Hz. Mehdi (a.s)'ın görünmez bir varlık olarak yüzyıllardır yaşadığı iddiasında olan bazı Şii kardeşlerimize soruyoruz Bölüm 3


 

Hz. Mehdi (as) eğer görünmeden istediği kişilerle bağlantıya geçebilen, mesela bir ülkenin cumhurbaşkanına, kara kuvvetleri ya da hava kuvvetleri komutanlarına ışık şeklinde görünüp talimat verebilecek bir yeteneğe sahip ise o zaman zuhur etmesine gerek kalmamıştır. Zaten Hz. Mehdi (as) görev başındadır.

SORUYORUZ!

Bu şartlar altında örneğin bir ülkenin hava kuvvetleri komutanı çıkıp, “ben Mehdi’den emir aldım şurayı bombalayacağım” dese, kim buna nasıl engel olabilir? Böyle bir durumun büyük savaşlar yaşanmasına, mazlumların ölmesine sebep olacağı açıktır. Böyle çarpık bir mantıkla, Sünniler, Vahabiler, Museviler, Hristiyanlar toptan yok edilebilir. Şii bir devlet adamı böyle bir iddiayla ortaya çıktığında, hangi Şii “hayır, Mehdi’nin dediğini yapmayın” diyebilir?

Oysa Peygamberimiz (sav)’in hadisleriyle kesindir ki Hz. Mehdi (as) zuhur ettiğinde yeryüzünde uyuyanı uyandırmayan, merhamet, affedicilik ve uzlaşmaya yönelik bir anlayış kuracaktır. Asla kan dökmeyecek, kimsenin burnu bile kanamayacak, dünya üzerinde sevgi, barış, huzur güven ortamını sağlayacaktır.

(Hz. Mehdi (a.s.)) DAHA ÖNCE ZULÜMLE DOLU OLAN DÜNYAYI, O ADALETLE DOLDURUR. ADALETİ O DENLİ OLUR Kİ, UYKUDA OLAN BİR KİMSE DAHİ UYANDIRILMAZ VE BİR DAMLA KAN BİLE AKITILMAZ. DÜNYA, ADETA ASR-I SAADET DEVRİNE GERİ DÖNER. (El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 29)

Bazı Şii kardeşlerimizin kurduğu bu yanlış Hayalet Mehdi mantığı, İslamiyet’e ve Müslümanlara büyük zarar vermektedir. Bu zihniyet, Peygamberimiz (sav)’in anlattığı gerçek Mehdiyeti kendilerince etkisiz hale getirmeyi amaçlayan anti-Mehdi faaliyetlerin önemli bir koludur. Bu batıl inancın, Müslümanları birbirine karşıt bir hale getireceği, kardeşin kardeşe kırdırılmasına zemin hazırlayacağı, İslam’a ve Müslümanlara karşı öfke oluşturacağı, insanları İslam’dan uzaklaştıracağı ortadadır. Peygamberimiz (sav)’in müjdelediği gerçek Mehdi’yi bekleyen, aşkla şevkle ona kavuşmak arzusunda olan birinin hayali bir Mehdi inancına sahip olması kesinlikle mümkün değildir. Karanlık bir mağarada yüzyıllardır zuhur vaktini bekleyen hayalet bir Mehdinin var olmadığı ve hiçbir zaman da var olmayacağı ise son derece aşikardır.

Şii kardeşlerimizin, deccaliyetin bu sinsi fitnesine karşı çok dikkatli olmaları ve bu tuzağa düşmemeleri gerekir.

Unutulmamalıdır ki Hz. Mehdi (as), Peygamberimiz (sav)’in sahih hadislerinde yüzlerce alametle anlatılan, ana babadan doğmuş gerçek bir insandır ve Hicri 1400’de zuhur etmiştir. (doğrusunu Allah bilir.)


DEVAMINI GÖSTER