Evrim masalı ve Yaratılış gerçeği 2. bölüm


 

EVRİMİN İŞLEVSİZ ARAÇLARI

Bazı durumlarda, güçlü olanın ayakta kalması doğada gözlemlenmekteydi. Darwin`in de bu iddiasını ancak insan bir hayvan olduğu takdirde doğrulayabilecekti.

Bu yüzden Darwin, fantezisinde, insanın da sözde evrimleşmiş bir hayvan olduğunu iddia etti. Peki bu iddiasında kullandığı araç neydi?

 

İŞLEVSİZ ARAÇ 1: Benzerlik 1

Darwin, bazı türlerin birbirilerine çok benzemesini (İspinoz kuşlarının farklı gaga yapısı vb.) ele alarak ve Lamark`tan da etkilenerek,

Geriye gidildiğinde benzer türlerin ortak bir atası olduğunu ve insanın ve maymunun ortak atası olduğunu kurguladı.

 

İŞLEVSİZ ARAÇ 1: Benzerlik 2

Benzerlikler, genetik olarak birbirilerinden farklı canlılarda da vardır.

DNA keşfiyle, bu benzerliğin, tür içinde aslında bir varyasyon (çeşitlilik) olduğu bulunmuştur. Canlının DNAsında, türüne ait her bilgi, bir eşik dahilinde vardır. Dolayısı ile hiç bir tür diğerine dönüşemez.

Ayrıca, bir türdeki canlılar başka türlerdeki canlılarla çiftleşememektedir.

 

İŞLEVSİZ ARAÇ 1: Benzerlik 3

Çeşitlilik ise, DNA`ya yeni bir bilgi eklenmesiyle değil, zaten var olan  bilginin ortaya çıkmasıyla oluşmaktadır. Çünkü tür yaratıldığı anda, yani en başta, bu özelliklerin tümüne sahiptir.

Ağustos 2010 tarihinde İngiltere`de siyahi bir çiftin beyaz tenli, mavi gözlü ve sarışın çocuğu olunca evrimci bilim dünyası şaşkına döndü. Halbuki Hz. Adem`in çocukları için, “Mendel yasaları”na göre bu, olmayacak bir olay değildir.

 

İŞLEVSİZ ARAÇ 1: Benzerlik 4

Ernst Heackel 1901`de insan embriyosunun, anne karnındaki gelişimi sırasında önce balık, sonra sürüngen özellikleri gösterdiğini, en son olarak da insana dönüştüğünü kurguladı ve kendisinin de sonradan kabul ettiği sahte çizimler yaptı. Bilimsel verileri çarpıtan Heackel insanları 100 yıl aldattıkdan sonra M. Richardson ve ekibi 1997 yılında gerçeği ortaya çıkardı.

Sahte çizimler (Ernest Heackel)  Bilimsel resimler ( Michael Richardson)

 

İŞLEVSİZ ARAÇ 2: Hayat ağacı 1

Darwin iddia ettiği benzerlikten bir “sanki” ağaç kurguladı. İnsanı ve tüm hayvan- bitki türlerini o ağaca koydu. Tüm türleri o ağacın dallarına benzetti. Dallar tek bir gövdede, tek hücreli canlıda birleşiyordu.

 

İŞLEVSİZ ARAÇ 2: Hayat ağacı 2

Fosil kayıtlarına göre, tüm türler, doğa tarihi sahnesinde bir anda beliriyordu. Dolayısı ile türler arası farklılık, ağaç yerine, birbirinden bağımsız çubuklar  şeklindedir.

Fosil kayıtlarına göre, günümüzden 530 milyon yıl önce “Kambriyen Dönemi”nde, (hiç bir ataları olmadan) bir anda 100`e yakın tür ortaya çıkmıştır.

 

İŞLEVSİZ ARAÇ 3: Ortak ata 1

Darwin, hayat ağacındaki çizimiyle, günümüzdeki türlere ait bir çok ata (ara form) olduğunu iddia etmiş oluyordu. Sözde evrim çok uzun sürdüğünden bu ara formlardan yer altında milyarlarca olmalıydı... HAYALİ ÇİZİMLER

 

İŞLEVSİZ ARAÇ 3: Ortak ata 2

Tahmin edeceğiniz üzere, bu masalını doğrulayacak hiç bir fosil bulamadı ve gözlem yapamadı.

Halbuki dünyada her yıl binlerce fosil bulunmaktadır. Ancak hepsi de günümüzdekinin aynısı canlılara ait fosillerdir.

Evrimci Dawkins, insanla maymunun hayali ortak atasını ancak kalem ile işaret edebilmektedir. Çünkü elinde ortaya koyacak bir fosil yoktur.

 

İŞLEVSİZ ARAÇ 3: Ortak ata 3

Tanzanya Laetoli`deki 3,6 milyon yıllık insan ayak izlerinin günümüz insanından farksız olan gerçek insanlara ait oldukları anlaşılmıştır.

Turkana çocuğu iskeleti, 1,6 milyon yıllıktır ve günümüz insanı arasında hiçbir belirgin farklılığı yoktur.

Kenya`da bulunan 1,5 milyon yıllık insan ayak izinin günümüzdekinden hiçbir farkı yoktur.

 

İŞLEVSİZ ARAÇ 3:Ortak ata 4

1922`de Amerikan Doğa Tarih müzesi Md. Henry Fairfield Osborn, bulduğu tek bir azı dişi fosilini, sözde insan Maymun ortak atasının dişi, olduğunu ilan etti! Bir çok sözde bilimsel otorite Osborn`u destekledi. Dişin sahibinin evine varıncaya kadar rekonstrüksiyon resimleri çizildi.

 

1927`de iskeletin öbür parçaları ve dişin Amerikan domuzuna ait olduğu bulundu. Yandaki “Nebraska adamı” hayali çizimiyle beraber hemen literatürden çıkartıldı. 


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler