Bedenimizdeki Ayetler - 3 - Op. Dr. Nusret Baş, Katarakt ve Refraktif Cerrahi Uzmanı (23 Kasım 2011)

Op. Dr. Nusret Baş, Katarakt ve Repraktif Uzmanı (23 Kasım 2011)

CİHAT GÜNDOĞDU: Merhaba sayın izleyenlerimiz. Bir Bedenimizde Ayetler programımıza daha hoş geldiniz. Bugünkü konuğumuz Sayın Dr. Nusret Baş. Hoş geldiniz Hocam.

NUSRET BAŞ: Teşekkür ederim sağolun.

CİHAT GÜNDOĞDU: Nusret Baş Hocamız göz doktoru. Op. Dr. Göz uzmanı kendisi, göz cerrahı. Özellikle Türkiye’de yaptığı 60 bine yakın özellikle lazer cerrahisi alanında yaptığı operasyonlarla tanınıyor, bu konuda çok ünlü. Göz konusunu konuşmak gerektiğinde tabii ki bu konunun uzmanı olarak Nusret Hocamızı yanımızda görmekten mutluluk duyuyoruz.

Kısa bilgi vereyim Hocamız hakkında; kornea hastalıkları ve lazer göz cerrahisi alanında özellikle uzman. Dünyada bu konuda tanınıyor, Avrupa’da özellikle. Laseki kitabının yazarlarından. Gözün lazer cerrahisi konusundaki bir kitap. Ve lazer göz cerrahisini Türkiye’de başlatan ilk cerrahlardan biri. Son 17 yıldır bu konuda çalışmaları var. Bu güne kadar 60 bini aşkın başarılı göz operasyonuna imza atmış bulunuyor. Avrupa ve Amerikan Reklaktif ve Katarakt Cerrahisi Toplulukları’na üye.

Evet Hocam, göz deyince tabii bedenimizdeki pek çok ayetten yalnızca bir organımız ama başlı başına Allah’ın yarattığının apaçık bir delili olarak karşımızda duruyor. Bir tane de değil iki tane hem de.

NUSRET BAŞ: Tabii, programımızın ismi Bedenimizdeki Ayetler. Bundan maksat benim anladığım; baktığınız zaman ibret alabileceğiniz, baktığınız zaman Yaratanı size hatırlatan şeyler olarak anlıyorum. Herhalde bu niyetle siz de bu ismi koydunuz. Tabii dışarıya baktığınız zaman Allah-ü Telala’yı hatırlatan, onun varlığını birliğini hatırlatan ayetler çok fazla gören gözler için. Ama insan bedeninde gerçekten bunu en yüksek seviyede görüyorsunuz. Yine bir söz var zannediyorum Yunus Emre’nin, “kendini tanıyan Rabbini tanır.” Yani bundan maksat yine öyle zannediyorum ki; bedende öyle ayetler var ki her bedendeki olağanüstü hal size Rabbinizi hatırlatır ve onu tanıtır diye. Tabii biz gözcüyüz, Allah-ü Tela bedendeki her şey çok güzel yaratmış. Ben gözü örnek verirken diyorum ki; eğer Rabbimiz gözü gözümüzün çukurunda yaratmasaydı da alnımızın üzerinde yaratsaydı ne felaket bir şey oldurdu. Şimdi gözümüzün üzerinde sağlam bir kaş yapısı var ve kemik var, burada burun var, burada elmacık kemiği var göz korunmuş. Üzerine kapak gelmiş ve bir çukurun içine yerleştirilmiş o da yetmiyor, gözümüz neredeyse bir santim kadar geriye gedebilir amortisör yastık içerisinde. Ve iki tane bir tane de değil. Çünkü üç boyutlu görmek ancak iki tane olarak mümkün olabilir. Yani her şeyde bir ayet var. Dolayısıyla bütün organlarımızda o ayetler var ama gözde bunun herhalde en üst seviyesi mevcut diyebilirim.

 


A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler