AKILLI KARGA

ETİKETLER:

Canlıların davranışlarını gözlemleyen bilim adamları her seferinde mucizelerle karşılaştıklarını itiraf ediyorlar. Bilim adamlarını bu kez hayrete düşüren canlı ise; Betty adında bir karga.
 
Corvus moneduloides türüne ait bu kargalar Pasifik Okyanusu ' ndaki New Caledonia adasında yaşamaktalar. Bu canlıların çalı çırpı kullandıkları, bu sayede ulaşamayacakları kovuklardaki besinleri elde ettikleri bilinmekteydi. Ancak Betty ' nin laboratuvarda büktüğü metal çubuk, doğada bulunmayan bir malzeme. Ayrıca doğadaki çalı çırpıların metal gibi bir esneme özelliği bulunmuyor. Dolayısıyla bu çok şaşırtıcı bir sonuç. Çünkü bir hayvan, bir metal çubuğu etraftaki diğer nesnelerin arasından seçiyor ve bunu belli bir işi halletmede araç olarak benimsiyor. Betty ' nin davranışındaki aklın temelleri bilim adamları için tam bir bilmece. Araştırmayı gerçekleştiren bilim adamları şu yorumu yapıyor:
 
“Ortada taklit edebileceği bir model yoktu Hayvanların, geçmişten gelen yüklü miktarda deneyim olmaksızın, nesneleri araç olacak şekilde bilinçli olarak değiştirebilmeleri hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz.”
 
Karganın hayranlık uyandıran bu hüner gösterisi Allah'ın göklerde ve yerde yarattığı düzendeki mükemmelliğin apaçık delillerinden birisidir. Bu aletleri yapmayı kargaya ilham eden Allah'tır. Allah, yarattığı canlılara akıl ilham ettiğini ayetlerinde şöyle bildirir:
 
"Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlarda, ağaçlarda ve onların kurdukları çardaklarda kendine evler edin. Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda yürü-uçuver. Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vardır." (Nahl Suresi, 68-69)
 

A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500
DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler