Hoş Sohbetler (24 Nisan 2017; 09:00)


ENDER DABAN: Hoş Sohbetler programımıza devam ediyoruz. Adnan Bey’le beraber devam ediyoruz inşaAllah. Hoş geldiniz Hocam.

ADNAN OKTAR: “Sevgi zulmü giderir” diyelim.

Dinliyorum evet.

OKTAR BABUNA: Eski anlatımlardan oluşan tefekkürlerden okumak istiyorum. “Cennet cehennem özelliklerinin tamamı dünyada var. Müslüman sürekli kıyas yaparak cenneti özlüyor, cehennemden sakınıyor. Küfür ise, kendi karanlık ruh halinden dolayı dünyada bir nevi cehennem hayatı yaşıyor.”

ADNAN OKTAR: Güzel.

Kıskanan insan kıskançlığı devam ettiği müddetçe çirkinleşir, çöker, vücudu tahrip olur hücreleri. Beyni, saçı, bedeninin bütün azaları her yeri yavaş yavaş yavaş kanserleşir. Kıskanılan da sıhhat bulur, sağlık bulur, dinçleşir, gençleşir, güzelleşir, bereket bulur Allah’ın gizli bir ilmi, Allah’ın batın ilmi işte. Bu ilim sürekli dünyada raci olan, geçerli olan ilimdir. Bunu fark edemedikleri için de sürekli belanın içinde birçok insan yüzüyor. Her kıskanılana bakın hep işleri daha bereketlidir. Her kıskanana bakın hep çökendir, hep batandır sürünür adeta.

Evet dinliyorum.  

OKTAR BABUNA: “Küfür çileyi büyük bir zorluk olarak görüyor. Çile ehli bir Müslüman ise daha derin, daha ince, yüksek vicdanlı, kişilik ve karakteri mükemmel şahane bir varlık. Kıyas bile yapılamayacak kadar üstün özellikleri oluyor takva bir Müslümanın.” Siz de buna çok güzel örneksiniz maşaAllah.

KARTAL GÖKTAN: İncil’den bir söz okumak istiyorum. “Benim yüzümden insanlar size sövüp zulmettikleri, yalan yere size karşı her türlü kötü sözü söyledikleri zaman ne mutlu size. Sevinin, sevinçle coşun çünkü göklerdeki ödülünüz büyüktür. Sizden önce yaşayan peygamberlere de böyle zulmettiler.” 

ADNAN OKTAR: MaşaAllah ne güzel.

“Suriye’de bulunan 66 ülkenin amacı nedir?” İşte Peygamberimiz (sav)’in hadisi meydana geldi. Suriye’ye Dabık denilen yere 66 ülkenin insanı geldiyse Peygamberimiz (sav)’in hadisi tam anlamıyla doğru olarak çıkmış demektir. Çok korktular dediler ki, “ya” dediler “burada savaş olacak” diyorlardı “Dabık’ta işte altmışın üzerinde ülke gelecek” diyorlardı “olmadı” falan diyorlardı, bak o da oldu. Ahir zamanın bir alameti daha gerçekleşti ve Dabık yani bak oraya kalıncaya kadar, detaya kalıncaya kadar hepsi oldu.

“Rumlar” yani Müslümanların dışındaki güçler “A’mak ve Dabık nam mahallelere inmedikçe kıyamet kopmaz” bu oldu mu? Oldu. Ne zaman? Ahir zamanda oluyor. “Seksen sancakla gelirler, her bir sancak altında on iki bin kişi bulunur” diyor. Buhari’de. Zaten 66 ülke geldi ama 66 ülkenin içerisinde diğer kavimlerden insanlar da var. Mesela İngiltere geliyor ama içinde Pakistanlı var, Hindistanlı var, Avusturyalı var hepsi var. Dolayısıyla seksen sancağın da üstünde, aynısıyla oldu. 

ENDER DABAN: Yayınımıza videolarla devam ediyoruz. 


DEVAMINI GÖSTER