Afrin hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sayın Adnan Oktar'ın 12 Şubat 2018 tarihli A9 TV röportajından


VTR: Merhaba, ben İzmir’den Almar. Afrin hakkında ne düşünüyorsunuz?

ADNAN OKTAR: Yakışıklı Almar, Afrin’in alınması gerekiyor. Fakat belki acele etmeyebiliriz çok acele etmeden sararak, sararak adım adım. O 360 derece sarma çok önemli, zaten herhalde genelkurmay bunu çok iyi bilir de ben usulen söylüyorum. Asker bu işin kitabını yazmış mükemmel bilirler. Yalnız şu tünel işi ona girsinler bence tünel işine. Alttan evlere süper olur, “merhaba biz geldik” gibisinden. Şehrin ta ortasına kadar girebilirler tünelle. Mesela şehrin meydanını alabilirler tünel kazarak, şehrin meydanı direkt orada asker birden ortaya çıkabilir hiçbir şey de yapamazlar. Çünkü evlerde şimdi bunlar köpek gibi saklanıyorlar. İt gibi titreyerek bekliyorlar. Meydanına çıksan hiçbir şey yapamaz. Bu Osmanlı savaş taktiği, kurt kapanı. İslamiyet’ten sonra hilal taktiği deniliyor, evet o olabilir. Bir de riskli bölgeleri önceden topçu ateşiyle sakinleştirmek. Mesela risk alanlarını meydanları özellikle, oraya tuzak kurmuş olabilirler. Boş meydanlar, askerin çıkarma yapabileceği, inebileceği yerler. Bilmiyorum şehrin krokisi olmadığı için bir şey diyemiyorum ama şehrin mutlaka boş bir meydanı vardır. Oranın önce topçu ateşiyle bir biftek hale getirilmesi gerekiyor. Sonra tünel kazılarak oradan, hem paraşüt indirmesi yapılır hem tünelle içeri girilebilir. Çünkü biraz uzun sürebilir o şehir savaşı olacağı için belki bir-iki ay, iki-üç ay sürebilir. Çünkü çok özenli çalışma yapması gerekiyor askerin. Tünel de çok büyük kolaylık olur.

Afrin’in haritası geldi. Şimdi şehrin kuş bakışı resmi olması lazım. Tabii genelkurmayda vardır bu. Boş alanların özellikle çok iyi bombardımanla bir kere pirzola gibi dümdüz edilmesi gerekiyor. Çünkü bomba yerleştirmiş olabilir, bilmem ne yerleştirmiş olabilir, böyle meskun mahaller yani risk olabilecek her yeri iyice döverek sakinleştirmek lazım. O zaten çok moral yönden de onları çökertir daha kolaylaştırır.

Afrin’in kuş bakışı resmi olsa çok iyi olur. Askeri harita bu tabii o onu vermezler de ama olsa oradan anlayabiliriz. Tabii ben bir vatandaş olarak fikir söylüyorum. Yoksa genelkurmay bunun kitabını yazar mükemmel halleder. Askerimiz muazzam bu konuda muhteşem. Tabii dürbün çok kullanılması gerekiyor, çok güçlü dürbünler hem havadan hem karadan en ufak bir hareketi ve kıpırtıyı izlemek. Mesela binlerce dürbün kullanılabilir, çok fazla dürbün kullanılması lazım, teleskop gücünde dürbünler. En ufak bir hareketi oradan oraya geçişi falan her şeyi tespit etmek açısından önemli. Ama abluka işi bitirir. Ablukayla zaten konu bitmiş oluyor. Ablukada an kalmış zaten çok az. Abluka yapıldıktan sonra aldık denebilir. Avucuna düşmüş zaten yani avucunun içinde, yaşasa ne olur dursa ne olur kaçsa ne olur fark etmez.


DEVAMINI GÖSTER