Her An Korunan Dünya


 

HER AN KORUNAN DÜNYA

Şu saniye 200 km yol aldık.
... 400 km
... 600 km
Dünyamız uzayda dev kütlesiyle saniyede 200 km. gibi muazzam bir hızla yol alıyor. 
Ancak oturduğunuz yerde hiçbir sarsılma olmuyor. Yatağınızda yatarken ya da yolda yürürken de dünyanın döndüğünü anlamıyorsunuz…
Dünya, saatte 1670 km hızla  kendi çevresinde döner.
Aynı anda Güneşin çevresinde 108.000 km. hızla döner.
Bugün en hızlı merminin saatte ortalama 1.800 km'lik bir sürate sahip olduğu düşünülürse, Dünya'nın dev boyutlarına rağmen süratinin ne denli büyük olduğu anlaşılır. Dünya'nın Güneş etrafındaki hızı merminin yaklaşık 60 katıdır.
Bu sırada galaksimiz de hareket halindedir. Bu sistemin sürati mantık sınırlarını zorlayacak derecede yüksektir. Samanyolu galaksisinin uzaydaki hızı saatte 950.000 km.dir.
Rakamlara dikkat edin!
108.000 km, 950.000 km.  Bu süratli harekete rağmen hiç bir sarsıntı hissediyor musunuz? Elbette ki hayır.
Kuşkusuz ki böylesine karmaşık ve hızlı bir sistem içinde dev kazaların oluşma ihtimali son derece yüksektir. Ancak böyle bir durum olmaz ve biz yaşamımızı güven içinde sürdürürüz.
Çünkü evrendeki herşey Allah'ın koyduğu kusursuz dengeye göre işlemektedir.
Bilinen yaklaşık 300 milyar galaksi, içlerinde bulunan yaklaşık 300'er milyar yıldızla son derece düzenli şekilde varlıklarını sürdürür. Hatta bazen içinde 200-300 milyar yıldız bulunan galaksiler birbirlerinin içinden geçip giderler. Bu geçişte, evrendeki büyük düzeni bozacak herhangi bir çarpışma olmaz.
Böyle bir düzenin oluşması, hiçbir şekilde rastlantılarla açıklanamaz.

O, BİRİ DİĞERİYLE 'TAM BİR UYUM' (MUTABAKAT) İÇİNDE YEDİ GÖK YARATMIŞ OLANDIR. RAHMAN (OLAN ALLAH)IN YARATMASINDA HİÇBİR 'ÇELİŞKİ VE UYGUNSUZLUK' (TEFAVÜT) GÖREMEZSİN. İŞTE GÖZÜ(NÜ) ÇEVİRİP-GEZDİR; HERHANGİ BİR ÇATLAKLIK (BOZUKLUK VE ÇARPIKLIK) GÖRÜYOR MUSUN? SONRA GÖZÜNÜ İKİ KERE DAHA ÇEVİRİP-GEZDİR; O GÖZ (UYUMSUZLUK BULMAKTAN) UMUDUNU KESMİŞ BİR HALDE BİTKİN OLARAK SANA DÖNECEKTİR. (MÜLK SURESİ, 3-4)

İnsan uzayın sonsuz boşluğunda asılı duran küçücük bir kürenin üzerinde yaşar.
Bu küre her an uzaydan gelebilecek tehlikelerle karşı karşıyadır.
Milyonlarca ton ağırlığındaki göktaşları uzayda başıboş dolaşır.  Bunların herhangi biri dünyaya çarparak yaşama zarar verebilir.
Ancak Allah rahmetiyle bizleri bu gibi tehlikelerden korumaktadır.
Her yıl Dünyamız'a yönelen 10.000 tondan fazla göktaşı, atmosfere girdiğinde sürtünmenin etkisiyle erir ve bu sayede Dünya'daki canlılar için hayati tehlike oluşmaz.

Gökyüzünü korunmuş bir tavan kıldık; onlar ise bunun ayetlerinden yüz çeviriyorlar. (Enbiya Suresi, 32)


Yalnızca gökyüzünde değil yeryüzünde de insan yaşamını tehdit eden birçok tehlike vardır.
Yer kabuğunun biraz altı, magma dediğimiz çok sıcak bir "ateş tabakası"yla kaplıdır. Yerin sadece 1 km. aşağısındaki sıcaklığın bile 60 C'ye yakın olduğu düşünüldüğünde bunun ne kadar büyük bir tehlike olduğu açıkça görülür. Üstelik yer kabuğu bir elmanın kabuğuna oranı ölçüsü inceliğindedir. Böyle ince bir tabaka ile mağmadan korunuruz.
Halbuki tüm canlılar büyük bir güvenlik içinde, altlarında kaynayan magmadan habersizce yaşamlarını sürdürürler.
Peki siz bu tehlikelerin farkında mısınız?
Dünyamız, bu olası tehlikelerden çok hassas dengeler sayesinde korunur.
Açıkça görüldüğü gibi Allah, içinde bir ateş topu barındıran Dünya'nın yüzeyinde canlılık için elverişli, mükemmel bir düzen yaratmıştır.
Sakın unutmayın! Dünya üzerindeki yaşam ancak Allah’ın dilemesi ve rahmetiyle sürmektedir. Dünya üzerindeki tüm canlılar, Allah’ın dilemesiyle ve O’nun yarattığı kusursuz bir denge sayesinde yaşarlar. Allah’ın dilemesiyle göklerin ve yerin varlığı sürer.

Kur’an-ı Kerim’de, her şeyin ancak Allah’ın dilemesiyle varlığını sürdürdüğü şöyle bildirilmiştir:

ŞÜPHESİZ ALLAH, GÖKLERİ VE YERİ ZEVAL BULURLAR (YOK OLURLAR) DİYE (HER AN KUDRETİ ALTINDA) TUTUYOR. ANDOLSUN, EĞER ZEVAL BULACAK OLURLARSA, KENDİSİNDEN SONRA ARTIK KİMSE ONLARI TUTAMAZ. DOĞRUSU O, HALİM’DİR, BAĞIŞLAYANDIR. (FATIR SURESİ, 41)


DEVAMINI GÖSTER