Halley Kuyruklu Yıldızı Peygamberimiz (sav)'in haber verdiği Hz. Mehdi (as)'ın çıkış alametlerindendir


Mehdi'nin çıkışından evvel, (her tarafı) aydınlatan kuyruklu bir yıldız doğacaktır.

(Kıyamet Alametleri, s. 200)

 Hicri 1406'da yani Miladi 1986 yılında "Halley" kuyruklu yıldızı Dünyamızın yakınından geçmiştir. Bu kuyruklu yıldız parlak ışıklı bir yıldızdır.

O gelmeden önce, doğudan ışık veren bir kuyruklu yıldız görünecektir. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi AlamatilMehdiyy-il Muntazar, s. 53)

Halley’in hareket yönü doğudan batıya doğrudur. Halley’in Ahir Zaman’a rastlayan bu son geçişi, hadislerde bildirildiği gibi bizlere Hz. Mehdi(as)’ın çıkışını duyurmaktadır.

O yıldızın doğması, Güneş ve Ay tutulmasından sonra olacaktır. (Kitab-ül Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 32)

Halley 1981 ve 1982 yani Hicri 1401-1402 yıllarında meydana gelen Ay ve Güneş tutulmaları olayından sonra ortaya çıkmıştır.

Tarih boyunca bu kuyruklu yıldızın geçtiği zamanlarda Müslümanlar açısından çok önemli sayılabilecek hadiseler meydana gelmiştir. Peygamberimiz'den aktarılan rivayetlere göre bu yıldız göründüğünde;

Hz. Nuh kavmi helak olmuş,

Hz. İbrahim ateşe atılmış,

Hz. Musa ile mücadele eden Firavun ve kavmi yok edilmiştir.

Ayrıca bu yıldız geçtiğinde meydana geldiği rivayet edilen diğer önemli olaylar da şunlardır:

Hz. İsa doğmuştur.

Peygamber Efendimiz (sav)'e ilk vahiy gelmeye başlamıştır.

Osmanlı Devleti tarih sahnesinde yer almaya başlamıştır.

İstanbul Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedildiğinde de bu yıldız görülmüştür.

Halley Kuyruklu Yıldızı Hakkında Bazı İlginç Rakamlar

Halley kuyruklu yıldızı ile ilgili bazı sayıların "19" sayısının tam katları olması da oldukça dikkat çekicidir:

Halley Kuyruklu Yıldızı 76 yılda bir geçiyor 76 = 19 x 4    76 19’un 4 katıdır.

Bu yıldız en son Hicri 1406'da görüldü 1406 = 19 x 74

Halley yıldızının geçmiş olduğu Hicri 1406 yılı 19'un tam 74 katıdır. "74" sayısı ise aynı zamanda Kuran-ı Kerim'de 19 mucizesine işaret edilen MÜDDESSİR Suresi'nin sıra numarasıdır.

Kuran'ın Müddessir Suresi'nin 30. ayetinde "19" sayısının müminler için bir rahmet, inkar edenler için ise bir fitne vesilesi olduğu bildirilmektedir.

Halley kuyruklu yıldızının 19 ile olan bu dikkat çekici bağlantısı da, inkar edenler üzerine bir fitne, müminlere ise bir rahmet müjdelediğine işaret ediyor olabilir.

Müddessir Suresi'nin 1. ve 2. ayetlerinde Hz. Muhammed (sav)'e şeytandan Allah’a sığınırım."EY BÜRÜNÜP ÖRTÜNEN! KALK VE BUNDAN BÖYLE UYAR" şeklinde buyurulmaktadır. Bu, ayetlerin anlamı açıktır. Fakat bu ayetlerin ahir zamana yönelik ikinci bir örtülü, gizli işaretleri de bulunabilir. Belki de "EY GİZLENEN" denilerek ResulullahEfendimiz'in soyundan gelecek olan ve Hicri 1406'da çıkış alametlerinden biri yani Kuyruklu Yıldızın doğuşu hadisesi belirecek olan Hz.Mehdi'ye(a.s)’a işaret ediliyor olabilir.

Bir başka mucizevi işaret ise Halley yıldızının, 1986 yılındaki geçişinin, Hz. Muhammed (sav)'in peygamberlikle vazifelendirildiği MS. 607'den bu yana 19. geçişi olmasıdır.


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler