Güneydoğu'ya güven ve huzur hakim olmalı

Türkiye'nin her karış toprağında tüm vatandaşların kendini güvende hissetmesi gerekir. Ülkemizin herhangi bir köşesinde;

 

  • Siyasi partiler çalışma yürütemiyorsa,
  • Farklı görüşler rahatça ifade edilemiyorsa,
  • Sivil toplum kuruluşları faaliyet yapamıyorsa,
  • Konferans düzenlenemiyorsa,
  • Kitap dağıtılamıyorsa,
  • Okullar, dershaneler, yurtlar, etüd merkezleri güvenli değilse,
  • Geceleri rahatça sokağa çıkılamıyorsa,
  • Devletin asayiş birimleri dışında birtakım gruplar yol kesip kimlik kontrolü yapıyorsa,
  • Devletin mahkemeleri dışında sözde mahkemeler kuruluyorsa,
  • Bu sözde mahkemelerde yargılamalar yapılıp cezalar uygulanıyorsa,
  • Haraç kesiliyorsa,
  • Sık sık insanlar kaçırılıyorsa,
  • Farklı görüşten insanlara silahlı saldırılar düzenleniyorsa,
  • Devletin güvenlik güçlerinin girmemesi için yollara hendekler kazılıyorsa

 

O bölgede yaşayan insanların kendini güvende hissetmesi mümkün olmaz.

 

Oysa devletin en önemli vasıflarından biri tüm vatandaşlarının güvenliğini sağlamasıdır.

 

Devletimiz Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimize güvenlik sağlamalı!

 

PKK Ortadoğu'nun en büyük mafya yapılanmasıdır. Ve Güneydoğu halkı üzerinde amansız bir baskı kurmaktadır. Marksist, Leninist, Stalinist bir ideolojiye sahip olan PKK özerklik adı altında Komünist Kürdistan kurmanın kendince alt yapısını hazırlamaktadır. Kurmayı amaçladığı bu proletarya diktatörlüğünün ne kadar acımasız ve despot olacağını anlamak için PKK'nın şu anda bölgede yaptığı uygulamalara bakmak yeterlidir.

 

  • PKK sadece kendi dinsiz, Allah'sız, komünist ideolojisinin anlatılmasına ve yaşanmasına izin vermekte, farklı hiçbir görüşe yaşam hakkı tanımamaktadır.

 

PKK'nın alıkoyduğu ve saldırdığı sivil halkın şikayeti: 3 ay önce yolumu kesip beni 4 gün alıkoydular. Şu anda da dükkanlarımıza saldırıyorlar. Bu yaptıkları zaten hep inancımızdan dolayıdır. İslami kimliğimizden dolayıdır.

 

  • PKK başta bölgede yaşayan dindar Kürtler olmak üzere, PKK'nın destek verdiği dışındaki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarını tehditle yıldırmaya çalışmaktadır.

 

Terörist: Kimse yakmasın kendini. Düşmana yardım etmeyin. Bir kişi sandığa giderse seni biliriz.

 

  • Esnafın, öğrencilerin, din adamlarının, kamu kuruluşlarında çalışanların, kısaca bölgede tüm insanların üzerinde baskı kurmaktadır.

 

PKK'nın önce tehdit edip ardından şehit ettiği baraj işçisinin ağabeyi yaşananları anlatıyor: Benim kardeşim tehdit altındaydı. Şirket tehdit altındaydı. Birkaç kendini bilmez PKK taraftarı polis nezdinde gelip polis ismini kullanarak kapıyı açtırıp kurşunlanarak, bıçaklanarak şehit düşmüştür. Kendi evinde. Benim kardeşim şehittir.

 

PKK'nın sivil halka tehdit mektupları gönderip ardından araçlarını ateşe verdiğini anlatıyor: Kağıtta şunlar yazılı: “Ayağını denk al, ayağını denk almazsan bu sefer malına kastettik bir dahakinde canına kast ederiz”. Ve altta parantez içerisinde YDGH.

 

PKK'nın sivil halk üzerinde silahla ve zorbalıkla kurmaya çalıştığı bu baskı, devletimiz tarafından kanun ve hukuk çerçevesinde bertaraf edilmelidir. Devletimizin merhametli gücünün, Türkiye'nin her karış toprağında hissedilmesiyse son derece önemlidir.

 

  • Siyasi partilerin binaları yıkılmakta, parti çalışanları taşlı sopalı saldırılara maruz kalmaktadır.

 

Tunceli'de belediye ve Ak Parti binasına saldırı

 

Haber: Pertek'te yüzleri kapalı yaklaşık 30 kişi Ak Parti aleyhine sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüdü. Grup bir süre sonra belediye binası ile Ak Parti İlçe Teşkilatı binasına molotof kokteyli attı. Belediye binasındaki yangında Belediye Başkanı Ak Partili Recai Vural'ın makam odası yanarak kullanılamaz hale geldi.

 

Viranşehir'de Ak Parti binasına molotoflu saldırı

 

Diyarbakır'da Ak Parti binasına molotoflu saldırı

 

Haber: Kalabalık bir grup hızla yaklaşıyor ve bir anda Ak Parti'nin ilçe binası molotof yağmuruna tutuluyor. Görüntüler Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinden. Göstericilerin parti tabelasına ve camlarına nişan alarak attıkları molotoflardan bazılarıysa kapı önünde bulunan park halindeki araçlara isabet ediyor ve araçlar bir anda alev alırken ortalık toz duman oluyor.

 

  • Bölgede onlarca okul yakılmış; dershaneler, etüd merkezleri kullanılmaz hale getirilmiştir.

 

PKK 8 okulu daha yaktı

 

Haber: Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara yönelik saldırılarını sıklaştıran PKK eylemlerine bir yenisini daha ekledi. Bu defa adres Şırnak'tı. Binalara önce benzin döken PKK'lılar daha sonra molotof kokteyliyle okulları ateşe verdi.

 

  • Kuran kursları ve öğrenci yurtları sık sık saldırıya uğramaktadır.

 

Haber: PKK'lı gruplar İslami kurum ve mütedeyyin kişilere saldırmaya devam ediyor. Bingöl'de önceki gece eylem yapan PKK'lı bir grup Kuran kursu yaktı. Göstericiler tarafından taş ve sopalarla saldırı yapılan ve medrese olarak da kullanılan Kuran kursuna büyük çapta zarar verildi.

 

  • Kütüphaneler yakılmakta ve kullanılmaz hale getirilmektedir.

 

  • Baraj, yol ve inşaat yapımları engellenmekte, iş makinaları yakılmakta, işçiler kaçırılmaktadır.

 

Haber: Teröristlerin sivillere yönelik saldırıları sürüyor. Teröristler bu kez şantiye basıp 3 işçiyi kaçırdı. Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yapımı devam eden baraj inşaatını bir grup terörist bastı. Şantiyede çalışan işçileri tehdit eden teröristler 3 iş makinasını ateşe verdi. Yanlarına 3 işçiyi alan teröristler kaçtı.

 

  • Sağlık merkezleri, ambulanslar,  kan merkezleri tahrip edilmektedir.

 

  • Yol kesilmesi, kimlik kontrolü yapılması bölgede adeta sıradan bir uygulama haline gelmiştir.

 

  • Kurulan sözde mahkemelerde yargılamalar yapılmakta, cezalar kesilmekte ve uygulanmaktadır.

 

  • PKK, bölgenin sözde savunma gücü olduğunu ve devletin güvenlik birimlerini bölgeye sokmayacağını iddia etmektedir.

 

  • Bölgede yaşayan gençler askere alınmak adı altında zorla dağa çıkarılmakta, ailelerinden bedelli askerlik adı altında haraç toplanmaktadır.

 

  • PKK'nın istediği partiye oy vermeyenler tehdit edilmekte, kimi zaman sokak ortasında öldürülmektedir.

 

  • Kadınların, çocukların olduğu evler yakılmaktadır.

 

Haber: PKK'lılar evleri uzun namlulu silahlarla taradı. Molotoflarla ateşe verdi. İçindekiler canlarını zor kurtardı.

 

6-8 Ekim 2014...

 

PKK'nın nasıl korkunç bir dünya öngördüğünün en vahim örneklerinden biri ise 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde yaşanmıştır. PKK'nın yıllar boyunca ölmeyi ve öldürmeyi telkin ettikleri, Marksist, Leninist, Stalinist eğitim verdikleri gençler cinayetler işlemiş, her yeri yakıp yıkmıştır. Ve geriye dehşet verici bir tablo kalmıştır. Farklı düşünceden gençlerin camdan atılarak, başı taşla ezilerek, üzerinden arabayla geçilerek katledildiği bu kalkışmada 35 ilde anarşi çıkmıştır. 40 kişi hayatını kaybetmiştir. 2 emniyet görevlisi şehit olmuştur. 221 sivil, 139 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. 212 okul binası, 67 emniyet binası, 25 kaymakamlık binası, 29 parti binası, çocuk yuvaları, Kızılay kan merkezleri, belediye binalarının aralarında olduğu 780 bina, toplam olarak da 1.113 bina yakılmış veya tahrip edilmiştir.

 

Şiddet eylemlerinde özel araçlar, belediye araçları, ambulanslar ve polis araçları yakılmış ve toplamda 1.177 araç kullanılmaz hale getirilmiştir.

 

Görüldüğü gibi PKK Güneydoğu'da insanlarımızın hayatını sürdürmesini neredeyse imkansız hale getirmiştir.

 

Haber: Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleriyle Mardin'in Nusaybin ilçesi ve Mersin. Terör örgütü PKK yandaşları dün gece yine bu 4 bölgede ortalığı birbirine kattı. Göstericilerin attığı molotof kokteylleri polis panzerlerine isabet etti ve göstericiler kendilerine sağlık ocaklarını bile hedef aldı.

 

Yollarda barikatlar kuruldu, iş yerleri ve polis panzerleri molotof yağmuruna tutuldu. Bölücü örgüt yandaşları Nusaybin'den Yüksekova'ya, Şemdinli'den Mersin'e sokaklarda yine terör estirdi.

 

Ancak unutulmamalıdır ki Türk Devleti büyük ve güçlü bir devlettir. Gücünün temel dayanak noktalarından biri demokrasiye gösterdiği özen ve merhametidir. PKK gibi bölücü terör yapılarının devletimizin asaletini yanlış anlayıp kendilerini büyük görme yanılgısına düşmeleri kimseyi aldatmamalıdır. Devletimizin uygun gördüğü durumda en fazla 48 saat içinde gereken düzenlemeyi sağlayacağı unutulmamalıdır.


A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500


DEVAMINI GÖSTER