Bedenimizdeki Ayetler - 2 - Prof. Dr. Fatih Avşar, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hst. Eski Başhekimi (2 Kasım 2011)

Bugün çok değerli bir konuğumuz var, Prof. Dr. Fatih Avşar Hocamız bizimle birlikte. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eski Başhekimlerinden. Genel cerrahi uzmanı kendisi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hst. Eski Başhekimi Prof. Dr. Fatih Avşar ile genel cerrahi dalındaki rahatsızlıklardan, hastalıklardan bahsedeceğiz. Hocamızın uzmanlık konusu genel cerrahi. Genel cerrahi çok geniş bir saha. Kısaca bir tanımlama yapmak gerekirse, hangi hastalıklar sizin sahanıza giriyor? Hangi hastalıkların tedavisinde genel cerrahi önemli?

FATİH AVŞAR: Şöyle arz edeyim; 15 yaş ve üstü olan bireylerin kadın ve erkek olsun, hastalıkların ameliyatla tedavisini konu edinen bir bilim dalı. Tabii eskiden çok genişmiş çalışıldığı sahalar bakımından. Şimdi artık sindirim sistemi cerrahisi, yemek borusundan son bağırsağa kadar olan sistemin cerrahi hastalıkları. Meme, tiroit, paratiroit dediğimiz organlar bir de periferik damar cerrahisini içine alan bir disiplin diyelim. Eskiden tabii bu tip hastalıkların tedavisi için büyük kesilerle çalışılırmış, şimdi artık daha ziyade minimal invaziv cerrahi dediğimiz doğal açıklıklardan yani vücuttaki normal olarak oluşan doğal deliklerden veya bizim sonradan meydana getirdiğimiz cerrahın kendi açtığı deliklerden küçük bir kesiyle yapılan büyük ameliyatların içerildiği bir bilim dalı.

 




DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler