Darwinizm’in çıkmazlarından biri: Allah’ın simetri sanatı

DARWINİZM’İN ÇIKMAZLARINDAN BİRİ: ALLAH’IN SİMETRİ SANATI

İçinde yaşamımızı sürdürdüğümüz dünyada ve dünyanın yer aldığı evrende çok büyük bir uyum vardır.
Doğadaki hangi canlı incelenirse incelensin her seferinde doğaüstü bir düzenlilik, kusursuz bir simetri ve benzersiz bir renk çeşitliliği görülecektir.

Her bitki ya da hayvan kendi türüne özgü renk ve desenlere sahiptir.

Aynadaki yüzünüze bir bakın, kusursuz bir simetri göreceksiniz. 

Her şeyin kendi kendine gelişen tesadüflerin sonucunda ortaya çıktığını iddia eden evrim teorisi, doğada sergilenen bu sanat, renk çeşitliliği ve uyum karşısında tam bir çıkmaz içindedir.

Evrimcilerin öne sürdükleri hiçbir iddia ile, doğadaki canlıların renklerinin, desenlerinin, simetrinin oluşumunu açıklamaları mümkün değildir. Bu akıl sahibi her insanın hemen göreceği çok açık bir gerçektir. Öyle ki, teorinin kurucusu olmasına rağmen Charles Darwin'de bu gerçeği itiraf etmek zorunda kalmıştır:

"Parlak renklilik, erkek balıkların kuluçkaya yatması, parlak dişi kelebekler, bu güzelliğin doğal seleksiyon kontrolü altında gerçekleştiğini düşünemiyorum." (Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Vol.II, s. 305)

Kuşların tüyleri Allah’ın simetri sanatının en çarpıcı örneklerinden birisidir. Bir kuş tüyündeki simetri, alt kısımlardaki tüylerin daha ince yapılarının olması, tüylerin birbirlerine geçmiş gibi bir görünüme sahip olmaları şaşırtıcı şekilde dikkat çekicidir. İnsanı, eline alıp incelediğinde bile hayran bırakan bir kuş tüyü, mikroskop altında bakıldığında sahip olduğu detay zenginliği açısından Allah’ın yaratmadaki sonsuz gücünü gösterir.

İnsanın, Allah’ın yarattığı mükemmel uyum sanatını gördüğü yerlerden birisi, kendi yüzüdür. Her insan aynada yüzüne baktığında kusursuz bir simetriyle karşılaşır. Bu simetri Allah’ın yarattığı tüm insanların yüzlerinde vardır. Simetri güzelliğin en önemli şartlarından birisidir. İnsan yüzünün güzel olmasında da elbette simetrinin etkisi büyüktür. Allah bütün insanları yüzlerinde birbirinden farklı yüz ifadeleri, bakış ve anlam ile ama daima aynı simetri mükemmelliği içinde yaratmaktadır.

 



DEVAMINI GÖSTER