Bir Amerikan Ailesi ile Röportaj, ABD


 

ÇOCUK: Seni seviyorum A9

Seni seviyorum A9

Merhaba

Merhaba A9

Ben Camilla

BAYAN: Mesele bir çocuğa izlemesi gereken yolu söylemek değil, bu aslında ahlak ile alakalı birşey.

Kiliseye ne kadar çok para verirseniz, sonrasında Allah size bolluk verecek diye bir şey yok.

Bir şeylerin karşılığını beklerseniz, her zaman hayal kırıklığına uğrarsınız.

Bu tarz inançlar, beklentiler sizi yarı yolda bırakacaktır.

O nedenle çocuklarıma hep şunu söylerim: İnsanlara elinizden geldiğince yardım edin. Kim olursa olsun, nereden olursa olsun insanları sevin. Verdiğiniz sevginin karşılığını alamasanız bile, siz onları sevin.  Burada size düşen rol her koşulda sevgiyi korumak.

SPİKER: İçtenlik aslında.

WOMAN: Evet biz bu değerler ile yaşarız. Aslında çoğu kişi bilincinde değil ama istediğim kişiyi evimde misafir edebilirim yani gördüğünüz gibi çocuklar ziyaretimize gelirler ve benim için nereden geldiklerinin bir önemi yok, burada huzurlu hissederler. Burada önyargı ile karşılanmayacaklarının ve güzel zaman geçireceklerinin farkındalar. Gerçekten de öyle.

Kendinizi nasıl seviyorsanız, komşularınızı da öyle sevin.

SPİKER: İşin özü bu.

BAYAN: Önyargıda bulunmadan, insanları olduğu gibi kabul edin. Olumsuz yönlerine rağmen onları sevin. İnsanların söylediği, yaptığı veya inandığı her şeye katılmıyor olabilirsiniz. Fakat özümüzde hepimiz insanız ve insan olduğumuz için birbirimizi olduğu gibi sevmeli ve kabul etmeliyiz. Aslında kızım bu durum için çok iyi bir örnek teşkil ediyor. Kendisi Los Angeles’ta yaşadı ve hayatın materyalist yüzünü gördü. Dünya standartlarındaki kişilerle, ünlülerle tanıştı. Kızım bir gün şunu söyledi : Bu insanların çok fazla paraları var fakat hala mutsuzlar. Kızımın kendi başına bu durumu görebilmesi benim hayatımda bir dönüm noktası oldu. Çünkü  gerçek mutluluğun paradan ve istediğiniz herşeyin ayağınıza gelmesinden ibaret olmadığını farketmesi benim için çok mutluluk vericiydi. Aslında Allah’tan başka hiçbir şeyimiz yok. Hiçbir şey..

SPİKER: Evet.

BAYAN: Bugün burada oturuyorsam Allah sayesindedir. Bir dinden başka bir dine geçmeniz için çok çabalıyorlar, fakat görüyorsunuz ki sevgi bunun bir parçası değil.

SPİKER: Evet.

BAYAN: Burada bir sorun var.

SPİKER: Bu bir sorun.

BAYAN: Ortada bir sevgi yok. “Dinimize inanmazsanız, inancımıza göre sonuçları şöyle olur böyle olur” diyorlar..

SPİKER: “Cehenneme gidersiniz.”

BAYAN: Evet.  Hz.İsa hayattayken öğrettiği şey bu değildi. Koşulsuz olarak, ne olursa olsun sevgi gösterdi. Bence insanlar bunun dini boyutuna çok odaklandılar ve buradaki en temel problem olan sevgi eksikliğini farkedemediler. Barış sevgiden gelir. Sadece şunu söylemek istiyorum; dans ederek, gülerek, masada birlikte yemekler yiyerek, din farkı gütmeksizin dünyaya verdiğiniz birlik, beraberlik mesajları ve insanları birlikte tutan en önemli hususun sevgi olduğunu vurgulayan mesajlarınız beni oldukça etkiledi.

1.Cİ BAYAN: Sadece şunu belirtmek istiyorum; sizi önemseyen, her daim yanınızda olan kişilerin kıymetini bilin ve sevgiyi yayın.

2.Cİ BAYAN: Sadece şunu söylemek istiyorum; dünyanın hali ne olursa olsun herşey Allah’ın takdirindedir.

3 CÜ BAYAN: Seni seviyorum A9.

HEP BERABER: Merhaba A9 Tv. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz.


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler