zamanda gökten de bir el uzanacağı konusundakı hadisin ikinci bir işareti de Hz.Mehdi (A.S)`ın elinin internet ve televizyon yolu ile insanlara görünmesi olacaktır.

Keza (N.b.Hammad) Zühri`den tahric etti. Buyurdu:

...SEMADAN ŞÖYLE BİR SES İŞİTİLİR: “ALLAH`IN EVLİYASI FALANIN ASHABIDIR”

(Yani Mehdi (a.s)`yi kast ediyor) Esma binti Umeys dedi ki:

O GÜNÜN ALAMETİ SEMADAN UZATILMIŞ VE İNSANLARIN KENDİSİNE BAKIP DURDUĞU BİR EL`DİR.

 (Cemalettin Suyutinin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Ali bin Hüsameddin El Muttaki, s.69)

...İŞTE O ZAMAN SEMADAN KENDİNİ BELLİ EDEN BİR EL GÖRÜNÜR...

 (Cemalettin Suyutinin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Ali bin Hüsameddin El Muttaki,s.51)

SEMADAN ZUHUR EDEN BİR ELVE “emrimiz Mehdi`dir” şeklindeki bir nida duyuluncaya kadar tefrika ve ihtilaflar devam edecektir. O GÜNÜN ALAMETİ: SEMADAN BİR EL UZANACAK ve insanlar ona bakacak ve göreceklerdir.

( Ahmed İbn-i Hacer-i Mekki (Heytemi), Beklenen Mehdinin Alametleri, El- Kavlu`l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s.53)  

Kovulmuş şeytandan Allah`a sığınırım. (Hz.Musa) Elini sıyırdı, o da anında bakanlara bembeyaz (görünüverdi). (Araf Suresi, 198)

Peygemberimiz (s.a.v) hadislerde Hz.Mehdi (A.S)`ın ortaya çıkışından önce insanlara Hz.Mehdi (A.S)`ı tanıtacak alametlerden birinin de GÖKYÜZÜNDEN UZANACAK OLAN BİR EL OLACAĞINI haber vermişdir. Yine hadislere göre, insanlar bu eli görecek, ona bakacaklardır.

Hadsilerde gök yüzünden uzanan bu elle birlikte insanlara, “ALLAH`IN EVLİYASI FALAN`IN ASHABI OLAN HZ.MEHDİ (A.S) BUDUR” DİYE SESLENECEKTİR.

İşte insanlara seslenecek bu ses Hz.Mehdi (A.S)`ın sesi olacaktır. Hz. Mehdi (A.S) ama Hz.Mehdi (A.S) olduğunu iddia etmeyecek, ama Hz.Mehdi (A.S)`ı en iyi bilen kişi olarak Televizyon ve internet yolu ile insanlara Hz.Mehdi (A.S)`ı anlayacaktır.

Yine hadislerdeki bu işaretlere göre Hz.Mehdi (A.S) televuzyon ve internet yolu ile insanların gözleri önünde olacak, insanlar bu yolla sürekli olarak Hz.Mehdi (A.S)`ın elini göreceklerdir.

Yine işaretlerden Kuranda haber verilen Hz.Musa`nın eli gibi Hz.Mehdi (A.S)`ın da çok güzel ve dikkar çekici bir ele sahip olacağı ve elinin sürekli olarak ön planda olup, insanlar tarafından görüleceği anlaşılmaktadır. Bir başka hadis`te de Hz.Mehdi (A.S)`ın konuşurken elini de kullanacağı, konuşurken konuşmalarına  vurgu yapmak istediğinde elini hareket ettireceği ve insanların da onun bu hareketlerini görecekleri haber verilmiştir.

Hz.Mehdi (a.s)`nin dilinde ağırlık vardır. Yavaş ve ağır konuştuğu zaman sağ elini sol dizine vurur. (İmam Suyuti, Kıyamet Alametleri, Ölüm ve Diriliş, s.174)

İşte tüm bu hadislerle işaret edilen elin insanlar tarafından görülmesi Hz.Mehdi (A.S)`ı insanlara tanıtan bir başka önemli alamet olacaktır. 


DEVAMINI GÖSTER