Bedenimizdeki Ayetler - 6 - Dr. Ahmet Günay, Dermatoloji Uzmanı (21 Aralık 2011)

Dr. Ahmet Günay, Dermatoloji Uzmanı (21 Aralık 2011)

 

OKTAR BABUNA: İyi akşamlar sayın izleyicilerimiz. Bugün yine bir Bedenimizdeki Ayetler programında birlikteyiz. Çok değerli bir konuğumuz var. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi dermatoloji, yani cilt hastalıkları uzmanlarından Sayın Dr. Ahmet Günay Hocamızla birlikteyiz. Hocam hoş geldiniz. Nasılsınız?

DR. AHMET GÜNAY: Teşekkür ederim sağolun. Sizler nasılsınız?

OKTAR BABUNA: Çok şükür. Hocam, eğer uygun görürseniz cildimizin mucizevi yapısından başlayalım, nasıl yapısı var? Ondan sonra da hastalıklar tabii cilt hastalıkları, çok büyük organımız olduğu için hatta en büyük organımız, hastalıkları da çok yaygın. Herkesi ilgilendiren ve herkeste olabilen hastalıklar, rahatsızlıklar. İzleyicilerimizi bilgilendirelim isterseniz.

DR. AHMET GÜNAY: Doğrudur. En çarpıcı sözü söylediniz. Cilt hakikaten vücudun en ağır ve büyük ölçümü olan bir organı. Bu yüzden de en büyük organı diyebiliriz. Bu yüzden de en fazla hastalığı üzerinde barındıran organımız. Burada bir çok şeyin mikrobun, bakterinin ciltten geçtiğini düşünürsek dışarıya karşı da bir koruma vazifesi yaptığından dolayı yine çok önemli hastalıkları barındıran ve içeri geçmesini ya da geçmemesini sağlayan bir organımız. Cildin yapısı üç tabakadan yapılı. Bir, üst deri ki bu ölüp atılan bir deri. Kabuklanma, kepeklenme şeklinde vücuttan atılan bölümü. Biz epidermis diyoruz tıp dilinde, buna üst deri diyelim biz. Orta deri, burada yağ hücreleri, yağ bezlerinin bulunduğu ve kolajen liflerin, estetikte çok önemli olan cildin gerginliğini ve sağlığını sağlayan, sarkmasını önleyen kolajen liflerin bulunduğu orta deri.

...


A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler