Dr. Oktar Babuna’nın İran Press TV ile canlı bağlantısı -16.08.2017


Kaveh Taghvai:

Konuğumuz politika yorumcusu Oktar Babuna, bu ziyaretin önemini açıklamak üzere bizlere katılıyor.

İran Silahlı Kuvvetlerinin Genel Kurmay Başkanı’nın Türkiye’ye ziyarete gidişi, bir ilk oluşturuyor. Siz bunu nasıl yorumluyorsunuz? 

Oktar Babuna:

Evet, öncelikle yüzyıllardan bu yana kardeş ülkemiz ve Türkiye’nin çok önemli bir müttefiki olan büyük ve asil İran halkına kendi selamlarımı ve Sn. Adnan Oktar’ın selam ve sevgilerini iletiyorum. Şii kardeşlerimizi seviyoruz., Iranlı kardeşlerimizi seviyoruz. 

Evet, sizin de belirttiğiniz gibi, İran Silahlı Kuvvetlerinin Genel Kurmay Başkanı Tümgeneral Muhammad Bakır’ın Türkiye ziyareti, bir ilk. Kendisinin ziyaretinden onur duyuyoruz. Ve böyle bir zamanda kendisinin burada bulunması son derece önemli. Çünkü Suriye’de, Irak’ta, Türkiye ve İran’ın komşu ülkelerinde bir çok olaylar oluyor. Bu yüzden askeri ve diğer tüm açılardan ittifakımız Orta Doğu’ya barış getirmek için olağan üstü kritik öneme haiz. Özellikle şu anda Suriye’de neler olup bittiğini biliyorsunuz. DAEŞ var ve başka şeyler de oluyor o topraklarda.

Ve Iran’la ittifakımız sayesinde, Türkiye ve aynı zamanda Rusya ve diğer Müslüman ülkelerin de katılımıyla Suriye’ye barış getirilebilir. Bildiğiniz gibi Suriye’de birçok şey oluyor. Bu olup bitenin bir de arka planı var. 

Ve büyük alim,  İslam alimi Hamaney, Ayetullah Hamaney ve İran yönetimi de Şii ve Sünniler arasındaki suni çatışmanın arkasında İngiliz derin devletinin bulunduğuna dair açıklamalar, beyanatlar yaptılar. Bizlerin bu tuzağa düşmememiz lazım. Biz Şii kardeşlerimizi seviyoruz, Şiiler mükemmel Müslümanlardır. Sünniler olarak, bizler de aynı Allah’a iman ediyoruz, aynı Kur’an’a iman ediyoruz ve Peygamber efendimizin sahabelerine sevgi duyuyoruz. Bu nedenle bizlerin arasında herhangi bir çatışma olamaz. Bizler İngiliz derin devletinin bu tuzağına düşmemeliyiz. Bizim düşmanımız İngiliz devleti ya da İngiliz halkı değil, Sünni ve Şiiler arasında bir çatışma oluşturmaya çalışan İngiliz derin devletidir.

Ve bizlerin ittifakıyla, İran halkının ve Türk halkının ittifakıyla Orta Doğu’da çok güçlü bir askeri ittifak oluşacaktır. Böylece bizler bölgeye barışı getirebiliriz. Bundan sonrası çok kolay olur. 

Kaveh Taghvai:

Bu ziyaretin arkasındaki nedenlerden birisinin de – bozuşma demek istemiyorum ama Türkiye’nin Amerika’dan uzaklaşması ve aynı zamanda Türkiye ve NATO arasında var olan gerilim olduğuna dair raporlar bulunmakta. Iran’ın Türkiye’ye ziyaretinin nedenlerinden bir kısmı da bununla mı ilgili? Bir nevi arabulucuk yaparak Suriye’de bir işbirliği oluşturmak mı? 

Oktar Babuna:

Geçmişte bizim İran ve Pakistan ile birlikte CENTO adında bir paktımız vardı aslında. İran bizim asırlardır kardeş ülkemiz. İranlılarla biz her daim kardeş olmuşuzdur, yani bu yeni birşey değil. İran bizim doğal müttefikimiz.

Ama önemli olan, bildiğiniz gibi bir yıl önce, Türkiye’de bir askeri darbe girişimi oldu.

Bahsettiğimiz konuya dair size çok iyi bir delil vermek istiyorum, darbe gecesi Kıbrıs’ta, Güney Kıbrıs’ta İngiliz askerleri, 10binden fazla, hatta İngiliz medyasında belirtildiği kadarıyla 20 bin kadar İngiliz askeri vardı ve aynı zamanda İngiliz savaş gemileri ve askeri jetleri Türkiye’yi işgal etmeye hazır bekliyorlardı. Bildiğiniz gibi bu Türkiye Cumhurbaşkanı için önemli bir konu. Bu Türkiye yönetimi için de çok büyük bir olay.

Ve Türk halkı için de büyük bir tehlike. İngiliz derin devleti Sykes-Picot anlaşmasıyla Müslüman ülkeler arasına sınırlar çizdi ve Müslüman ülkeleri böldü ve Şii-Sünni çatışması oluşturmaya çalıştı. Yani bizim düşmanımız, Türkiye’nin düşmanı aynı zamanda Birleşik Devletler ve bir çok Avrupa ülkesini de kontrolü altında tutan İngiliz derin devletidir. Ve bizler İngiliz derin devletinden kendimizi çok çok uzak tutuyoruz.

Tabii ki bu günlerde, İran ve Rusya ile bölgeye barış getirmek üzere yapacağımız ittifaklar olağan üstü hayati öneme sahip. Bildiğiniz gibi Rus yönetimi de İngiliz derin devleti aleyhinde çeşitli açıklamalarda bulundu. Yani bizim kardeş ülkemiz İran, Türkiye ve Rusya, çok güçlü bir askeri ittifak ile barış getirebilir ve Suriye’de olup biteni durdurabilir. Biz Suriye’nin bölünmesini istemiyoruz. Biz Suriye’nin bütünlüğünün korunmasını istiyoruz, biz Irak’ın bütünlüğünü istiyoruz, ve tabii ki İran’ın da bütünlüğünü, Rusya’nın da bütünlüğünü ve Orta Doğu ülkelerinin de bütünlüklerini istiyoruz.

Ama bizlerin ittifakı çok çok gerekli ve bu dönemde Genel Kurmay Başkanının

Türkiye ziyaretinin olağanüstü hayati bir önemi var ve bu bizi onurlandırıyor. Biz aynı zamanda Başkanınız Sayın Ruhani ve büyük İslam alimi Sayın Hamaney’i de Türkiye’ye davet etmek istiyoruz. 

Kaveh Taghvai:

Evet, biz kendisinden İran’ın lideri olarak bahsediyoruz. Teşekkürler.

Politika yorumcusu Oktar Babuna bizimleydi. Teşekkürler. 

 

 

 


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler