Allah tüm evreni ve içindeki sistemleri aynı anda kontrolü altında tutar


 

Yüce Allah evrenitek bir noktadan büyük bir patlama ile yaratmıştır.
Bütün patlamalar var olan düzeni bozarken Big Bang adı verilen bu patlama ile evrende sıfır hacimden yani yokluktan muazzam bir düzenle 300 milyar galaksi oluştu.
İçinde bulunduğumuz Samanyolu galaksisi bu 300 milyar galaksiden sadece biridir.
Samanyolu galaksisinde 250 milyar yıldız vardır. Güneş bu 250 milyar yıldızdan biridir.
Görünür evrendeki Güneş gibi yıldızların sayısı 1024 tür. 1024, milyar kere milyar kere milyondan bile daha büyük olan, muazzam bir rakamdır.Allah dünyayı uçsuz bucaksız evren içinde bir yaşam yeri olarak yaratmıştır. Sonsuzluk içinde yok denecek kadar az yer kaplayan bir dünyada yaşıyoruz. Aslında sadece Dünyamız değil, galaksimiz bile evren içinde son derece ufak bir yer kaplamaktadır. Bu durumda evrenin muhteşem büyüklüğü içinde kendinizin ne kadar yer kapladığını bir düşünün.
Bu 1024tane yıldızın her birindeki tek bir toz tanesi dahi Allah'ın her an kontrolündedir. Her bir gezegenin, 1024tane yıldızdan herbirinin, 300 milyar galaksiden herbirininhareketi, dönüş hızı, sıcaklıkları, uzaklıkları Allah'ın Katında belirlenmiştir ve her an yaratılmaktadır. Allah, insanın haberi dahi olmadan yeryüzündeki sayısız dengeyi her an her saniye korur. Uzay boşluğundaki kusursuz denge korunurken, birkaç saniye içinde vücudun her milimetre karesinde olağanüstü komplekslikte ve mükemmellikte, aynı zamanda hayranlık uyandırıcı bir hızda çeşitli işlemler gerçekleşir. Örneğin;

SİZ BU FİLMİ İZLERKEN GEÇEN HER SANİYEDE...
Her saniyede- Gözünüzde yaklaşık 100 milyar işlem yapıldı.
Her saniyede- Vücudunuzda 50 milyon hücre öldü
Her saniyede- Ölen hücrelerin yerine 50 milyon yeni hücre yaratıldı
Her saniyede- Gözünüzden beyninize 10 milyon bit’lik bilgi gönderildi.
Her saniyede- 100’er trilyon hücrenizin her birinde, 10 milyon enerji molekülü (ATP) üretildi.
Üstelik bu işlemler sadece sizin vücudunuzda değil, şu anda yeryüzünde yaşayan 7 milyar insanın HER BİRİNİN VÜCUDUNDAHER SANİYE GERÇEKLEŞTİ.  Çünkü 7 milyar insanın 100 trilyon hücresinin her biri her an Allah’ın kontrolündedir.
Kendi içinizde ve etrafınızda, her an her saniye gerçekleşen bu olayların farkında mısınız?
Her saniye korunandengeler uzay ve insan vücudu ile sınırlı değildir;
Aynı anda 500 binden fazla çeşidiolan katrilyonlarca bitkinin her biri fotosentez yapar, aynı anda oksijen oranı canlıların yaşayabileceği şekilde ayarlanır.

GEÇEN BİR SANİYE İÇERİSİNDE...

Karada, yer altında  ve denizin derinliklerinde yaşayan 2 milyon türde çeşit çeşit hayvan ve bitki mükemmel sistemleri ile yaşamlarını sürdürmeye devam etti.
10.000 türden oluşan 100 milyar kuş , 40.000 türden oluşan trilyonlarca balıktankimi avlanarak, kimi göç ederek, kimi yavrularını besleyerek geçirdi bu bir saniyeyi. Her birinin sindirim sistemi, solunum sistemi kusursuz bir biçimde işledi. Kemikleri,kasları, gözleri, ayakları, yüzgeçleri tam olması gereken işlemleri yaptı. 
Örneğin bu sinek, saniyede 500 kere kanat çırptı. İnsanın kolunu saniyede 500 kez açıp kapaması asla mümkün değilken yeryüzündeki triyonlarca kanatlı sinek geçen 1 saniye içinde 500 kere kanat çırptı.
Sayıları 10 kentilyon (10,000,000,000,000,000,000) gibi olağanüstü bir rakamı  bulan 1,5 milyon tür böcek hassas antenleri, haberleşmek için kullandıkları kimyasallar, savunma ve saldırı amaçlı kullandıkları zehirleri, avlanma ve kamuflaj taktikleri gibi sayısız özellikleri ile yaşamlarını devam ettirdi.
Tüm bu sistemlerin her birini aynı anda kontrolü altında tutan herşeyden haberdar olan benzersiz aklın ve sınırsız ilmin sahibi Yüce Allah’tır.
Hayvanlar aleminde aklın kavrayabileceğinin çok çok üstünde sayıdakicanlı, yaşamını kusursuz bir biçimde sürdürüyorken;

GEÇEN HER SANİYEDE...
Güneş'ten gelen her bir foton 300.000 km yol katetti; böylece renkler oluştu.
Her saniyede yağmurlarla yeryüzüne 16 milyon ton su indi
Her saniyede,300 milyar galaksiden biri olan Samanyolu Galaksisindeki 250 milyar yıldızdan biri olan Güneş, 564 milyon ton hidrojeni 560 milyon ton helyuma çevirdi. Bu sayede Dünya’ya ısı ve ışık enerjisi sağladı.

Kendi içinizde ve etrafınızda, her an her saniye gerçekleşen bu olayların farkında mısınız?
Dünyada bulunan ağaçların tümünde kaç yaprak olduğunu bilebilir misiniz?
Peki ya ve her yaprakta ne kadar atom bulunduğunu?
Yerin içinde ve yüzeyinde kaç tane kum taneciğinin bulunduğunu hiç düşündünüz mü?
Ya da yağan yağmur damlalarının sayısını?
Yeryüzünde kaç milyar bitki ve hayvan çeşidinin olduğunu biliyor musunuz?
Peki  Hz. Adem'den beri yaşayan, şu anda yaşamakta olan ve kıyamete kadar da yaşayacak olan insan sayısını, o insanların vücutlarındaki hücre sayısını, o hücrelerde üretilen protein sayısını bilmeniz mümkün mü?
Yüce Rabbimiz tüm bu saydıklarımızı, uzayın boşluğunda kaç tane gezegen ve kaç tane gök taşı olduğunu, yıldızların sayısını, atomun çekirdeğinin çevresinde dönen elektronların sayısını bilir.Bunları herbiri Alemlerin Rabbi olan Allah’ın izni ile hareket etmektedir. Allah her şeyden haberdardır, ilmi sonsuzdur.

Allah’ın, gökte ve yerde olanların hepsini bilmekte olduğunu bilmiyor musun? Gerçekten bunlar bir kitaptadır. Hiç şüphesiz bunlar(ı bilmek), Allah için pek kolaydır. ( Hac Suresi, 70)

İNSAN VÜCUDUNDAN MUHTEŞEM RAKAMLAR ve DETAYLAR

  • Vücuttaki üreme ve kan hücreleri hariç bütün hücreler,her saniye yaklaşık 2000 protein üretirler. 7 milyar insanın HER BİRİNİN yüz trilyon hücresinin HER BİRİNDE bu işlem mutlaka gerçekleşir.
  • Yetişkin bir insanın vücudundaki 100 trilyon hücre, her saat yaklaşık 150.000.000.000.000.000.000 (150 kentilyon) amino asidi kusursuzca organize ederek protein zincirleri oluşturur.
    Dikkat edin! Protein zincirleri oluşturmak için 7 milyar insanın 100 trilyon hücresi her saat 150 kentilyongibi aklın kavrayabileceğinin çok üstünde bir rakamda amino asidi organize ediyor.
  • Her hücre bölünmesi sırasında 3 milyar harften oluşan 1 milyon sayfalık 1000 ciltlik bir kütüphane olan DNA kopyalanır. Dünyadaki 7 milyar insanın100 trilyon hücresinde bu muhteşem bölünme işlemi aynı kusursuzlukla sürekli olarak gerçekleşir.
  • Bir ribozom, protein zincirine saniyede 20 aminoasit ekleyebilir. Dünya üzerindeki tüm insanların 100 trilyon hücresinin her birinde oldukça kapsamlı protein sentezi her saniye kesintisiz olarak gerçekleşir.
  • Beyinde sayıları 10 milyar civarında olan sinir hücreleri bulunur ve bu hücreler arasındaki iletişim 100 trilyon bağlantı ile sağlanır.
  • İki beyin yarımküresi arasında saniyede 4 milyar bilgi alışverişi yapılır. 
    Beyin her saniye, dışarıdan ve vücudun içinden gelen 750 milyon uyarıyla ilgilenir.
  • Tek bir sinir hücresi aynı anda 200.000'den fazla bilgiyi nakledebilir.
  • Farkında mısınız? Bütün bu işlemler, DÜNYADA 7 MİLYAR İNSANIN HER BİRİNİN BEYNİNDEKİ10 MİLYAR SİNİR HÜCRESİNİN HER BİRİNDE HER SANİYE GERÇEKLEŞİR.
  • Damarlardaki beyaz kan hücreleri, vücuttaki 10 milyar hücreyi 2 saniye içinde sağlık kontrolünden geçirir. Bu sağlık kontrolü dünyada yaşamış ve yaşayan tüm insanlarda gerçekleştirilmiştir, hali hazırda 7 milyar insandasürekli gerçekleştirilmektedir.
  • Her nefes alındığında akciğerlerin üzerindeki 300 milyondan fazla kesecik açılıp kapanarak havayı vücudun içine alır. Her 3 saniyede bir nefes alan 7 MİLYAR İNSANIN TÜMÜNÜN vücudundaki bu hücreler ve kesecikler, istisnasız aynı görevi yerine getirirler.

DOĞADAN MUHTEŞEM RAKAMLAR ve DETAYLAR

  • İnsanlardan daha iyi duyan, ultraviyole ışınlarını görebilen sinek kuşunun kalbi, gün boyunca dakikada 300-1200 kez çarpar. Yeryüzündeki tüm sinekkuşlarının kalbi de doğdukları günden itibaren dakikada 300-1200 kez çarpmaya devam etti.
  • Bir kilo bal üretilebilmesi için 40.000 adet arının 6 milyon çiçeği dolaşması gerekir.
  • Dünyanın en hızlı bilgisayarlarından biri saniyede 16 milyar aritmetik işlem yapabilir. Bal arısı ise aynı sürede daha az enerji harcayarak 10 trilyonluk işlem yapma kapasitesine sahiptir.
  • Bakteriler bize soluduğumuz oksijeni sunarlar. Siyanobakteriler, algler ve denizleri dolduran diğer minik organizmalar havaya her sene yaklaşık 150 milyar kg oksijen salarlar.
  • Küçücük bir karınca yaklaşık 500.000 sinir hücresine sahiptir. Bu olağanüstü sistem sayesinde karıncalar oldukça değişik iletişim yöntemleri kullanabilirler. Avlarını bulmaktan birbirlerini takip etmeye, yuvalarını kurmaktan düşmanlarıyla savaşmaya kadar birçok faaliyeti sahip oldukları bu özel sinir ağının vesilesiyle gerçekleştirebilirler.
  • Her yıl yeryüzüne sayısı belirlenemeyecek kadar çok kar tanesi düşmektedir ve bunların tümü birbirlerinden farklı şekillere sahiptirler.

Allah, sonsuz aklı ile insanların kavrayamadıkları, henüz detaylarını keşfedemedikleri sistemler yaratmıştır.Milyonlarca, milyarlarca detay bir araya getirilmiş, en güzel ve en kusursuz şekli ile insana sunulmuştur.  İnsan, her an kopyalanan DNA'sı, her an aldığı nefes, her an atan kalbi, her nefeste soluduğu oksijen, her an dönen Dünya, besin döngüsü, su döngüsü, azot döngüsü, her an hareket eden atomlar ve daha sayısız detay sayesinde yaşayabilmektedir. 

Yoktan var eden, her şeyi dilediği gibi takdir eden ve onları her an dilediği gibi yaratmaya kadir olan Yüce Allah için kuşkusuz bu son derece kolaydır. 

Gaybın anahtarları O'nun Katındadır, O'ndan başka hiç kimse gaybı bilmez. Karada ve denizde olanların tümünü O bilir, O, bilmeksizin bir yaprak dahi düşmez; yerin karanlıklarındaki bir tane, yaş ve kuru dışta olmamak üzere hepsi (ve herşey) apaçık bir kitaptadır. (En’amSuresi, 59)

Her an yaşanan bu mucizeleri fark eden insanın yapması gereken ise Alemlerin Rabbi olan Allah’ın büyüklüğünü düşünmek,her bir nimet ve güzellik karşısında Allah'a sürekli şükretmektir. Çünkü Kuran'da bildirildiğine göre hesap günü geldiğinde her insan kendisine sunulan nimetlerden sorguya çekilecektir.

Size her istediğiniz şeyi verdi. Eğer Allah'ın nimetini saymaya kalkışırsanız, onu sayıp-bitirmeye güç yetiremezsiniz. Gerçek şu ki, insan pek zalimdir, pek nankördür. (İbrahim Suresi, 34)


DEVAMINI GÖSTER