İnşaAllah ve MaşaAllah zikrindeki sırlar

ETİKETLER:


 

İnşaAllah ve MaşaAllah Zikrindeki Sırlar

İnşaAllah ifadesi  Allah izin verirse demektir.  Yüce Allah bizlere Kuran’ı Kerim’de Kehf Suresi’nin 23 ve 24. ayetlerinde inşaAllah denilmesi gerektiğini şöyle bildirmiştir.

Hiçbir şey hakkında: "Ben bunu yarın mutlaka yapacağım" deme. Ancak: "Allah dilerse" (inşaAllah yapacağım de). (Kehf Suresi, 23-24)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de inşaAllah demenin önemini birçok hadisi ile bildirmiştir:

Bir kişinin bütün sözlerinde inşaAllah demesi, onun imanının kemalindendir. (Taberani)
 “İnsanlar için inşaAllah demekten daha faziletli itaat edicilik yoktur’ (Hadis-i Şerif)

ADNAN OKTAR:  ‘İnşaAllah’ bir zikirdir. ‘La İlahe illAllah’ gibi, ‘subhanAllah’ gibi, ‘Allah-u Ekber’ gibi, ‘elhamdülillah’ gibi bir zikirdir. Allah’ı zikretmektir. Dolayısı ile bereketlidir.17 haziran 2010 aksu_tv_kackar_tv

MaşaAllah ifadesi Kuran’ı Kerim’de Kehf Suresi 39. ayette yer almaktadır.

"Bağına girdiğin zaman, 'MaşaAllah, Allah'tan başka kuvvet yoktur' demen gerekmez miydi? ( Kehf Suresi, 39)

Bu ayette "maşaAllah" kelimesinin önemine dikkat çekilmektedir. MaşaAllah " Allah'ın dilemesiyle anlamında kullanılan bir ifadedir. Müminler Allah'ın yaratışındaki üstün sanatı ve kudreti ifade etmek istediklerinde maşaAllah, Allah ne güzel yaratmış der ve Allah'ı tesbih ederler. 

Maşallah Ve İnşaallah’ı Sık Sık Tekrarlamanın Önemi

Küçük büyük her türlü olay Allah'ın bilgisi dahilinde gerçekleşir. MaşaAllah ve İnşaAllah ifadelerini kalpten hissederek kullanmak, çevredeki kişilere de her şeyin sahibinin Allah olduğunu, her olayın kaderde ve Allah dilerse gerçekleştiğini hatırlatır. Her şeyi yapanın Allah olduğunu sık sık hatırlatmak insanlara çok büyük fayda verir.

ADNAN OKTAR:  İnşaAllah ve maşaAllah’da bir sır var. O sözlerde, o zikirde, dünya harekete geliyor. O zikrin içinde özel bir etki var. Bakın, “inşaAllah maşaAllah, inşaAllah maşaAllah” dünya dayanamıyor. Küfür erimeye başlıyor, bu söze dayanamaz küfür. Ve Mehdiyet’in kılıcıdır inşaAllah, maşaAllah. Bir sır var ki, biz bu kadar ısrarlı söylüyoruz, tekrarlı söylüyoruz. Allah söylüyor “tekrar edin” diyor, biz de tekrar ediyoruz. (15 Ağustos 2011)

İnşaallah Ve Maşaallah Zikirleri Şirki Darmadağın Eder

Allah her şeyin üzerinde mutlak Hakim’dir ve her şeyi bir kader ile yaratmıştır. Bu kesin gerçeğe iman eden müminler Allah’a bağlılıklarının ve teslimiyetlerinin bir ifadesi olarak konuşmalarında inşaAllah ve MaşaAllah ifadelerini sık sık kullanırlar.

 ADNAN OKTAR: Bir şey gördüğümüzde; “maşaAllah, Allah ne güzel yaratmış.” Böylece şirkten kurtulmuş oluyoruz. ‘İnşaAllah’ da; Allah’ın izni ile, Allah’ın yaratmasıyla, Allah’ın kaderde yaratması ile. Her ikisi de anti-şirk kelimelerdir, ‘inşaAllah’ ve ‘maşaAllah’. Şirke darbedir. Şirki darmadağın eden iki kelimedir. Nur Suresi’nde Allah, Allah’a şirk koşmayanların dünyaya hakim olacağını söylüyor. Şimdi yarın ben bir şey yapacağım dersem eğer Allah’ı unutarak söylersem, Allah’ın yaratacağını unutursam bu şirk olur. Ama ‘inşaAllah’, ‘Allah’ın dilemesiyle’, ‘Allah’ın kaderde yaratmasıyla’ yapacağım dersen şirkten kurtulmuş olursun. Müşrik olmamış olursun. Bir de ‘bir şey ne kadar güzel dersen’ ona ilahlık vasfetmiş olursun. Ama ‘Allah ne güzel yaratmış’ dersen şirkten kurtulmuş olursun. ‘İnşaAllah’ ve ‘maşaAllah’ Ahir zamanda şirki parçalayan Allah’ın iki zikridir. Bu iki zikir şirki parçalar. Put parçalayıcıdır, inşaAllah... 17 haziran 2010 aksu_tv_kackar_tv

İnşaallah Ve Maşaallah İfadelerinin İslam’ın Dünya Hakimiyetindeki Önemi

MaşaAllah ve İnşaAllah kelimeleri Kuran’ı Kerim’de yalnızca Kehf Suresi’nde bir arada yer alır. Kehf Suresi ahir zamana bakan çok önemli işaretler taşır.

Bu kelimelerin ebced değerleri de mucizevi bir şekilde ahir zamana ve İslam’ın dünya hakimiyetine ait tarihleri verir.
MaşaAllah kelimesinin ebced değeri:  şeddesiz 1987’e, şeddeli 2016
İnşaAllah kelimesi şeddesiz 1997, şeddeli 2027

 ADNAN OKTAR: İnşaAllah, maşaAllah dedikçe, dünya hakimiyeti adım adım ilerler. Bunun belirli bir sayısı var, inşaAllah ve maşaAllah’ın. O sayıya ulaşıldığında, hakimiyet de olmuş olacak, inşaAllah. Onun için bol bol inşaAllah ve maşaAllah’ı kardeşlerimiz kullansınlar. ..İnşaAllah, maşaAllah adım adım İslam’a, İttihad-ı İslam’a yaklaşma demektir. Her dediğinde, bir adım daha yaklaşırsın, her dediğinde bir adım daha yaklaşırsın. Allah’ın kastettiği bir limit var, o limit doluncaya kadar, o dolduğunda tamamdır, inşaAllah. 20_mart2011 çay tv kanal avrupa

İnşaallah Ve Maşaallah Zikri Hz. Mehdi (A.S.)’In Talebelerinin Sırrıdır

Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisinde Hz. Mehdi (as) ‘ın talebeleri için “Onlardan (Hz. Mehdi (a.s.)’ın talebelerinden) biri bir iş yapmak istediği zaman  inşaAllah bu işi yaparım der"  diye buyurmuştur.

ADNAN OKTAR:... Mehdi (a.s.) talebeleri de, en çok ‘inşaAllah’ı Mehdi (a.s.) talebelerinde duyacağız. ‘İnşaAllah’ı, ‘maşaAllah’ı en çok kullananlar bu kilit kelimelerle dünyaya hakim olacaklar. Sırrıdır dünyanın; ‘inşaAllah’, ‘maşaAllah’. Dünya hakimiyetinin sırrıdır. Mehdi (a.s.) talebelerinin sırrıdır. Kilit kelimesidir. Kehf Suresi’nde açıklanmış bu.  (24 Temmuz 2010 )


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler